Nicoleta Scarlat: "Tristețea este plătită mai prost decât râsul"

Nicoleta Scarlat este director de vânzări la Eisberg, companie care i-a "furat" 15 ani din viață, dar i-a dăruit multă cunoaștere și împlinire. Este tonică, uneori sarcastică, apreciază o vorbă de duh și un pahar cu vin bun. Când vine vorba despre copilărie și copii, doar cerul este limita.

Ești recunoscută ca o persoană veselă și cu un dezvoltat simț al umorului. Ce te face să râzi? 

Nicoleta Scarlat: Păi am descoperit că tristețea este plătită mai prost  decât râsul, iar mie îmi plac o grămadă de lucruri ce pot fi cumpărate cu bani, așadar am ales să râd mai mult decât să plâng.

E adevărat, de cele mai multe ori râd de mine. De cum mă enervez aiurea din mici chestii nesemnificative. Nu îmi place să râd de alții sau de sentimentele lor. 

Ce te străduiești să ții minte, să faci sau să schimbi ca să fii în armonie cu tine însăți?

N.S.: Încerc să îmi amintesc constant că pot mai mult din orice, și mai ales cozonac, dacă tot vorbim de râs. 

Încerc să nu intru în dispute inutile, nu are niciun sens să încerc să conving pe cineva de adevăruri evidente. 

Dacă cineva crede că pământul e plat, nu încerc să-l conving de contrariu, încercarea de a demonstra că “dreptatea” e de partea mea mi-ar consuma prea multă energie și nu mi-ar aduce niciun beneficiu. Și apoi, ce să fac cu ea, cu dreptatea?!

Să-i dau cu sare și s-o țin pentru iarnă?! Bine, nu îmi iese mereu, dar măcar încerc să las morile de vânt să facă energie eoliană iar eu să îmi văd de viață. 

Majoritatea dintre noi suntem nostalgici. De ce sau de cine ți-e cel mai dor?

N.S.: Aaaaaaa, măi, tu ești ca melodia Irinei Loghin cu “mai întoarce, Doamne, roata”?! Bine! Enumăr: copilărie, adolescență, tinerețe, acum. Timpul trece și nu poți face nimic pentru a-l opri, așa că dă-i valoare. Pune TVA de plăcere la tot și toate. Mergi la muncă cu plăcere. 

Regret că nu m-am bucurat îndeajuns de fiecare zi de luni, de fiecare soare sau ploaie, de fiecare vară sau iarnă, de tot. 

Simţi că ai ajuns acolo unde îţi doreai să ajungi? 

N.S.:  Nu. Dar aici apare nenorocirea când ți se deschid ochii, vezi câte... nu vezi, iar eu mai am muuuuulte de văzut! 

Cum vezi viitorul? Cum te imaginezi peste 10 ani?

N.S.:  Nu știm ce ne va aduce mâine, știu ce aș vrea să fie. Aș vrea ca peste 10 ani, sau 20, sau la sfârșit să fie bine. Și între timp, confortabil!

(credit foto: Cristian Șuțu - Nicoleta cu nepoțica ei, Anastasia)


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Din suflet, pentru sufletul lui Moş Crăciun

Text trimis de Andra Petcu, locul I la concursul Boncafe "Scrisoare pentru Moş Crăciun" Îţi scriu astăzi aşa cum n-am făcut-o niciodată. Şi nu pentru că n-aş fi crezut în tine, ci pentru că mai mer... Citeste tot

la peste 40 ...inca mai cred....

Am crezut mereu intr-o iubire totala , o iubire egala care sa creasca si sa  ne creasca pe amindoi ; am crezut  intr-o iubire care  ne innobileaza si  ne implineste vietile –cu  zile de gratie si ...Citeste tot

Sephora Christmas Collection 2019, un noian de cadouri fabuloase

Pentru cei mai mulți dintre noi, perioada Sărbătorilor de iarnă are un farmec aparte. Începem să ne gândim la cadourile de Crăciun pentru cei dragi și nu de puține ori, misiunea se dovedește a fi ... Citeste tot

Ce fel de babă vreau să fiu

 

Optimistă cum mă ştiţi, în ultima vreme mă gândesc foarte des la bătrâneţe şi la moarte, ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Femeia copil

Pe drumul spre casa ma gandeam la ea. O fata firava cu umeri subtiri si cu statura unui prunc. Femeia-copil. Aceea pe care ai crede ca barbatul de langa ea simte nevoia s-o protejeze. Femeia aceea a c...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot