Al patrulea weekend al Festivalului Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the street!

Al patrulea weekend al Festivalului Internațional de Teatru de Stradă – B-FIT in the street! umple străzile Capitalei cu numere de dans, muzică și jocuri de lumini. De vineri până duminică, de la 19:00 la 23:00 puteți vedea noi reprezentații artistice ale companiilor din Spania, Franța și România: marionete colorate, meduze și cai de mare de mărimi impresionante, reprezentații de street dance combinate cu jocuri de foc și statui vivante.

Zonele de desfășurare ale spectacolelor de stradă din acest weekend sunt: Piața Universității, Parcul Kretzulescu, Piațeta Odeon, Centrul Istoric și Calea Victoriei.

Organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, cel mai mare eveniment de profil din țară, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București B-FIT in the Street! aduce, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaționale și peste 300 de artiști din nouă țări.

În penultimul weekend al festivalului B-FIT in the Street! îi puteți vedea pe artiștii de la  Light Dancers din Spania. Publicul este invitat să se alăture celor cinci personaje luminate, înalte de patru metri, care dansează pe ritmuri electro vineri, 21 iulie, și sâmbătă, 22 iulie, în Piața Universității. Nu lipsesc nici spectacolele de dans freestyle cu flăcări ale tinerilor români de la Flamestorm din Piațeta Odeon sau Piața Universității.

O explozie de voie bună, umor, muzică și teatru, spectacolul Parizianca aduce la B-FIT in the Street! atmosfera boemă a cartierelor pariziene. Vineri, în Parcul Kretzulescu, și sâmbătă, în Centrul Istoric, actorii Teatrului Masca îmbrăcați în marionete de mari dimensiuni se plimbă, dansează vals, bat step și interacționează cu trecătorii.

În acest weekend sunt programate ultimele reprezentații ale pieselor Teatrului Masca, Arca lui Lenin și Vânt de primăvară prin piersici. Sâmbătă, de la ora 19, celebrele statui proletcultiste prind viață în Piața Universității în spectacolul Arca lui Lenin, scris și regizat de Mihai Mălaimare. Cu umor, sensibilitate și sarcasm, Arca lui Lenin reface tabloul lumii comuniste din care nu lipsesc liderii absoluți, intelectualii fricoși, pionierii sau muncitorii și țăranii naivi. Duminică, în Parcul Kretzulescu, de la ora 19, artiștii Teatrului Masca recreează, în piesa Vânt de primăvară prin piersici, momente desprinse parcă dintr-o stampă, populate de soldați de teracotă, de filosoful Confucius, un dragon, o bătrână broască țestoasă și practicanți de arte marțiale.

Un moment mult așteptat al zilei de sâmbătă, 22 iulie, este parada B-FIT in the Street! care, pornește la ora 22, din Piața George Enescu pe traseul Calea Victoriei – Piața Universității cu mascota B-Fit in the Street!, marionetele Light Dancers din Spania, jonglerii Flamestorm din România și constelația marină de personaje luminate a producției franceze Abyss.

Spectacolul Abyss (Franța) încheie ziua de sâmbătă, în Piața Universității, la ora 22:30. Dansatori și acrobați pe catalige strălucesc în noapte în costumele luminate puternic, iar meduze plutitoare își coboară tentaculele printre spectatorii curioși. Condusă de un impresionant cal de mare, flota oceanică umple peisajul urban cu diavoli de mare luminați pe catalige, stele strălucitoare și pești zburători.

Program weekend 04

► 21 IULIE 2017

19:00 – 19:30  Piața Universității - Mascota

19:00 – 19:45  Piața Universității – Light Dancers

19:00 – 20:00  Parcul Kretzulescu – Parizianca

20:30 – 21:00  Piața Universității - Mascota

21:30 – 22:00  Piața Universității - Mascota

21:40 – 22:00  Piațeta Odeon – Flamestorm

22:15 – 22:35  Piațeta Odeon – Flamestorm

22:15 – 23:00  Piața Universității – Light Dancers

► 22 IULIE 2017

19:00 – 19:30  Piața Universității - Mascota

19:00 – 20:00  Piața Universității – Arca lui Lenin

20:00 – 20:45  Piața Universității – Light Dancers

20:00 – 21:00  Centrul Istoric / Lipscani – Parizianca

20:30 – 21:00  Piața Universității - Mascota

21:40 – 22:00  Piațeta Odeon – Flamestorm

22:00 – 22:30  PARADĂ pe Calea Victoriei: Abyss, Flamestorm, Light Dancers, Mascota

22:30 – 23:15  Piața Universității – Abyss

► 23 IULIE 2017

19:00 – 19:30  Piața Universității - Mascota

19:00 – 20:00  Parcul Kretzulescu – Vânt de primăvară prin piersici

20:30 – 21:00  Piața Universității - Mascota

21:30 – 22:00  Piața Universității - Mascota

21:40 – 22:00  Piațeta Odeon – Flamestorm

22:15 – 22:35  Piața Universității – Flamestorm

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! 2017 continuă până la finalul lunii cu spectacole programate și în weekendul 28 – 30 iulie.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Les Absolus d'Orient by Guerlain, inspirația unui parfumier de excepție

Thierry Wasser, ca si ceilalti parfumieri ai casei, calatoreste in cele mai indepartate colturi ale lumii pentru a descoperi cele mai pretiose materii prime, pe care sa le foloseasca in orchestrarea p... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot