Îndrăgostiţi de iubire

Este luna iubirii, cu sărbătorile ei mult aşteptate, în special de cei îndrăgostiţi. Şi, fie că luăm în seamă sărbătoarea romantică împrumutată de peste hotare, fie că o celebrăm pe cea autohtonă, traversăm această lună cu gândul la iubire şi purtând în suflet chipul cuiva drag.

Dar revenind la iubire - căci pe ea o celebrăm luna aceasta - s-a constatat că romanele şi filmele de dragoste ne fac pe mulţi să credem în ceea ce citim sau vedem şi să fim convinşi că adevărul este negreşit în replicile personajelor respective. Precum copiii, mulţi simţim nevoia de poveşti.
 
Toate comediile romantice vorbesc despre un EL şi o EA care, în final, ajung să aibă o poveste de dragoste frumoasă şi împlinită, trecând peste toate obstacolele inerente unei intrigi de acest tip.
 
Experţii unei universităţi scoţiene consideră că aceste comedii romantice ne modifică percepţia legată de dragoste şi relaţia de cuplu, impunând standarde greu de atins.
 
Ne facem o imagine asupra dragostei, iar mai apoi încercăm să o trăim pe baza acelei imagini. Dar nu numai imaginea dragostei o contrafacem, ci şi imaginea partenerului. Vedem persoana de lângă noi aşa cum am vrea să fie, mai mult decât aşa cum este, iar atunci când apar problemele ne întrebăm de ce nu am ales un alt EL, cu care probabil ar fi fost mai bine?
 
Putem vorbi despre iubire şi putem scrie o mie de cărţi despre ea, dar iubirea diferă pentru fiecare om în parte, căci ea trebuie mai întâi experimentată. Iubirea nu este un concept, este o stare de spirit, o modalitate de a acţiona. Singura cale de a atinge starea de fericire este iubirea în acţiune.
 
Se întâmplă să iubim pentru că iubim iubirea şi nu persoana pe care susţinem că o iubim. Nu persoana ne înnebuneşte atât de mult, cât ideea de a fi capabil de o pasiune atât de puternică, dar atât de distructivă până la urmă.
 
Sunt şi momente când nu ai niciun dubiu că îl iubeşti pe EL, pentru că este el şi nimic mai mult şi nu îţi doreşti poveşti siropoase, ci doar să te topeşti în braţele lui.
 
Ideal ar fi însă să ne îndrăgostim de cineva care să nu ne trădeze, care să ne fie fidel, care să viseze împreună cu noi… de cineva care să fie aşa cum ne-am aşteptat şi care să ne iubească aşa cum nici nu ne-am imaginat.
 
Şi cred că e posibil şi în totalitate realizabil pentru că nu degeaba se spune că "viaţa bate filmul".

Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

My Burberry Blush, un parfum intens feminin

Parfumul feminin Burberry My Burberry Blush este ca o grădină londoneză dimineața, când, treptat, în ciripit de păsărele, se trezesc delicatele flori englezești, în prima lumină a zilei, pe măsură... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot