Poate Internetul să salveze o căsnicie?

Internetul a dovedit, până acum, că ne poate ajuta să găsim dragostea. Şi a dovedit că o poate şi distruge. Ar putea totuşi să ajute un cuplu, prin terapie online, dacă cei doi s-au îndepărtat?

Copleşiţi de termene-limită, responsabilităţi şi griji, nu mai avem timp şi de inimă. Sute de mii de persoane îşi cauta sufletul-pereche în lumea virtuală. Căutarea este rapidă, eficientă şi nu implică obligaţii.

Dacă nu-ţi place o persoană, poţi părăsi oricând fereastra de Messenger. În cazul anumitor site-uri specializate de matrimoniale, poţi chiar să laşi computerul să aleagă pentru tine, în baza unui algoritm creat în funcţie de datele din profilul utilizatorului.

Şi mii de cupluri de îndrăgostiţi virtual au ajuns să se cunoască şi să se căsătorească în viaţa reală, la fel cum alte cupluri s-au despărţit, în urma unei aventuri amoroase virtuale. În 2008, un cuplu a divorţat, după ce soţul a fost prins înşelând, prin intermediul avatarului sau, în jocul "Second Life".

Acum, o companie britanică oferă, pe Internet, asistenţă cuplurilor aflate în impas.

The Couple Connection, înfiinţat de o asociaţie caritabilă, cu sprijin financiar de la guvernul britanic, găzduieşte poveştile a mii de persoane ale căror relaţii, dintr-un motiv sau altul, nu mai funcţionează corect.

Bărbaţi şi femei deopotrivă, care au înşelat sau au fost înşelaţi - online sau în viaţa reală -, au o situaţie familială dificilă sau au copii cu probleme, îşi spun povestea pe site şi primesc răspunsuri de la comunitate sau de la experţi în terapie de cuplu.

Studiile arată că majoritatea cuplurilor care au probleme nu vor apela, din proprie iniţiativă, la terapie. În Marea Britanie, 14-20% dintre cuplurile cu probleme ar lua iniţiativa pentru a-şi salva căsnicia.

Din păcate însă, unele studii arată că sesiunile de terapie pentru cupluri au tendinţa să dea roade doar dacă problemele sunt descoperite şi "tratate" la timp, prin discuţii serioase.

Psihologul John Gottman arată că terapia are şanse mai mici să salveze o căsnicie dacă cei implicaţi nu sunt deschişi la propuneri, sunt hotărâţi să divorţeze sau au aşteptat prea mult până să ceară ajutor.

În plus, alte studii arată că femeile sunt mai deschise şi răspund mai bine la terapia de cuplu faţă de bărbaţi. La coupleconnection.net, 75% dintre utilizatorii site-ului, până în prezent, sunt femei.

Penny Mansfield, director la asociaţia care a înfiinţat site-ul, spune că nu oferă o soluţie salvatoare, însă poate da o mână de ajutor.

"Nu spun că este un site de care ai nevoie când eşti în divorţ. Dacă însă mai multe persoane ar cere ajutor mai devreme, ne-am confrunta cu mai puţine cazuri de divorţ", spune Mansfield.

(foto: MarriageJunkie)


Autor: LauraAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Dar de primăvară

Deşi, calendaristic, primăvara a sosit, este destul de frig în dimineaţa aceasta de martie cu un vânt tăios ce pătrunde prin haine. Este aproape ora 9 şi oamenii aleargă spre serviciu sau fieca... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot