Topul obsesiilor românilor

Românii sunt obsedaţi. De diferite lucruri. Asta n-ar fi o problemă dacă aceste obsesii ar fi constructive. Uite, japonezii sunt obsedaţi de electronică şi au ajuns unde au ajuns. Francezii sunt "nespălaţi”,  dar au nasuri fine şi sunt obsedaţi de parfumuri. Şi exemplele ar putea continua.

Din nefericire, la noi, obsesiile nu sunt de natură colectivă. Adică, deşi românii împărtăşesc cam aceleaşi obsesii, ele sunt profund egoiste şi privesc fericirea personală chiar în detrimentul tuturor celorlalţi.

1. Obsesia cu casa pe pământ. Toată lumea şi-ar da 20 de ani din viaţă ca să aibă casă pe pământ. Nu contează că va sta ORE ÎN ŞIR în trafic! Nu contează nimic! Casă pe pământ să fie!

2. Obsesia televizorului. Românul e devorator de televiziune. S-au făcut nişte cercetări şi cică noi am fi cam cei mai avizi din Europa. Adică ne uităm cel mai mult la televizor. Şi, asta e genială: avem cele mai multe televiziuni!!! Mi se pare fascinant că românul este "europeanul" cel mai telespectator având în vedere că în România sunt, cu câteva excepţii, cele mai imbecile şi mai de prost-gust producţii!

3. Obsesia Coelho. Dacă n-ai citit Coelho, n-ai viitor! "Păi am citit Dostoievski, Tolstoi, Salinger, Marin Preda, Nichita Stănescu" "Frecţii! Citeşte Coelho!"

4. Obsesia ţâţelor. Aproape toţi producătorii tv au următoarea obsesie: "Ţâţele aduc rating!" Şi ştiţi care e paradoxul? Că de câţiva ani încoace s-a dovedit a fi complet fals. Oamenii au la dispoziţie internetul pentru asta... Dai un click şi gata! Cine dracu’ mai aşteaptă emisiunea cu "Mama Natură" ?

5. Obsesia messenger. Ăsta e, totuşi, un fenomen global. Păi dacă a ajuns mama să-mi dea buzz şi să-mi reproşeze că stau pe invisible.

6. Obsesia haiducească. După o sticlă-două de vin, şi cel mai prăpădit român devine haiduc la orice nuntă. Fură mireasa, cere răscumpărări. Şi după aia, haiducia maximă: „Puşca şi cureaua latăăăă!”. Apoi recunoaşte că e impotent: „Ce bărbat AM FOST odatăăăă!”

7. Obsesia auto. În România există cea mai dinamică piaţa auto. Punct. Pe străzile noastre există maşini cum n-au văzut nici parizienii, nici londonezii. Punct.

8. Obsesia cărnii din congelator. Cu toate că au trecut 20 de ani de când găseşti sute de feluri de carne şi la 4 dimineaţa, românul încă îşi mai încarcă până la refuz congelatorul. Să fie acolo. Cine ştie!?

9. Obsesia telefonului. Pentru român, telefonul mobil reprezintă un statement. Am văzut vânzătoare în magazinul Titan care aveau telefon de 3 ori mai scump ca al meu deşi eu poate câştig de 10 de ori mai mult. Ăsta e un mare mister. Cum ajunge un om cu salariu de 10 milioane să aibă un mobil de 20 de milioane? Ca să dea beep cu el!

10. Obsesia „dacă ăla nu face, de ce să fac io?”. Asta de obicei e completată şi cu o doză de mândrie: „Ce? Sunt mai prost?!”
 
Se pare că DA!
 

Autor: adaptat de Alex

  1. marian
    30-11--0001 00:00

    e demential. ai reprodus...ca intodeauna intr-un stil propriu realitati evidente


Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Care Silver Savior de la Keune Haircosmetics, salvatorul părului blond

Vrei și tu părul blond cu nuanțe metalice? Keune Haircosmetics (brandul internațional de produse profesionale de îngrijire și colorare a părului) a lansat Care Silver Savior, gama cosmetică specia... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot