Farmecul pasiunii

Pasiunea e cea care ne conduce şi animă la început de drum. Unii o simt o viaţă, alţii sunt mistuiţi şi devoraţi de ea. Mai sunt şi oameni care trec nepăsători pe lângă ea.

Ce aş putea spune despre pasiune? Că sunt o femeie obişnuită. Cu o iubire imposibilă în inima mea, cu gânduri nemărturisite nici măcar mie.

A devenit cumva o obişnuinţă să sper fără speranţă, să iubesc fără iubire, să visez cumva fără sens şi rost, într-o inerţie a unei iubiri imense.

Mereu avidă de un suflet cald şi o iubire imensă, nu m-am gândit prea mult fiind  imobilizată de propriile-mi temeri şi trăiri.

Nu aş putea să spun exact ce s-a întâmplat...

Construisem un zid în jurul meu, înalt şi aparent inaccesibil. Eram liniştită pentru că încercaseră destui să îl doboare fără succes.

Eram pe gânduri, trăiam în lumea mea şi brusc a aprărut ceva sau cineva de nu ştiu unde. Nu ştiu nici azi să spun cum a reuşit.

E ca un vis, asta-mi tot spun de ceva timp. Visul a reuşit să dărâme zidul pentru mine, iar el s-a apropiat uitându-se atent la inima mea.

Crezusem că numai eu pot s-o văd, crezusem că apusul trăirii de o viaţă a distrus viaţa inimii, că miile de bucăţi de inimă nu-şi vor găsi bătaia de pasiune.

Am fost atât de uimită încât am uitat pentru un timp să înţeleg. Apoi văpaia pasiunii s-a întins precum un incendiu devastator. Şi nu ştiu încă dacă mă număr printre cei devoraţi şi mistuiţi de ea.


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Parfumul vieţii

Nu ştiu  pe lume ceva mai suav, mai efemer decât banala picătură de parfum. E ca şi cum, în iureşul poverilor lumeşti, te-nvăluie o aripă de înger şi uneori, ajunge doar o clipă pentru ca dulcea î... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot