Avram Iancu a fost nominalizat la titlul de ÎNOTĂTORUL ANULUI pe plan mondial

România are, în premieră, un român nominalizat la categoria ÎNOTĂTORUL ANULUI în ape libere, de către World Open Water Swimming Association (California, SUA). După ce a înotat toată Dunărea fără costum de protecție, Avram Iancu a fost nominalizat la titlul de ÎNOTĂTORUL ANULUI pe plan mondial.

Avram Iancu, bibliotecarul în vârstă de 41 de ani, este prima persoană din lume care a înotat toată lungimea Dunării (2860 de kilometri) fără costum de protecție, reușind această performanță în 89 de zile.

Nominalizarea lui a fost anunțată în cadrul unei conferințe de presă de către reprezentanții CANAH, compania din România care l-a susținut pe Avram Iancu în toată această expediție.

Demersurile procedurale pentru a obține nominalizarea au fost susținute de CANAH România, care a trimis zilnic un jurnal al performanței sportivului român către World Open Water Swimming Association.

Ne onorează faptul că suntem parteneri la o dublă performanță istorică pentru Romania. CANAH a susținut primul om care a înotat toată lungimea Dunarii fără costum de neopren. Avram este acum primul român nominalizat la categoria înotătorul anului pe plan mondial. Această performanță în acest domeniu este similară cu o nominalizarea la Oscar pentru un film, regizor sau un actor. Expediția lui Avram a fost și pentru noi, cei de la CANAH, o adevărată lecție de ambiție, curaj și determinare. Când Avram ne-a spus că vrea să înoate toată Dunărea fără costum de protecție am văzut în ochii lui acea dorință arzătoare care m-a determinat să-l susținem în toată această expediție. Ne-am implicat trup și suflet vreme de 89 de zile. A fost o experiență minunată”, declară Dan Lăzărescu, Director CANAH România.

“Nu pot să spun decât că mă simt onorat și fericit că o astfel de performanță a reușit să stârnească ecouri nu doar în România și Europa ci și în Statele Unite, iar nominalizarea vine să-mi confirme că reușita mea a fost, într-adevăr, una excepțională. Am încredere că voi câștiga și că voi fi desemnat Înotătorul Anului pe plan mondial, dar acest lucru poate fi posibil numai cu sprijinul românilor, pentru că avem de-a face cu un sistem de votare public. Se poate vota pe https://www.worldopenwaterswimmingassociation.com/2017-wowsa-awards/”, declară Avram Iancu.

Avram Iancu este primul român din istorie care ajunge pe lista nominalizărilor World Open Water Swimming Association alături de alți 12 sportivi din întreaga lume, fiecare cu performanțe răsunătoare. Nominalizările sunt realizate de un juriu format din antrenori și foști campioni la concursuri ce presupun înotul în ape libere.

Câștigătorul va fi anunțat pe 1 ianuarie 2018 printr-o ceremonie care va avea loc în California, Statele Unite ale Americii.

Steven Munatones, fost întotător profesionist de maraton, apreciat instructor, membru de onoare în International Marathon Swimming Hall of Fame și fondator al organizației World Open Water Swimming Association, spune despre performanța lui Avram Iancu:

"Avram și-a depășit orice limite în timpul celor 89 de zile și a făcut față unor condiții nefavorabile de mediu pe care nu le anticipase. Prin performanța sa, Avram a ajuns la sufletul a sute de mii de persoane, care au rămas impresionați de personalitatea lui, ambiția si determinarea de care a dat dovadă. Și-a câștigat astfel nominalizarea la categoria Înotătorul Anului pe plan mondial".

Avram Iancu este, de altfel, și primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum de neopren, la capătul unui efort continuu de 17 ore și 54 de minute în care a parcurs 62 de kilometri.

Până în prezent, alte două persoane au reușit să străbată înot Dunărea, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră. Primul este slovenul Martin Strel, care, în anul 2000, a înotat timp de 58 de zile în Dunăre, ajutându-se de un costum de neopren și labe de înot. Șase ani mai târziu, canadianca Mimi Huges a terminat același traseu, după 90 de zile, echipată cu un costum de neopren, dar fără labe de înot.

CANAH - Un brand 100% românesc, de zece ani

CANAH este unicul procesator integrat de semințe de cânepă, certificat organic, Kosher și ISO 22000:2005 din Europa. Fabrica și-a deschis porțile în 2007 în Salonta, Romania și a devenit, în ultimii 10 ani, intens specializată în procesarea semințelor de cânepă, având la bază un sistem riguros de control al calității.

Produsele noastre principale sunt semințele decorticate, ulei presat la rece, pudra proteică, fibre și făină, batoane si shakes,toate obținute din semințe de cânepă, atît în varianta convențională cât și ecologică.

Inceputul cursei - https://www.youtube.com/watch?v=phvpX2AUNeg

Cursa- https://www.youtube.com/watch?v=nXLHW7Dgm3k

https://www.youtube.com/watch?v=Ruvm8ABYxhw

Votați-l pe AVRAM IANCU aici: https://www.worldopenwaterswimmingassociation.com/2017-wowsa-awards/ !


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Colecția de parfumuri Diana Vreeland s-a lansat la Elysée și miroase uimitor

Lansarea colecției de parfumuri Diana Vreeland la București a fost un eveniment exclusivist, rafinat și elegant, aidoma personalitatății magice a celei care a inspirit-o, cea care putea să vadă lu... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot