Lacrimile femeilor afectează libidoul barbatilor

S-a descoperit că lacrimile nu sunt numai un mijloc de a exterioriza emoţia, ci şi un mod de comunicare între oameni. Faptul că o femeie plânge mai uşor decât un bărbat demonstrează că ea are mai multă nevoie de acea comunicare.

Faptul că un copil plânge şi mai uşor dovedeşte că acest mijloc de comunicare îi este şi mai necesar. Plângând, da un semnal de alarmă.

Lacrimile sunt ca banii: n-au miros

Cercetările - foarte interesante de altfel - au fost efectuate de prof. Noam Sobel, de la Weizmann Institute of Science din Rehovot (Israel), care a căutat o explicaţie la faptul că lacrimile sunt singurele secreţii ale organismului uman lipsite de miros, potrivit factroom.ru.

Mirosurile celorlalte secreţii, cum este de pildă transpiraţia, transmit semnale codificate altor indivizi din aceeaşi specie. Faptul că lacrimile nu transmit alt semnal în afara celui vizual l-a determinat pe cercetător să testeze fenomenul asupra unor subiecţi.

Experimentul a avut loc în mai multe etape. În prima fază, bărbaţilor li s-a cerut să identifice lacrimile după miros şi nimeni nu a reuşit acest lucru.

În a doua etapă, li s-a cerut să adulmece o soluţie, privind fotografia unei femei frumoase. Ei nu fuseseră informaţi că unele soluţii erau lacrimi de femeie, iar altele o simplă soluţie salină.

În ziua următoare, li s-a cerut din nou să adulmece eprubetele, fără să ştie că acestea fuseseră inversate: cei care mirosiseră în ajun lacrimi acum au primit soluţie şi invers. Concomitent, li s-au înmânat din nou fotografiile.

Stupoare: cei care mirosiseră soluţia salină iar acum miroseau lacrimi au simţit o repulsie faţă de femeia din fotografie. Ceilalţi, dimpotrivă, abia acum observau că este mai atractivă decât în ajun.

O substanţă chimică neidentificată

Măsurătorile au dovedit că la bărbaţii care mirosiseră lacrimi, fără să simtă niciun miros, s-au produs, totuşi, modificări fiziologice: a scăzut temperatura corpului, nivelul de testosteron în sânge, ritmul respiraţiei, activitatea unor lobi ai creierului - toate în proporţii infinitezimale.

Autorul trage concluzia că lacrimile transmit semnale - altele decât cele olfactive - care comunica persoanelor de sex opus dorinţa femeii de a evita conexiuni nedorite.

Cercetătorul merge mai departe şi afirma că şansele de fertilizare a unei femei inlacrimte sunt minime. Cu alte cuvinte, riscul de sarcina la o femeie care plânge este foarte scăzut.

Dar şi libidoul bărbatului scade într-o asemenea situaţie. Cercetătorii de la Weizmann Institute of Science din Rehovot, deşi convinşi de aceste prime concluzii, n-au identificat încă substanţă chimică, cea care reduce dorinţa sexuală în asemenea situaţie şi nici n-au putut stabili clar cum ajunge ea la simţurile bărbatului, fără ca acesta să simtă mirosul.

N-ar fi exclus ca, în afară mirosurilor pe care le simţim, fiinţa noastră să fie sensibilă şi la alţi factori, pe care nu-i simţim - cum este cazul ultrasunetelor în cazul auzului, a luminii ultraviolete sau infraroşii în cazul văzului. Dar acest lucru rămâne de clarificat.

Până atunci, domnilor, să nu vă miraţi dacă, făcându-le pe doamne să plângă, simţiţi cum va scade, pe neaşteptate, libidoul.

(sursa: ziare.com)


Autor: AlexAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Sugar Town – Phenom Summer Collection by Jessica Cosmetics

Jessica Cosmetics lanseaza colectia de vara SUGAR TOWN. Trei lacuri de unghii stralucitoare, delicate si de lunga durata. Viata nu este perfecta, insa unghiile tale pot fi. Tot ce ai nevoie est... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot