Restaurant Diplomat, un loc plin de istorie accesibil tuturor în zona de Nord a Bucureștiului

Săptămâna trecută a început pentru mai mulți bloggeri, influenceri și vedete într-un loc plin de istorie din zona de Nord a Bucureștiului, la Restaurant Diplomat. Locația este parte din cadrul Clubului Diplomatic, însă nu este o locație cu acces special, ci este la îndemâna oricui. Trebuie doar să îți dorești să servești o masă rafinată și gustoasă, iar Restaurantul Diplomat este o opțiune potrivită.

Giulia, Speak, Ștefania, Xonia, Lili Sandu, Silviu Tolu, Marisa Paloma, Andrei Vulpescu, Cristina Belciu, Andreea Perju, Deea Codrea, Ioana Vișanescu și mulți alți invitați prezenți la eveniment, s-au bucurat de meniul contemporan pregătit de chef-ul locației, pe care îl puteți servi și voi în același cadru de poveste.

Meniul diversificat este unul cu specific contemporan – internațional, cu preparate din bucătăriile importante ale lumii culinare, cu un plus către cea mediteraneană. Structura meniului este perfect echilibrată, între preparatele ușoare, de vara și cele care necesită un proces de gătire mai îndelungat și rafinat.

 Chiar și cel mai pretențios client își va găsi preparatul favorit printre aperitive, salate, paste, fructe de mare, pește, preparate din pui, porc, vită, vițel și miel sau deserturi.

Povestea Restaurantului Diplomat

Suntem în luna martie a anului 1922. Ziua a 7-a. Doi reprezentanţi ai avangardei care va schimba pentru totdeauna aspectul Bucureştiului de Nord, Colonelul St. E. Greble Junior şi domnul Alexandru Marghiloman, pun fundaţiile Country Club Băneasa. Printre ceilalţi 143 de membri fondatori se numărau şi Max Ausschmidt, C. Argetoianu, generalul Anderson , Basarab Brâncoveanu,

principele Jean Calimache, principele Cantacuzino, Barbu Catargiu, principele A.D. Ghica, principele Barbu Ştirbey, baronul Stărcea şi mulţi alţii.

Împreună ei vor pune bazele celui mai mare Country Club din vremea aceea. Vila centrală, construită de celebrul arhitect Ion Mincu, găzduia şi sediile clubului nautic şi de polo, iar piscina şi terenurile de tenis, golf şi polo atrăgeau protipendada din întreaga Europă.

Ulterior, clubul va găzdui Restaurantul „Diplomat”, locul în care bucureştenii serveau prânzul şi se bucurau de priveliştea oferită de Parcul Herăstrău, apoi reveneau în oraş spre seară sau îşi continuau plimbarea pe jos, pe aleile umbrite şi răcoroase ale parcului. Puţini sunt cei care ştiu că actualul parc a fost construit tot de către membrii fondatori ai Clubului Diplomatic şi oferit publicului larg.

Aproape 100 de ani mai târziu, dorim să păstrăm atmosfera locului dar să-i dăm şi o notă modernă. Tocmai de aceea am călătorit în jurul lumii, culegând reţete de tradiţie din toate ţările, pe care le-am reinterpretat într-o manieră contemporană. Vrem să ne asigurăm că experienţa pe care o trăieşti este cea mai bună din oraş, de fiecare dată, de aceea avem o cavă de vinuri unicat, cu peste 800 de sticle de vin din întreaga lume, care pot fi potrivite perfect cu reţetele noastre originale.


Autor: BoncafeStyle



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Angel by Thierry Mugler, un parfum etern și misterios

Thierry Mugler este unul dintre cele mai cunoscute branduri din întreaga lume, iar Angel este parfumul-etalon al anilor ’90, primul care l-a consacrat și care continuă să uimească prin fascinația ... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot