Un nou început

Nicio primăvară nu seamănă cu alta. Aşteptarea zilelor însorite nu se încheie de două ori la fel. Noi, cei de astăzi, nu suntem aceiaşi de anul trecut.

Am mai adăugat un an vieţilor noastre. Am mai trăit un an. Ne-am mai schimbat puţin. Uneori zâmbim imaginii noastre din fotografiile vechi, alteori ne regăsim în rânduri scrise primăvara trecută, în mici amintiri uitate.

Viaţa ne îngăduie atâtea iluzii câte suntem dispuşi să strângem cu ochii deschişi şi atâtea deziluzii câte poate cuprinde mintea şi inima noastră.

Iar ceea ce ţinem minte nu sunt victoriile, nu împlinirile, ci clipele de deznădejde, când am simţit că pământul ne fuge de sub picioare.
 
Pe lângă experienţa pozitivă şi o aparentă siguranţă ducem cu noi tristeţea fiecărui eşec şi decepţii de-o clipă. Adunate în timp, ele alcătuiesc trecutul fiecăruia.
 
Din timp în timp ceva se schimbă. Pe lângă adaptarea continuă pe care o exersăm vrând, nevrând, sunt acele schimbări care ne scot din ritm şi ne solicită mai mult. Pentru ele, niciodată nu suntem pregătiţi.
 
Dincolo de aşteptări mai este întotdeauna loc pentru ceva care începe de acolo de unde se termină febra lucrului dorit. Dincolo de cuvinte există permanent în noi puterea de a comunica, cu atât mai mult cu cât înţelegerea ar trebui să nu lase loc barierelor de niciun fel.

Primăvara nu vine de două ori la fel, însă senzaţia de libertate, de zbor şi de speranţă e aceeaşi cu fiecare înmugurire, cu fiecare început.
 

(sursa:cuburileangeleiblogspot.com)

Autor: Angela

 1. Valin
  30-11--0001 00:00

  Suntem noi ? Cei care am fost si primavara trecuta ? Si acum zece veri si toame adunate ? Suntem cei din cartoanele ingalbenite ? Eu, nu ma pot privi in ochii trecutului, nu pot deschide albume sau filme, nu am tristeti, dar sunt legat de cei ce au fost cu mine, nu doar de mana sau inima lor, ma regasesc in ginduri si gesturi....De multe ori vreau sa mai uit, sa cred ca viata a inceput acum, ca azi e ziua mea, ca seara nu vine si noaptea rece nu exista. Sunt multe liucruri si fiinte, cum foarte bine spui Luminita, pe care nu suntem si nu vom fi pregatiti sa le primim, insa ele vin si nu intreaba, de vrei sau nu......Ne ingaduim viata dupa puterile noastre, dupa lumea din jurul nostru, dupa marimile ce ne stapinesc.... Suntem noi cei de dincolo de cristal ? De ce imi vad doar chipul, de ce sufletul ni se oglindeste in alt loc....poate in alta primavara, poate in urmatoarea, imi va sopti cineva.
 2. Valin
  30-11--0001 00:00

  Ar fi o cumpana in viata, in fata, pe drumul meu, cel bun sau cel mai putin, sau pe drumul in care sunt, cu suisurile si coborisurile sale, parca nu o vad, nu-i ceata, dar ceva-ul din urma zdrelit in suflet de crengile povestilor traite, simtite, aflate, imi spune sa fiu gata de salt, de zbor. Nu-i asa, o prapastie nu o treci cu un pas mic Cu pasi mei mici, ma apropii doar de lumea aflata dincolo de zare.
 3. marco03408
  30-11--0001 00:00

  “ Si totusi asta ramane cel mai important,- vechiul copac pe care l- au mai vazut si altii, femeia dintai, pe care au mai iubit- o si altii, piatra dintai, pe care- au mai impietrit- o si altii … Si totusi asta ramane cel mai important, ca nu te mai poti intoarce pentru ca te- au intors altii, mereu altii si altii si altii, incat “ tu “ nu il mai recunoaste pe “ tu “,- si trec unul pe langa altul, amestecandu- se cu altii … “ ( Nichita Stanescu – Poem )


Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Arome noi de toamnă

Se știe că fiecare dintre noi are un parfum după care întinde mâna și îl alege cel mai des, un parfum (sau mai multe) preferat. Eu am preferințe bine stabilite, care dăinuie de ani de zile, de

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot