Restaurantul Divan anunţă extinderea spaţiului din Centrul Istoric al Capitalei

La un an de la inaugurare, Restaurantul Divan din Bucureşti îşi extinde spaţiul pentru a putea răspunde solicitărilor celor care îndrăgesc bucătăria turcească.

Investiţia s-a ridicat la peste 300.000 euro, punându-se accent pe influenţe ce ţin de istoria şi cultura turcească, prin bolţile specifice, picturile şi arcadele de interior, decorarea pereţilor cu elemente textile cu motive orientale, dar într-o cromatică unitară, închegată.

Elemente de decor precum candelabre, felinare, perdele din catifea cu ciucuri şi tradiţionalele perne otomane realizate manual, completează imaginea deja consacrata Divan.

Noul spaţiu care include şi o secţiune VIP, inaugurat luna aceasta, vine în continuarea celui existent, la nivelul parterului, locaţia ajungând astfel la o suprafaţă de 330 metri pătraţi ce poate găzdui până la 220 persoane, care pot savura gustul delicateselor turceşti pe canapelele brodate ale etajului sau sub arcadele frumos arcuite ale parterului.

Proprietarii Andrei Iusut şi Adina Ceadâr au ca planuri de viitor construirea unui centru mare de producţie în apropierea Bucureştiului care va prelua operaţiunile de aprovizionare, depozitare şi semipreparare, strict necesar pentru dezvoltarea business-ului în mările oraşe din ţară.

 "Aprecierea de care se bucură Restaurantul Divan ne-a încurajat să investim în extinderea spaţiului şi desigur să îmbunătăţim calitatea serviciilor. Este o decizie firească, bazată pe dezvoltarea naturală a business-ului, care a pornit din pasiunea noastră pentru cultura şi bucătăria orientală şi a crescut prin aprecierea celor care ne trec pragul, aproximativ 7000 clienţi lunar”, a declarat Andrei Iusut.

"Faptul că la un an de la lansare a trebuit să extindem spaţiul este o confirmare a poziţionării alese. Nu am gândit Divan ca un simplu restaurant, ci dimpotrivă, pe lângă autenticitatea gustului, am lucrat foarte mult la decor şi elemente care creează o atmosferă specifică. Vorbim despre cultul servirii mesei, deşi trăim într-o lume în care cuvântul de bază este viteza”, a adăugat Adina Ceadâr.

Deschiderea restaurantului Divan în 2010 a însemnat o investiţie de 0.4 milioane Euro, cu atenţie sporită acordată originalităţii bucătăriei turceşti, calităţii preparatelor şi autenticităţii  decorului, un element distinctiv al Divan faţă de alte locaţii cu specific similar.

Divan nu este doar un restaurant, un lounge sau o cafenea. Este un loc unde oamenii se adună să se cunoască, să povestească, să împartă din experienţele lor, din poveştile personale, din farfuria lor cu mâncare diferită de a celui de lângă. E un loc magic, creat dintr-un melanj între tradiţie şi modern, între Turcia actuală, zgomotoasă, agitată şi Turcia tradiţională, plină de poveşti şi înţelepciune.


Autor: Luminita Iliescu

  1. Mihai
    09-11-2013 13:30

    Am fost client Divan cativa ani, pana ieri. De fiecare data comandam un fel care ni s-a parut genial (Hunkar Begendi Sultan – Sultan’s Favourite). Costa 48 RON pe meniu plus tip, platesti aproximativ 53 de RON pentru felul respectiv. Problema e ca ieri in loc de preparatul genial cu care eram obisnuiti, am primit niste laturi – un fel de pastrama de oaie ametita printr-un sos rosu care avea un gust ingrozitor pe un pat de salata de vinete. L-am intrebat pe ospatar (Victor) daca au schimbat reteta, fiind nou a ezitat , a zis ca nu , apoi s-a dus la bucatarie sa confirme. S-a intors cu o explicatie senzationala: bucatarul turc ar fi vrut sa pastreze reteta consacrata dar Andrei (patronul) a decis sa o schimbe, adica sa dea laturi clientilor pe care sa perceapa 53 de RON, eventual si fara bon fiscal. Stim cu totii ca la restaurante iti aduc note proforme si se uita sa se tipareasca bonurile fiscale. I-am cerut ospatarului sa debaraseze, i-am dat tip 1 RON si i-am cerut si bonul fiscal (014528/08.11.2013) Domnule Andrei, daca cititi acest comentariu sa stiti ca v-am pastrat laturile care ne-au fost servite ieri. Ask the waiter! Mi-ati facut un cadou de senzatie ieri de ziua mea. Pofta buna!


Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe