Vernisajul expoziţiei „Quantic”, un manifest pentru curajul de a visa

Personalităţi locale, muzicieni, actori, jurnalişti sau pur şi simplu, iubitori de frumos au răspuns afirmativ invitaţiei la vernisajul expoziţiei „Quantic”, semnată de Ştefania Nistoreanu, care a avut loc sâmbătă, 18 mai, la Palatul Brukenthal din Avrig. Evenimentul a reprezentat un prilej de relaxare şi totodată, unul de reflecţie pentru toţi cei prezenţi, graţie temelor inedite propuse de artistă prin picturile sale.

Sâmbătă după-amiază, Ștefania Nistoreanu și-a întâmpinat oaspeții la cel de-al doilea vernisaj pe care-l susține primăvara aceasta. După ce a fost prezentă la sediul Institutului Cultural Român de la Budapesta, în luna aprilie, în cadrul expoziției „Artă și spiritualitate în spațiul transilvan”, pictorița a fost gazda evenimentului de inaugurare a expoziției „Quantic”, prezentată publicului numeros venit să o susțină la fosta reședință de vară a baronului Samuel von Brukenthal, din Avrig, județul Sibiu.

Zeci de persoane au ținut să vadă expoziția; printre ele s-au numărat președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, directorul Muzeului Astra, Valeriu Ion Olaru, precum și primarul orașului Avrig, Arnold Klingeis, care, alături de artistul brașovean Ovidiu Cărpușor, a făcut posibilă realizarea acestei expoziții. Violoncelistul Cristian Florea, dirijorul Orchestrei Naționale de Cameră din Republica Moldova, a fost cel care a completat farmecul evenimentului, prin muzica sa splendidă, ce a impresionat audiența, alături de picturile expuse în două dintre încăperile Palatului Brukenthal.

Ștefania Nistoreanu a fost prezentată publicului de actrița Anca Pitaru, pe care o puteți vedea pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. „Expoziția este una specială prin faptul că-și propune să reînvie în mintea oamenilor legende și povești de mult uitate și, mai mult, să-i convingă și să le arate că ele sunt adevăruri, sunt realități posibile. Vernisajul, din punctul meu de vedere, a fost un manifest pentru libertatea și curajul de a visa în epoca manipulării, a programării și a controlului”, a declarat Ștefania despre evenimentul de sâmbătă.

Expoziția „Quantic” este deschisă, la Palatul Brukenthal Avrig, până pe 22 iulie 2013. Ea reunește lucrări cu teme abstracte sau fantastice, care aduc în atenția privitorului scheme subtile inspirate din fizica cuantică, extrem de vii în contextul social actual. Printre picturile incluse în această expoziție se numără Freedom, Antivirus, Without Sense, The Face of Power, The Couple sau Aliens Love.

Despre Ştefania Nistoreanu

Ştefania Nistoreanu abordează pânza într-o manieră extrem de intimă, dar compoziţiile sale înglobează deseori teme universale, ancestrale şi actuale în egală măsură. De altfel, lucrările ei reprezintă o sumă de contraste, exprimând realismul şi fantasticul omogenizate armonios, ca într-un panaceu de mult aşteptat. Stilul este îmbogăţit de o imaginaţie fecundă, dublată de o excepţională fineţe artistică. “Viaţa pe Pământ este o bătălie continuă cu ceilalţi şi cu propriile noastre ego-uri. Avem, deci, nevoie de cele mai bune arme pentru a supravieţui: realism şi putere de a visa, luciditate şi putinţa de a crede în basme, ochi capabili să privească prin întuneric şi inimă deschisă spre lumină. Iar, uneori, când realitatea devine gravă, avem nevoie să ne putem crea o altă lume, un alt univers adevărat. Despre asta este pictura mea”, declară Ştefania Nistoreanu.

Pictorița are 31 de ani şi trăieşte la Braşov.


Autor: Corina StoicaAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Seducerea destinului. Cum sa eviti mediocritatea

Text de Sofia Dumitriu, psiholog Acum ca isteria sarbatorilor s-a potolit, ca povara de a “face” ceva de revelion a trecut, ca SMS-urile prea-pline de intelepciune sablon nu mai blocheaza reteaua, ... Citeste tot

Previzibilul din capul meu

Ma intreb uneori daca chiar totul e previzibil sau mai e loc de schimbari naucitoare?? Ca asa, intre ele ,sa apara o situatie care sa aduca a surpriza am mai intilnit dar schimbari care sa ma surp...Citeste tot

Protecție termică pentru un păr impecabil chiar și în vacanță

Soare. Vacanțe. Zile lungi și fierbinți. O aventură periculoasă pentru părul tau, o știi deja prea bine. În mod sigur ai luat cu tine produse care să te protejeze împotriva razelor UV și sperăm că... Citeste tot

Am tot ce-mi trebuie

 

Nu de puţine ori mi-a fost dat să percep invidii dense, aproape palpabile, la adresa mea.... Citeste tot

tete-a-tete, NIG și scriitorul Constantin Ciucă. Despre femei.

 

Domnelor și domnilor, pentru o vreme, tete-a-tete-urile mele se vor concentra puțin asupra unui subiect fierbinte : Femeia.

Femeia așa cum est... Citeste tot

Tu cum traiesti?

Sunt vreo doua perioade pe an cand ne-apuca bunatatea. Zenul, karma si feng shuiul, vorba cantecului, sunt la noi acasa.  Necredinciosii fac infuzie de credinta involuntara, credinciosii se apleaca de...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot