Crosul Pădurii Copiilor 2017

Cea de-a noua ediție a Crosului Pădurii, cel mai mare eveniment caritabil de alergare organizat în România în sprijinul unui proiect de mediu, a adunat în Ploiești și București peste 1200 de persoane și a îmbinat petrecerea timpului în natură cu sportul și relaxarea pentru întreaga familie. Cele două zile dedicate activităților în inima naturii s-au încheiat cu strângerea fondurilor suficiente pentru îngrijirea celor 389.800 mii de puieți, plantați deja. 

Dacă la Ploiești vremea a ținut cu participanții, bucureștenii au arătat că ploaia și vremea de afară nu sunt motive de îngrijorare. De la cei mai mici și până la cei mai mari dintre participanți, distracția a fost cuvântul cheie, iar atmosfera din cadrul probelor a fost plină de veselie și culoare, în ciuda vremii potrivnice.

Kaufland România a susținut pentru 3 ani consecutivi Crosul ajuns la editia a noua și a contribuit astfel la misiunea de împădurire a sudului țării alături de Asociația Pădurea Copiilor. Evenimentul a promovat  un stil de viață activ și sănătos, prin alergare și alte activități sportive și de relaxare în natură.

La linia de start s-au adunat toți cei înscriși la cele 5 probe competitive care au inclus probe de cros de 5, 10, 15 km pentru adulți și probe de 500 și 1000 m pentru copii.

Într-un timp în care petrecem timp de calitate cu cei dragi tot mai puțin, atelierele educaționale reunite sub conceptul ”Regăsirea Copilăriei” au căutat să îmbine educația de mediu, conectarea în familie și activitățile în aer liber. Copii, părinți și bunici s-au bucurat împreună de o zi perfectă, care va rămâne pentru mult timp în amintirea tuturor sub forma unui portret de familie zâmbitor.

Participanți de toate vârstele au luat cu asalt linia de start

Anul acesta tricoul oficial a fost cel de Împăduritor la Crosul Pădurii. Printre împăduritorii ediției a fost la Crosul Familiei un bebeluș de 1 lună și vârstnicul Petru Nothinger, finalist al probei de 15 km categoria masculin, peste 35 ani.  

Premii pentru cei mai dedicați susținători ai pădurii!

Distracția garantată nu a fost singurul motiv de bucurie al participanților, concursurile fiind însuflețite de competiția de pe locurile 1, 2, și 3 premiate la fiecare categorie. Premiile au fost anunțate la începutul probelor, un motiv în plus pentru care fiecare participant a depus un efort considerabil.

Rezultatul final al mobilizării face posibilă creșterea unei noi păduri în sudul ţării. Astfel, cei 389.800 de puieti deja plantați vor fi îngrijiți până la atingerea stadiului de masiv datorită implicării celor prezenţi la eveniment. Ediția a noua, susținută de Kaufland România, a avut următoarele noutăți: s-a organizat în 2 orașe, București și Ploiești și a împădurit prin alergare, conectare și educație.

Asociația Pădurea Copiilor este o asociație de mediu care investește în oameni și păduri, acționând prin împăduriri, dezvoltare comunitară, evenimente sportive, educaționale și prin eco-inovație.  Asociația a devenit entitate independentă în 2016 ca urmare a desprinderii diviziei de împăduriri și sport din cadrul ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă, unde a început în 2007 ca ”Adoptă un copac”. Până în prezent suprafața împădurită este de 58 de hectare. Fondurile au fost atrase sub umbrela ViitorPlus. Asociația Pădurea Copiilor le va îngriji și va închide ciclurile de monitorizare ale acestor păduri folosindu-se de aceste fonduri.

Kaufland România a fost partenerul nostru principal, iar Avis Rent a Car ne-a asigurat mobilitatea.

Parteneri Tehnici: Social Gym, Ro Club Maraton.

Parteneri corporate: Intesa San Paolo Bank

Parteneri media: Adrenallina, Advertising4U, București Fm, Bounty Fair, Biblioteca Metropolitană București, Centrul de Nutriție SuperFit, Cârtița Plimbăreață, FlorinSimion.com, Magic Fm, West Mall Ploiești, The Western’s Kids Club, Running Mag, Prahova Business, RFI România, România Pozitivă, The CSR Report, Zmeu București.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

My Burberry Blush, un parfum intens feminin

Parfumul feminin Burberry My Burberry Blush este ca o grădină londoneză dimineața, când, treptat, în ciripit de păsărele, se trezesc delicatele flori englezești, în prima lumină a zilei, pe măsură... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot