Terapia Access Bars – cheia relațiilor fericite

Terapia prin Access Bars este una dintre metodele eficiente prin care putem renunța la limitările și judecățile de valoare și prin care ne putem deschide astfel față de tot ceea ce merităm în această viață.

Ți-ai dorit vreodată să poți schimba pe cineva? Ai încercat vreodată să-l schimbi pe partenerul tău, pe iubita sau pe iubitul tău, pe soția sau pe soțul tău? Ai pe cineva în viața ta și crezi că, dacă ai putea schimba unele lucruri la acesta, va deveni perfect, iar viața să va fi mult mai bună? De multe ori, dacă judeci persoana de lângă tine, nu faci decât să fie mult mai dificilă evoluția ascendentă a relației, oricare ar fi aceasta.

Terapia Access Bars este o metodă relativ nouă pătrunsă în România, însă din ce în ce mai multe persoane vin la cursuri pentru a învăţa să-şi schimbe perspectivă asupra vieţii. Acest procedeu energetic constă în atingerea a 32 de puncte diferite care te asista în eliberarea deciziilor pe care le-ai făcut legate de orice aspect al vieţii tale pe care nu crezi că îl poţi schimba.

Andra Custură, facilitator acreditat Access Bars îţi explica ce înseamnă cu adevărat această terapie şi cum poate funcţiona ea pentru cuplul tău. 

„Putem forma un cuplu? Este întrebarea pe care cu siguranță ne-am adresat-o cel puțin o dată în viață. Conceptul de cuplu ar trebui să-l uităm, noi suntem doi indivizi separați care au capacitatea de a trăi împreună. Atunci când ne vizualizăm ca un cuplu, ne creăm limitări pentru că orice nu face parte din noțiunea de cuplu definită de noi, trebuie să dispară. Pentru a forma un cuplu, cei doi indivizi ar trebui să gândească în permanență identic, ceea ce e în completă contradicție cu individualitatea. Dacă ne uităm unii la alții ca părți ale unui cuplu și ne vom gândi la ce lipsește, nu vom obține nici un fel de claritate, pentru că aceasta vine din perspectiva de ansamblu. De aceea este mult mai inteligent să ne întrebăm ce am putea face diferit pentru a beneficia de potențialul nostru maxim în cadrul unui cuplu şi în orice tip de relaţie pe care o avem cu cei din jurul nostru iar aici intervine Access Bars.. ne ajută să creem spaţiu în noi înşine şi în relaţiile cu ceilalţi ca să ne putem dezvolta şi evolua împreună în cel mai armonios mod cu putinţă,prin acceptarea celuilalt şi iubirea faţă de el ,în moduri cu totul noi pentru mintea umană”, explică Andra Custură. 

Ce este bine pentru noi, îi poate deranja pe ceilalți

Cu toții suntem obișnuiți să manipulăm tot ceea ce este în jurul nostru. Tot ceea ce ne înconjoară poate fi îmbunătățit, după părerea noastră. Ne dresăm animalele, ca atunci când zicem ceva sau facem un anumit semn, ele să ne asculte și să facă ce vrem noi. Îi spunem mamei să-și schimbe tricolul pentru că acela nu ne place. Îi spunem amicului să nu mai meargă așa pe stradă pentru că atrage atenția. Îi reproșăm iubitului său iubitei că uită de noi pentru că nu ne sună mai des. Încercăm să ne facem soția sau soțul să ne ia la întâlnirea de 10 ani cu colegii, deși nimeni nu vine însoțit. Citim tot felul de articole și suntem interesați de tot ceea ce înseamnă tehnici de influențare și schimbare a persoanelor din jurul nostru. Facem toate aceste lucruri și multe altele, crezând că  facem un bine relației cu cei din jur, deși este greșit. Prin acest comportament le creăm celor de lângă noi o stare de disconfort, iar asta îi va face să se îndepărteze şi să pună diverse bariere la nivel inconştient ceea ce va duce în timp la separare.

Schimbarea partenerului de viață – un pas către despărțire

Știm foarte bine că la început toate relațiile sunt frumoase. Explicația este foarte simplă: partenerii nu au timp să-și vadă defectele sau lucrurile care i-ar putea deranja la celălalt. 

După așa zisa perioadă de început, începem să observăm diferențele dintre noi și partenerul de viață, iar asta nu face decât să ne sperie și să luăm măsuri. Primul lucru, să încercăm să schimbăm ceea ce nu ne convine, crezând că așa va merge mult mai bine relația și vom fi mai fericiți. Citim tot felul de articole și suntem interesați de tot ceea ce înseamnă tehnici de influențare și schimbare a persoanelor de lângă noi, dar nu conștientizăm că singuri ne „săpăm groapa”. Toate demersurile pe care le facem îl presează pe partenerul nostru, care începe să nu se mai simtă bine în relație,nu se simte acceptat şi iubit şi înţeles și caută să iasă din acest „joc” într-un fel sau altul.Te regăseşti cumva în cele scrise mai sus? Ai trăi vreunul dintre aceste lucruri?Ai simţit sau ai văzut aşa ceva în relaţiile tale sau la oamenii din jurul tău?

Începe de la tine cu schimbarea – învață să fii tolerant

Uită de dorința de schimbare a celor din jur. Aceștia sunt doar oglindiri ale noastre. Nevoia de schimbare se află în tine. În Bars se utilizează 32 de puncte pe cap care, atunci când sunt atinse uşor, încep să elibereze limitările legate de diferite aspecte ale vieţii tale. Se numesc Bars deoarece sunt nişte bare de energie care trec prin capul tău. Există bare legate de Conştientizare, Control, Corp, Vindecare, Sexualitate, Bani, Îmbătrânire, Creativitate, Pace, Recunoştinţa etc. Cu ajutorul Bars, undele electromagnetice se disipă, motiv pentru care după fiecare sesiune Bars, oamenii experimentează o stare de relaxare profundă şi eliberare.

„Prin Bars noi ne curăţăm de  toate convingerile/ tiparele/ punctele de vedere şi toate informaţiile luate din exterior sau ni le-am creat singuri cu care ne-am identificat şi le-am stocat în noi şi care de fapt ne blochează să creăm ceea ce ne dorim în viaţă. Cu cât curăţăm mai mult, obţinem mai multă claritate, linişte şi bucurie în viaţă şi astfel nu o mai transferăm nici la partenerii noștri de viață și învățăm că totul depinde de noi și noi suntem singurii care ne elimităm singuri.Recomand folosirea aceastei terapii în orice cuplu/familie ,inclusiv pentru copii,pentru că vom creea spaţiu între noi unde fiecare va avea suficient de mult loc să se manifeste şi să evolueze în cel mai armonios mod cu putinţă,fiind susţinut de ceilalţi. ”, completează dr. Andra Custură. 

Gândeşte-te asupra beneficiilor de a învăţa aceasta terapie minunată prin care ai putea să le faci viaţa mai uşoară membrilor familiei tale. Dă-ți voie să vezi lucrurile altfel, să încerci să-i accepți pe cei din jurul tău așa cum sunt ei, fără a schimba ceva. Tolerează tot, nu judecă, iar relația cu cel de lângă tine va evolua în cel mai frumos mod. 


Autor: Boncafe StyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Din suflet, pentru sufletul lui Moş Crăciun

Text trimis de Andra Petcu, locul I la concursul Boncafe "Scrisoare pentru Moş Crăciun" Îţi scriu astăzi aşa cum n-am făcut-o niciodată. Şi nu pentru că n-aş fi crezut în tine, ci pentru că mai mer... Citeste tot

la peste 40 ...inca mai cred....

Am crezut mereu intr-o iubire totala , o iubire egala care sa creasca si sa  ne creasca pe amindoi ; am crezut  intr-o iubire care  ne innobileaza si  ne implineste vietile –cu  zile de gratie si ...Citeste tot

Hidratarea, rețeta unui ten frumos pe timp de iarnă

Trebuie să avem în vedere faptul că iarna usucă tenul şi îl deshidratează din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului rece. Pielea este organul care ocupă cea mai mare suprafață din corp și are... Citeste tot

Ce fel de babă vreau să fiu

 

Optimistă cum mă ştiţi, în ultima vreme mă gândesc foarte des la bătrâneţe şi la moarte, ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Femeia copil

Pe drumul spre casa ma gandeam la ea. O fata firava cu umeri subtiri si cu statura unui prunc. Femeia-copil. Aceea pe care ai crede ca barbatul de langa ea simte nevoia s-o protejeze. Femeia aceea a c...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot