Cei mai activi jucători din mediu, premiați de Recolamp și Let's do it, Romania!

Recolamp, organizație non-profit fondată de General Electric Hungary Kft., Ledvance GMBH şi Philips Lighting România, a premiat, în decembrie, oameni și proiecte din zona de mediu și ONG, alături de Let’s Do It, Romania! și cu sprijinul Zelist.

Recolamp, care reprezintă 186 de producători români de echipamente de iluminat, cărora le-a preluat responsabilitatea privind gestionarea deșeurilor din echipamentele electrice și electronice puse pe piață, este, la rândul său, una dintre cele mai active organizații de mediu din România. Anul acesta, Recolamp a marcat primii 10 de activitate, în care a făcut o adevărată muncă de pionierat pentru promovarea colectării selective și a reciclării, dar și în zona de conștientizare, educare și schimbare a  mentalităților.

Cu ajutorul Zelist, Recolamp și Let’s Do It, Romania! își propun, an de an, în decembrie, să recunoască public pe cei care promovează aceleași principii și pun accent pe protejarea mediului și societății, fie că e vorba de oameni, companii, organizații non-profit, bloggeri sau proiecte de sine stătătoare.

Zelist monitorizează organizațiile non-profit care au fost menționate cel mai des în social media și presa online, dar și blogurile care au publicat în ultimul an (11 decembrie 2016 – 10 decembrie 2017) cel puțin patru articole cuprinzând expresiile: reciclare, responsabilitate socială, ecologie și sustenabilitate.

„Sunt încă puțini în România cei care au inclus pe agenda lor promovarea reciclării, protecția mediului, sustenabilitatea și toate principiile conexe. Astfel, e cu atât mai important să le recunoaștem munca, să le arătăm că îi admirăm și că au o contribuție importantă în societate. Practic, aceste premii sunt un motiv de bucuri pentru noi, inițiatorii lor, dar și un semnal că există modele de urmat. Nu exagerez deloc când spun că oricine poate produce o schimbare în bine în domeniul nostru și sper ca aceste proiecte și oamenii menționați să devină o sursă de inspirație”, a declarat Roxana Șunică, director general executiv, Recolamp.

Diplomele acordate în 2017 sunt următoarele:

►"Bogdan Micu, proiectul Inspectorul Pădurii - pentru că România și omenirea au nevoie de păduri".

"Organizația MaiNoi - pentru că a transformat Electric Castle într-un festival eco."

Ediția de anul acesta a popularului festival s-a desfășurat sub semnul a trei mari obiective: zero deșeuri, jocuri eco și ambasadori verzi. Cu ajutorul MaiNoi, organizatorii festivalului au reușit să reducă, să refolosească și să recicleze deșeurile generate în timpul evenimentului, dar și să deruleze concursuri prin care să promoveze protejarea mediului și să încurajeze transportul alternativ la festival.

►"Ambasada Sustenabilităţii - pentru că avem nevoie de repere, training și sustenabilitate în dezvoltarea CSR-ului."

Ambasada și-a propus să transforme România într-o țară sustenabilă, sănătoasă din punct de vedere economic, social și al condițiilor de mediu, obiectiv care presupune atât implicarea societății civile, cât și informarea și organizarea cetățenilor, dar și alegerea unor lideri responsabili și implicați, la care se adaugă companii, instituții și servicii eficiente și transparente.

The CSR Agency este inițiatorul Ambasadei Sustenabilității, iar acest proiect nu s-ar putea desfășura fără sprijinul Kaufland România.

►"Mișcarea #rezist - pentru că avem nevoie de curăţenie în spaţiul public."

Mișcarea a fost evidențiată într-un demers lipsit de conotație politică, pentru faptul că încearcă să încurajeze societatea și populația să își asume un rol civic important, de implicare, monitorizare și reacție la acțiunile factorilor de decizie.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Les Absolus d'Orient by Guerlain, inspirația unui parfumier de excepție

Thierry Wasser, ca si ceilalti parfumieri ai casei, calatoreste in cele mai indepartate colturi ale lumii pentru a descoperi cele mai pretiose materii prime, pe care sa le foloseasca in orchestrarea p... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot