Noul smart fortwo cabrio: Summer in the city

În România, noul smart fortwo cabrio va fi disponibil începând cu luna martie, la Autoklass Pipera – Centru Autorizat de Vânzări şi Service smart.

Din primăvară, noul smart fortwo cabrio este pregătit să intre pe scena auto ca un model emblematic al noii game. smart-ul decapotabil cu două locuri va fi disponibil la Autoklass Pipera – Centru Autorizat de Vânzări şi Service smart începând cu luna martie 2016. La momentul lansării sunt disponibile două variante de motorizare cuplate la transmisia automată twinamic. Variantele cu transmisie manuală urmează să fie lansate în perioada următoare. Alături de cele trei linii de echipare - passion, prime şi proxy – clienţii au oportunitatea de a alege dintr-o gamă largă de dotări opţionale care le vor spori gradul de siguranţă şi confort.

Trei autoturisme într-unul singur: la simpla atingere a unui buton, noul smart fortwo cabrio se transformă, din binecunoscutul model cu două locuri şi habitaclu închis, într-un autovehicul dotat cu acoperiş retractabil din material textil sau într-un cabriolet veritabil cu plafonul complet pliat. Astfel, experienţa de condus în aer liber poate fi adaptată vremii sau dispoziţiei şoferului. Flexibilitatea oferită de plafonul pliabil „tritop” şi de traversele detaşabile amplasate pe acoperiş reprezintă o caracteristică specială, însă nu doar în acest segment. În acelaşi timp, noul smart fortwo cabrio este singurul cabriolet autentic din clasa sa.

Noul smart fortwo cabrio este sinonim cu conceptul de <<joie de vivre>> – o stare de spirit ce descrie perfect brandul nostru”, a declarat Dr. Annette Winkler, Director smart. „Practic, plin de emoţie şi inovativ – acestea sunt valorile fundamentale ale smart integrate perfect în toate autovehiculele noastre. Noul smart fortwo cabrio se focusează pe emoţie – acesta este un automobil care evidenţiază într-un mod special bucuria de a trăi. smart fortwo cabrio este cea mai cool versiune a generaţiei noastre – pe scurt, simbolul simbolurilor”.

Aproximativ 220.000 de fani ai smart cabrio au optat pentru modelele precedente.

Noul smart fortwo cabrio (cu o lungime de 2.69 m, o lăţime de 1.66 m şi o înălţime de 1.55 m) este uşor de recunoscut ca făcând parte din noua generaţie smart: cel de-al treilea model evidenţiază filosofia de design „FUN.cţional” specifică smart, definită de doi poli – inima şi mintea. Limbajul designului este simplu, clar şi progresiv. Acesta include conturul tipic cu prelungiri foarte scurte, linii, forme şi suprafeţe clare şi, desigur, celula de siguranţă tridion. Având o grilă cu design de tip fagure şi faruri rombice, aspectul frontal al unui smart este inconfundabil. Stâlpul B este mai mic decât cel de la modelul cu habitaclu închis, iar designul celulei de siguranţă tridion este progresiv, oferind noului smart un aspect mai sportiv şi concentrat.

Deschiderea plafonului durează 12 secunde

Când soarele răsare dintre nori, şoferii smart fortwo cabrio pot reacționa rapid: plafonul din material textil se poate deschide în mod automat în 12 secunde – chiar şi când autoturismul rulează cu viteză mare. Cu ajutorul cheii cu trei butoane, plafonul poate fi ridicat şi din exteriorul maşinii, prin intermediul telecomenzii.

În plus, îndepărtarea stâlpilor laterali oferă o experienţă cabrio completă. Aceştia pot fi depozitaţi în interiorul haionului. Mai mult, compartimentul din haion oferă suficient spaţiu pentru a depozita şi o vestă fluorescentă, trusa de prim ajutor sau triunghiul reflectorizant.

Cu o suprafaţă de 1.8m2, plafonul „tritop” din material textil este cu aproximativ 4% mai mare decât cel al predecesorului său. Acoperişul exterior este realizat dintr-un material poliacrilic rezistent la lumină, iar interiorul conţine un mix de materiale compus din poliester şi bumbac. De asemenea, designul este completat de un strat de cauciuc dispus la mijloc. Plafonul are o grosime totală de 20 mm, iar luneta este încălzită şi confecţionată din sticlă.

Siguranța: spațiul de protecție al pasagerului, validat printr-un test al plafonului

Mixul de materiale folosite pentru smart fortwo cabrio cuprinde o proporție mare de oțeluri rezistente formate la cald și oțeluri multifazice de rezistenţă maximă.

În plus, comparativ cu modelul coupé, cabrio a fost consolidat în mod special în părţile importante. Modificările includ un sistem de bare încrucișate sub autovehicul, bare de torsiune la puntea din față și din spate, precum și un tub interior localizat în stâlpii A, fabricat din oțel super rezistent format la cald.

După îndeplinirea testelor de impact obligatorii, noul smart fortwo cabrio – cu un concept de siguranță ce include celula de siguranță tridion, un element specific brandului pentru absorția eficientă a energiei – trece, de asemenea, şi testele suplimentare de impact Mercedes-Benz, ce deseori au o serie de cerințe mult mai stricte. Acestea includ și testul de ”prăbuşire a plafonului”. În cadrul acestui test, un obiect cade ușor înclinat, de la o înălțime de 50 de centimetri, deasupra plafonului, iar autovehiculul lovește unul dintre cei doi stâlpi A.

Sistemele avansate de asistență pentru șoferi, rezervate până de curând segmentelor de top, ajută la prevenirea accidentelor. Acestea includ sistemul de ultimă generație ESP®, alături de sistemul de asistență împotriva vântului din lateral – Crosswind Assist (opțional), sistemul de asistență la pornirea în rampă – Hill Start Assist (standard), sistemul de prevenire a coliziunilor – forward collision warning (opțional) și sistemul de ”păstrare” a benzii – Lane Keeping Assist (opțional).

Versiuni disponibile: două motoare, două transmisii, trei linii de echipare

În primă fază, noul cabrio va fi echipat cu motorizări în trei cilindri de ultimă generaţie, disponibile în două versiuni: cu o putere de 52kW (71 CP)  sau 66kW (90 CP). La momentul lansării, ambele variante de motor dispun de transmisie cu dublu ambreiaj twinamic, iar transmisia manuală cu cinci viteze va fi lansată în perioada următoare. De menţionat este faptul că smart fortwo cabrio are agilitatea tipică a brandului – la 6.95m (între borduri ) şi 7.30m (între pereți ), astfel că manevrele de întoarcere sunt foarte simple.

În plus faţă de cele trei linii de echipare – passion, prime şi proxy – clienţii au oportunitatea de a alege dintr-o gamă largă de accesorii pentru siguranţă şi confort, inclusiv noile caracteristici adăugate la ultimul facelift, precum pachetul Urban Style (ce include evazări aripi de culoare neagră şi  suspensie coborâtă). Captivant şi de calitate superioară, interiorul smart fortwo cabrio corespunde cu cel al modelului cu habitaclu închis, ce dispune de trăsături standard inclusiv două parasolare cu oglinzi integrate, o consolă centrală cu sertar şi un suport pentru haine amplasat  în spate. Un deflector de vânt este disponibil opţional. Stilul interiorului va încânta cu siguranţă, acesta fiind caracterizat de o „buclă dinamică”,  o trăsătură specifică interiorului – de exemplu, linii expresive dispuse pe tabloul de bord şi pe uşi.

 


Autor: Boncafe StyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

My Burberry Blush, un parfum intens feminin

Parfumul feminin Burberry My Burberry Blush este ca o grădină londoneză dimineața, când, treptat, în ciripit de păsărele, se trezesc delicatele flori englezești, în prima lumină a zilei, pe măsură... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot