Minunile fecioarei de la Parepa

Pe locul în care fecioara l-a văzut pe Dumnezeu a fost ridicată o troiţă. După aproape şapte decenii, mănăstirea de la Parepa încă nu este finalizată, însă apa din fântâna mănăstirii are puteri vindecătoare.
 
Elena Ceauşescu a apelat, în secret, la o femeie căreia i s-a arătat Dumnezeu, în timp ce "obscurantismul religios" era combătut prin toate mijloacele în vremurile de tristă amintire.
 
S-a întâmplat într-o micuţă comună din judeţul Prahova, situată la 30 de km de Ploieşti, unde în vremurile acelea trăia Maria Petre, numită de localnici "Fecioara din Parepa".
 
Devenise cunoscută în toată ţara încă din 1935, când, la vârsta de 12 ani, Maria a avut o viziune. Un bătrân cu barbă albă şi ochi blânzi, albaştri, i-a apărut în faţă şi i-a vorbit: "Nu te teme, fecioară Marie, Eu sunt Tatăl Ceresc Dumnezeu şi te-am ales să spui oamenilor Cuvântul Meu. Ai auzit de Dumnezeu?". Acesta a mai spus: "Marie, vei ridica aici o biserică ortodoxă întru Slava Mea şi pentru pomenirea celor adormiţi. Dar biserica nu se va face curând, căci va veni peste voi prigoana, (n.r. - comunistă), abia după aceea, când va veni timpul libertăţii şi când toţi oamenii se vor întoarce la Mine cu inima curată."
 
Vestea s-a dus repede în toată ţara. Au început să vină oamenii cu miile în sătucul sărac şi uitat de lume, doar pentru a o atinge pe faţă.
 
Localitatea a devenit în scurt timp un loc de pelerinaj. Fecioara din Parepa a prezis Cel de-al Doilea Război Mondial, venirea comuniştilor la putere şi prigonirea credinţei.
 
Acolo unde Maria a avut viziunea dumnezeiască, sătenii au săpat o fântână a cărei apă ajută la vindecarea bolilor şi azi.
 
Bătrânii povestesc că Maria Petre s-a trezit la uşă, într-o zi, cu Elena Ceauşescu. Aceasta a venit îmbrăcată foarte simplu ca să nu fie recunoscută. Maria şi-a dat seama imediat cine e, dar s-a făcut că nu ştie.
 
Elena a vizitat troiţa, a băut apă din fântâna miraculoasă, ba a luat şi într-o sticluţă. La plecare, a întrebat-o pe fecioară dacă ea crede că există Dumnezeu şi unde e El. Chiar fiul lui Ilie Ceauşescu s-ar fi vindecat de o boală gravă în urma rugăciunilor făcute de Maria Petre.
 
După vizita Elenei Ceauşescu, regimul de restricţie impus de comunişti Mariei Petre s-a îmblânzit. Oamenii au putut să vină din nou, cu miile la Parepa.
 
Construcţia bisericii a fost reluată abia în 1990. Din păcate, Maria n-a mai apucat să o vadă gata pentru că a murit în 1996.
 
A fost înmormântată chiar în noua biserică. Chiar şi dincolo de mormânt, fecioara din Parepa face minuni.
 
Oamenii vin din toate colţurile ţării cu acatiste şi bileţele pe care le lasă deasupra cavoului din marmură.
 
Măicuţele care au grijă de mănăstire spun că rugăciunile credincioşilor la mormântul Mariei Petre se împlinesc adesea.

Autor: LuminitaAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Inspirație pentru cele mai frumoase cadouri de Crăciun

Pentru mine, nimic nu se compară cu bucuria Crăciunului, chiar dacă poate părea puțin copleșitor să-mi fac timp și răbdare în căutarea cadoului perfect. Nu contează cât de pregătită crezi că ești... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot