Ediția a șaptea a festivalului ”Maratonul Teatrului Independent”

În perioada 30 septembrie – 8 octombrie va avea loc cea de-a șaptea ediție a ”Bucharest Fringe” – Maratonul Teatrului Independent, festival dedicat teatrului independent și noilor generații de artiști.

28 de spectacole, puse în scenă de trupe independente de teatru din București, Cluj, Iași și Galați, vor fi jucate în cadrul celor patru secțiuni ale festivalului: Selecția oficială a festivalului (Competiție), One Drama, Unconventional și Serile teatrului studențesc.

16 spectacole, cele mai bune producții ale stagiunii 2016 – 2017, vor fi prezentate în secțiunea Competiție. Printre acestea se numără, ”Frig”, UNTEATRU,  ”M.I.S.A. părut”, Reactor Cluj, ”Privacy settings”, Social Act Theatre din Galați sau ”O intervenție”, Teatrul Act.

Secțiunea One Drama cuprinde monodrame precum ”Fata din curcubeu”, Godot Cafe Teatru, ”Lumea dinăuntru”, UNTEATRU sau ”De ce fierbe copilul în mămăligă?”, Green Hours.

În categoria Unconventional se va juca spectacolul de teatru coregrafic ”Eine Kleine Nachtmusik” de Gigi Căciuleanu, dar și spectacolul ”Complet Alb” (Iași) după ”Eseu despre orbire” de Jose Saramago, în care spectatorii sunt legați la ochi pe toată durata spectacolului.

În cadrul secțiunii Serile teatrului studențesc se vor juca spectacole ale U.N.A.T.C. și cele de teatru social-politic: ’90, la Macaz Teatru Coop și ”Rovegan”, la Centrul Replika, dar și un spectacol al Trupei Podul. Pentru elevi și studenți prețul biletelor la aceste spectacole va fi de 1 leu.

De asemenea, în cadrul Bucharest Fringe vor avea premiera două producții pe texte contemporane românești finanțate de Festival: ”Pulverizare”, de Alexandra Badea, coproducție Apollo 111 și ”Avioane de hârtie”, de Elise Wilk, a trupei Țais, la Teatrul de Artă.

Spectacolele vor fi găzduite de 15 spații neconvenționale și teatre printre care se numără: Godot Cafe Teatru, UNTEATRU, Teatrul Act, Apollo 111, Green Hours, Teatrul de Artă București.

Biletele pot fi achiziționate începând cu data de 18 septembrie de pe www.mystage.ro și www.bfringe.ro, sau în ziua spectacolului de la teatrul partener.

Mai multe informații despre festival și program pe www.bfringe.ro.

Ediția de anul acesta este realizată cu sprijinul financiar al A.F.C.N., ARCUB, UNITER, și în parteneriat cu MyStage.

Proiect cultural finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria  Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, ARCUB.

SELECȚIA OFICIALĂ A ”BUCHAREST FRINGE – MARATONUL TEATRULUI INDEPENDENT”  A SECȚIUNII ”COMPETIȚIE”, EDIȚIA A VII-A:

1.         When Darkness Becomes Light – Contemporary Creative Dreamers, București  

2.         Copii răi – Arte dell’Anima, București                                            

3.         Sunt eu, Annabel – Lightwave Theatre Company, București                      

4.         Rovegan – ARENA și Centrul de Teatru Educațional Replika, București

5.         Sâmbătă, averse! – Asociația Jamais-Vu / Godot Cafe Teatru, București

6.         ’90 – MACAZ Teatru Coop, București

7.         Molly Sweeney – UNTEATRU, București                                         

8.         Frig – UNTEATRU, București                                    

9.         O intervenție – Teatrul Act, București

10.       Homo Americanus – Teatrul LUNI, Green Hours, București           

11.       Calul Alb – M.N.A.C. / Ioana Păun, București                                             

12.       BABEL – Linotip, București                                                              

13.       PENA – Create. Act. Enjoy, Cluj

14.       M.I.S.A.Părut – Reactor, Cluj                                                           

15.       Privacy Settings - Social Act Theatre, Galați

16.       Complet Alb – Octavian Jighirgiu, Iași.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Angel by Thierry Mugler, un parfum etern și misterios

Thierry Mugler este unul dintre cele mai cunoscute branduri din întreaga lume, iar Angel este parfumul-etalon al anilor ’90, primul care l-a consacrat și care continuă să uimească prin fascinația ... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot