Paşi în iarnă

Ca în fiecare an, încă din prima zi, am primit iarna în suflet şi în viaţă cu braţele descoperite, deschise într-un "Bine ai venit!" aducător de zâmbet.

Iubesc iarna dincolo de mine. Iubesc frigul năprasnic ce-ţi taie faţa şi buzele, făcându-le să se înroşească din cauza obrăzniciei lui. 

Iubesc zăpada groasă, şi moale, şi multă şi pufoasă care ţi se lipeşte de glezne asemenea unui animal de casă dornic de afecţiune.
 
Iubesc neaua fină, discretă, elegantă, pudrată pe haine. Iubesc fluorescenţele de gheaţă ce-acoperă geamurile şi desenele pe care degetul meu le naşte pe sticla aburită.
 
Iubesc enorm faptul că iarna, în omătul darnic, oamenii şi îngerii coexistă. Oamenii de zăpadă şi îngerii de zăpadă. Iubesc pomii încărcaţi de alb şi casele acoperite de straturi multiple de frişcă virgină.
 
Iubesc iarna pentru că alungă oamenii în casă, îi îngrămădeşte şiret unii în braţele celorlalţi, sub valuri de pături moi şi călduroase. Pentru că e vremea perfectă să bei vin fiert, roşu şi tare, iubit cu mirodenii şi inimi de fructe, ciocolată caldă, cacao sau ceai aromat amintind de vremurile copilăriei.
 
Iubesc iarna pentru că "acasă" capătă o cu totul altă semnificaţie, devine izvor, şi râu şi mare de căldură fizică şi sufletească. Şi, fireşte, iubesc iarna pentru că vine Crăciunul şi număr cu nerabdare zilele ce au mai rămas!

M-am trezit dimineaţă, am privit pe fereastră şi am simţit că m-am născut din nou. Pentru că mă simt vie, prezentă şi fericită, mă simt la început de drum, nu doar de anotimp, viitorul îmi sună minunat deşi n-am nici cea mai vagă idee ce-mi pregăteşte.

Acum, în zori de decembrie, sunt exact în locul în care ar trebui să fiu: ACASĂ. Şi cumva, pentru moment, nimic altceva nu mai contează.

Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Arome noi de toamnă

Se știe că fiecare dintre noi are un parfum după care întinde mâna și îl alege cel mai des, un parfum (sau mai multe) preferat. Eu am preferințe bine stabilite, care dăinuie de ani de zile, de

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot