Îndrăgostiţi de iubire

Este luna iubirii, cu sărbătorile ei mult aşteptate, în special de cei îndrăgostiţi. Şi, fie că luăm în seamă sărbătoarea romantică împrumutată de peste hotare, fie că o celebrăm pe cea autohtonă, traversăm această lună cu gândul la iubire şi purtând în suflet chipul cuiva drag.

Dar revenind la iubire - căci pe ea o celebrăm luna aceasta - s-a constatat că romanele şi filmele de dragoste ne fac pe mulţi să credem în ceea ce citim sau vedem şi să fim convinşi că adevărul este negreşit în replicile personajelor respective. Precum copiii, mulţi simţim nevoia de poveşti.
 
Toate comediile romantice vorbesc despre un EL şi o EA care, în final, ajung să aibă o poveste de dragoste frumoasă şi împlinită, trecând peste toate obstacolele inerente unei intrigi de acest tip.
 
Experţii unei universităţi scoţiene consideră că aceste comedii romantice ne modifică percepţia legată de dragoste şi relaţia de cuplu, impunând standarde greu de atins.
 
Ne facem o imagine asupra dragostei, iar mai apoi încercăm să o trăim pe baza acelei imagini. Dar nu numai imaginea dragostei o contrafacem, ci şi imaginea partenerului. Vedem persoana de lângă noi aşa cum am vrea să fie, mai mult decât aşa cum este, iar atunci când apar problemele ne întrebăm de ce nu am ales un alt EL, cu care probabil ar fi fost mai bine?
 
Putem vorbi despre iubire şi putem scrie o mie de cărţi despre ea, dar iubirea diferă pentru fiecare om în parte, căci ea trebuie mai întâi experimentată. Iubirea nu este un concept, este o stare de spirit, o modalitate de a acţiona. Singura cale de a atinge starea de fericire este iubirea în acţiune.
 
Se întâmplă să iubim pentru că iubim iubirea şi nu persoana pe care susţinem că o iubim. Nu persoana ne înnebuneşte atât de mult, cât ideea de a fi capabil de o pasiune atât de puternică, dar atât de distructivă până la urmă.
 
Sunt şi momente când nu ai niciun dubiu că îl iubeşti pe EL, pentru că este el şi nimic mai mult şi nu îţi doreşti poveşti siropoase, ci doar să te topeşti în braţele lui.
 
Ideal ar fi însă să ne îndrăgostim de cineva care să nu ne trădeze, care să ne fie fidel, care să viseze împreună cu noi… de cineva care să fie aşa cum ne-am aşteptat şi care să ne iubească aşa cum nici nu ne-am imaginat.
 
Şi cred că e posibil şi în totalitate realizabil pentru că nu degeaba se spune că "viaţa bate filmul".

Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Din suflet, pentru sufletul lui Moş Crăciun

Text trimis de Andra Petcu, locul I la concursul Boncafe "Scrisoare pentru Moş Crăciun" Îţi scriu astăzi aşa cum n-am făcut-o niciodată. Şi nu pentru că n-aş fi crezut în tine, ci pentru că mai mer... Citeste tot

la peste 40 ...inca mai cred....

Am crezut mereu intr-o iubire totala , o iubire egala care sa creasca si sa  ne creasca pe amindoi ; am crezut  intr-o iubire care  ne innobileaza si  ne implineste vietile –cu  zile de gratie si ...Citeste tot

Sephora Christmas Collection 2019, un noian de cadouri fabuloase

Pentru cei mai mulți dintre noi, perioada Sărbătorilor de iarnă are un farmec aparte. Începem să ne gândim la cadourile de Crăciun pentru cei dragi și nu de puține ori, misiunea se dovedește a fi ... Citeste tot

Ce fel de babă vreau să fiu

 

Optimistă cum mă ştiţi, în ultima vreme mă gândesc foarte des la bătrâneţe şi la moarte, ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Femeia copil

Pe drumul spre casa ma gandeam la ea. O fata firava cu umeri subtiri si cu statura unui prunc. Femeia-copil. Aceea pe care ai crede ca barbatul de langa ea simte nevoia s-o protejeze. Femeia aceea a c...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot