Surprindeți-vă oaspeții de la masa de Crăciun cu o cafea condimentată

Crăciunul se apropie cu pași repezi, momentul perfect pentru a experimenta puțin cu băutura noastră preferată – cafeaua. Și cum știm că românii beau, în medie, peste 2 cafele pe zi, nu e o surpriză că această băutură are un loc special și la masa de Crăciun.

Și cafeaua poate avea arome crăciunești, astfel că vrem să vă spunem exact cum să vă surprindeți oaspeții cu noi condimente aduse celei mai iubite băuturi, pe care s-o savurați apoi alături de o felie de cozonac pufos.  

Indiferent dacă preferați cafeaua la filtru sau la ibricul Moka, este foarte ușor să aduceți niște extra condimente cafelei cu ingrediente pe care sigur le aveți la îndemână. Compania italiană specialistă în cafea vă recomandă trei rețete simple de cafea cu mirodenii de Crăciun, care completează și dau un twist celei mai iubite băuturi.

►Crăciunul în fiecare ceașcă

Trainerii internaționali Lavazza au experimentat și vă recomandă să încercați următoarele rețete, adăugând în cafea vanilie, scorțișoară, coajă de portocală, cardamon măcinat sau piper măcinat înainte de fierbere. Dozările din rețetele de mai jos sunt valabile atât pentru utilizarea unui aparat de cafea la filtru (pentru 2 persoane), cât și pentru un ibric moka (tot pentru 2 persoane), fiind folosite 12 grame de cafea în 200 ml de apă pentru toate rețetele prezentate.

Cafea cu vanilie

Cafea recomandată:

  • Lavazza Filtro Delicato, care încapsulează proprietățile cafelei din Africa de Sud: boabele de Arabica naturală din Brazilia dau consistență și aromă dulceagă, în timp ce selecția de boabe Robusta oferă o ușoară notă de ciocolată.

  • Qualità Oro, o selecție de cele mai bune boabe 100% Arabica, provenite din America Latină, cu un gust inconfundabil și note subtile de malț și miere.

    Adăugați ¼ vanilie în cafea înainte de fierbere.

Cafea cu piper negru

Cafea recomandată:

-  Lavazza Filtro Tradizionale, un amestec premium de boabe Arabica și Robusta atent selecționate, special concepute de Lavazza pentru a oferi o intensitate medie, note de cacao și fructe uscate

- Crema e Gusto, combinația perfectă de aromă intensă și gust deplin. Este compusă dintr-o selecție de boabe Arabica și Robusta de cea mai bună calitate, cu o aromă parfumată și note subtile de ciocolată.

Adăugați câteva boabe de piper negru în cafea înainte de fierbere.

Cafea cu scorțișoară și portocale

Cafea recomandată:

  • Lavazza Filtro Delicato, care încapsulează proprietățile cafelei din Africa de Sud: boabele de Arabica naturală din Brazilia dau consistență și aromă dulceagă, în timp ce selecția de boabe Robusta oferă o ușoară notă de ciocolată.

  • Qualità Rossa, cel mai iconic brand de cafea tradițională italienească, un simbol recunoscut și o cafea unică ce îmbină boabe de Arabica din Brazilia pentru consistență și aromă dulceagă și boabe de Robusta din Asia de Sud-Est pentru intensitate și note calde de cacao. O cafea cu aromă bogată.

Adăugați coaja de la jumătate de portocală și jumătate dintr-un băț de scorțișoară în cafea înainte de fierbere.

Pofta buna!


Autor: BoncafeStyle



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Celebrează cu stil sezonul festiv cu ținutele de ocazie Marks & Spencer

  Începând cu petrecerea de Crăciun de la birou și terminând cu mesele delicioase în familie, Marks & Spencer ți-a pregătit selecția de outfituri perfecte pentru sezonul festiv! Indiferent d... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot