Despre naţii

Fac parte dintre fericiţii care au avut de-a face cu foarte multe naţii de-a lungul timpului. Nu mă refer la vizite în cele 14 sau 15 ţări pe care le-am vizitat până acum ci la comunicare inter-personală cu reprezentanţi ai naţiilor ăstora.

Pentru un om căruia îi place să studieze natura umană, mentalităţile şi tipologia oamenilor, acest lucru nu poate decât să fie în beneficiul meu.
 
Nu vreau să generalizez în aprecierile mele, pentru că în general nu am avut de-a face decât cu oameni oarecum educaţi. Şi cu oarecare cultură. Ïn baza studiilor şi al genului masculin/feminin, dacă ar fi să fac nişte topuri ale naţiilor care-mi plac şi cu care mă identific cel mai mult (naţia română este exclusă, pentru că acest articol este despre alte naţii) şi a celor care nu-mi plac şi le dispreţuiesc de-a dreptul, topurile meu ar arăta astfel :
 
Naţii care-mi plac
 
Topul masculin
 
1. Scoţienii - Sunt nişte dulci. Nişte povestitori de marcă, cu un accent specific şi cu o istorie zbuciumată în spate. Nu sunt atât de reci ca englezii dar nici calzi ca latinii. Sunt capabili să lucreze în condiţii de stres fără să-şi piardă o secundă din calmul şi diplomaţia care-i caracterizează. Unii sunt în stare să se învârtă în jurul cozii şi să vorbească cinci ore fără să fi spus ceva demn de reţinut. Uneori e o calitate când încerci să pasezi responsabilitatea, ceea ce ei încearcă să facă tot timpul.

2. Americanii - Ăştia-s nişte obsedaţi de meseriile lor, care lucrează fără să se uite la ceas. Foarte patrioţi, foarte naţionalişti. America uber-alles e în sufletul tuturor. Nu prea îi interesează chestiile care n-au legătură cu America.

3. Chinezii - Oamenii ăştia sunt programaţi cu gene de furnică. Nu doar că-i duce capul ceva de speriat, dar muncesc ca nişte sparţi. Foarte inteligenţi şi adaptabili, reprezintă o ameninţare reală la adresa economiei Vestului. Pt că sunt în stare să le ia locurile de muncă occidentalilor fără niciun fel de părere de rău. Nu prea ai ce vorbi cu ei în afară de job. Stau prost la capitolul cultură generală.

4. Nordicii (norvegieni, suedezi, danezi) - Şi ăştia sunt nişte adevăraţi. Foarte profesionişti, sunt o combinaţie între nemţi (precizie) şi englezi (calm şi sictir absolut). Dar cam fără sare şi piper, nu prea te poţi întinde la poveşti cu ei. Nici nu se compară cu scoţienii.

5. Ruşii - Foarte de gaşcă la petreceri, cultură generală vastă, prefosionişti. Cam chiulangii. Se potrivesc foarte bine cu românii, deşi n-ar părea la prima vedere.
 
Topul feminin
 
1. Rusoaicele - De departe cele mai frumoase femei. Deşi în Canada nu prea au venit frumuseţi, ceea ce-i păcat. Foarte muncitoare, adaptabile, ştiu să se îngrijească atât de ele cât şi de familie. Cam materialiste.

2. Eurasiaticele – Metisele între asiatici şi caucazieni. Printre cele mai frumoase femei din lume. Sau poate aşa mi se pare mie.

3. Spanioloaicele (din Spania, nu America Latină) - Sunt focoase. Nu prea suportă să fie contrazise şi iau multe decizii la cald. Dar au un stil anume care le face atrăgătoare până şi pe alea care nu-s neapărat frumuseţi. Cam obişnuiesc să se folosească de farmecele lor ca să obţină ce vor şi asta e valabil inclusiv la cele cu funcţii mari.

4. Franţuzoaicele - Foarte atrăgătoare, mai ales datorită accentului. Au grijă de ele în general şi deşi sunt adeptele naturismului la îngrijire corporală sunt dezinhibate. Cu mult mai dezinhibate decât chebecoasele.

5. Italiencele - Tipele cu care am eu de-a face nu-s nişte frumuseţi, dar se comportă ca şi cum ar fi. Ceea ce e un punct în plus. Le place să fie curtate şi se băgă la flirturi fără nici o problemă. Toate treaba e că trebuie să fii atent să n-o iei peste ochi de la bărbatul cu care de regulă sunt cuplate.
 
Naţii care nu-mi plac
 
Topul masculin
 
1. Algerienii - leneşi, mincinoşi, puturoşi, încrezuţi. Am avut de-a face cu foarte mulţi dintre ei, toţi sunt aşa, credeţi-mă.

2. Kosovarii - hoţi, încrezuţi şi leneşi. Sunt soi rău, nu ştiu cum naiba fac de au prea multe chestii negative şi prea puţine pozitive. În Suedia nu era zi în care să nu facă belele în oraşul în care eram. Un soi de ţigani mai spălaţi dar cu aceleaşi obiceiuri. Din păcate, n-am cunoscut nici unul educat sau cu studii ca să pot să-mi schimb părerea.

3. Argentinienii - gălăgioşi, lăudăroşi, şmecheri. Cam ca românii în zilele lor bune. Sunt urâţi deopotrivă de latin-americanii şi de nord-americani.

4. Francezii - cam rasişti. Foarte suspicioşi, odată ce te aud deschizând gura şi te identifică ca străin. Deşi sunt foarte amabili şi politicoşi, imposibil să nu-i simţi potrivnici ideii de ‘’strain’’. Cel puţin aşa era în Sudul Franţei. În Nord o fi altfel.

5. Saudiţii - am cunoscut câţiva saudiţi la universitate. E ceva cu ăştia, nu ştiu cum să spun, e ca şi cum ar fi spălaţi pe creier de religia lor. Să te ferească Cel de Sus să deschizi gura pe partea de religie în prezenţa lor. Imediat o să sară pe tine să-ţi explice de ce Islamul e religia cea mai adevărata şi celelalte sunt mai puţin adevărate. Total diferiţi faţă de egipteni, care mie mi se par cei mai mişto arabi.
 
Topul feminin
 
1. Englezoaicele - băi, sunt atât de urâte în marea lor majoritate, de-ţi vine s-o iei la fugă. Rar e câte una mişto.

2. Peruancele - nashpa. Un soi de ţigănci amestecate cu asiatici. Urâte şi nu întotdeauna pe felie cu meseria lor. Eu unul, mă feresc de doctoriţe peruance, chestie de experienţă personală.

3. Thailandezele - nu ştiu multe, dar alea pe care le ştiu sunt toate bondoace şi grase. Valabil inclusiv în restaurantele lor. Doar la Ottawa am văzut o gagică mişto, dar am mari îndoieli că era thailandeză, cred mai curând că era altă naţie, angajată acolo. Mă rog, poate n-am avut eu noroc cu ele.

4. Indiencele - nu-mi plac din motive personale. Sunt prea preş în faţa bărbatului şi chiar n-am văzut nici una mişto. În afară de Ayshawara Rai. Dar ea e excepţia de la regulă.

5. Iraniencele - nu mă dau în vânt după ele deşi sunt un soi de arăboaice occidentale. Dar nu m-au impresionat prin nimic nici cu fizicul nici cu capul.
 
Repet, topurile de mai sus sunt alcătuite în funcţie de experienţa mea personală cu acele naţii. Nu spun că am dreptate ci că aşa se vede din direcţia mea. Aştept să mă contraziceţi!
 
(foto: aplogetumus.com)

Autor: Abadonn

 1. je
  19-10-2016 23:03

  rusoaicele sunt zeite, tailandezele si sud americancele sunt vomitiv de urate
 2. Darius
  14-03-2015 18:28

  Cele mai urate natii: Indienii negrii,africanii,si restul pakistanieni arabi Cele mai frumoase: rusii,ukrainienii,estici in general Ma refer atat la barbati cat si la femei
 3. roxana
  26-09-2014 15:26

  cred ca ai avut de -a face numai cu ragalii la viata ta, hihihih
 4. Denis
  19-01-2014 14:10

  imi place de rusoaice
 5. O fata))))
  26-08-2013 20:35

  hahaha tare,mie imi plac mult rusi
 6. lilia
  04-05-2011 14:05

  am o relatie cun algerian, oare e bine asta


Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Care Silver Savior de la Keune Haircosmetics, salvatorul părului blond

Vrei și tu părul blond cu nuanțe metalice? Keune Haircosmetics (brandul internațional de produse profesionale de îngrijire și colorare a părului) a lansat Care Silver Savior, gama cosmetică specia... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot