“Sfântul Ardealului”: Pr. ARSENIE BOCA, 100 de ani de la naştere

După o vară extrem de bogată în evenimente desfăşurate la malul Mării Negre, în Ardeal şi Dobrogea, actriţa Manuela Golescu s-a aflat în aceste zile la Academia de Spiritualitate, Cultură, Artă şi Ştiinţă de la Sâmbăta, din cadrul Mănăstirii Brâncoveanu.

 

Actriţa Manuela Golescu ne spune: "Sunt aşa de fericită că am participat la primul simpozion dedicat Pr. Arsenie Boca, ce ar fi împlinit 100 de ani de la naştere pe 29 septembrie 2010.

Am adus un omagiu, prin a evoca ucenici importanţi, mari personalităţi precum Părintele Teofil Paraian şi Maica Teodosia Zorica Laţcu, din opera căreia am recitat poeme de o frumuseţe divină. Spune PS părintele Daniil, Episcop de Varset, care a fost ucenic apropiat al Pr. Arsenie Boca, că Pr. Arsenie Boca a “convertit” talentul Maicii Teodosia.

Nu e de mirare acestă minune pe lângă alte mii, ştiute şi neştiute, pe care Pr. Arsenie Boca le-a făcut şi continuă să le facă, deşi a plecat la Cele Veşnice în 1989”.

 

PS Daniil a prezidat simpozionul împreună cu IPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi Sfinţia Sa Pr. Ilarion, stareţul Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbătă de Sus. Prin intermediul Fundaţiei Creştine Pr. Arsenie Bocadin Bucureşti, ce a iniţiat simpozionul, s-a construit o Troiţă în memoria Pr. Arsenie Boca, în curtea Mănăstirii Brancoveanu, lângă Altarul de vară al Pr. Arsenie. Troiţa, realizată şi cu ajutorul Luciei Stănescu din Bucureşti şi a familiei sale s-a sfinţit duminică, 26 septembrie 2010, după Sfânta Liturghie.

 

Am rămas într-un spaţiu de vis, la M-rea Brancoveanu, cu binecuvântarea părintelui stareţ Ilarion, să mă bucur câteva zile de frumuseţea şi încărcătura spirituală a acestor locuri, care îţi dau puterea de a merge mai departe.

În aceste zile, voi continua cu Ardealul şi vă invit să fim împreună joi, 7 octombrie 2010, ora 11.00 la Cluj, la deschiderea TOB la Expo Transilvania, prezidata de PS Vasile Someşanul, Episcop de Cluj. Vom celebra împreună pe marele nostru Sfânt Pr. Arsenie Boca şi voi aduce emoţia şi frumuseţea creaţiei divine din opera Maicii Teodosia Zorica Laţcu.

 

Mă voi afla la standul Arhiepiscopiei Clujului în 7 şi 8 octombrie, pentru a a da dedicaţii şi autografe pe cele 2 CD-uri: “ Te port în mine” şi “Luminile Iubirii”, Pe 9 şi 10 octombrie Manuela Golescu vă invit la Sibiu, la Târgul de Carte Religioasă, unde vom celebra nu numai pe Pr. Arsenie Boca, dar şi pe Pr. Teofil Paraian.

 

Sâmbătă, 9 oct. 2010, ora 18.00 unde voi susţine un Recital de poezie din Opera Maicii Teodosia la Biblioteca ASTRA din Sibiu, unde vă aştept cu mult drag.

 

Mulţumesc echipei Diamond Lady Studio&Spa; care se ocupă ca eu să am o imagine bună în faţa dumneavoastră şi susţin conceptul Diamond Lady, creat de Ioana şi Sânziană, că Frumuseţea vine dinspre interior spre exterior”, spune actriţa Manuela Golescu.


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Arome noi de toamnă

Se știe că fiecare dintre noi are un parfum după care întinde mâna și îl alege cel mai des, un parfum (sau mai multe) preferat. Eu am preferințe bine stabilite, care dăinuie de ani de zile, de

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot