"Nu-mi lipsesc legumele şi fructele, sucurile şi mousse-urile" - interviu cu Anca Serea

Frumoasa Anca Serea are cinci copii, însă reușește să aibă o siluetă adolescentină. Cum reușește acest lucru și care este rețeta unui stil de viață echilibrat pentru întreaga familie, afltați din mini-intreviul de mai jos, pe care ni l-a acordat cu amabilitate!

Boncafe.ro: Dragă Anca, e un fapt unanim recunoscut că ai o siluetă de invidiat. După fiecare sarcină, tu ai arătat impecabil. Cum îţi menţii silueta?

Anca Serea: Mulţumesc pentru cuvintele frumoase! Cred că foarte mult m-a ajutat stilul de viaţă sănătos pe care-l am, voinţa şi faptul că am cinci "motoraşe" care mă ţin activă şi cu super energie în fiecare zi. Am noroc că nu sunt o persoană gurmandă şi după fiecare sarcină am ţinut un soi de regim care m-a ajutat să-mi revin rapid. În general, îmi menţin silueta printr-o alimentaţie echilibrată şi mese regulate. Aceasta cuprinde cât mai multe produse naturale, precum fructe şi legumele, dar şi carne slabă de curcan sau pește. Nu aleg mâncăruri pretenţioase, ci le prefer pe cele simple, iar dacă mi se face foame între mese, nu optez pentru gustări pline de calorii. Atunci când sunt pe grabă prefer un suc 100% sau un mousse de fructe şi legume, pe care îl pot lua uşor cu mine în geantă, iar dacă am puţin timp liber pun câteva fructe uscate şi câteva seminţe într-un iaurt simplu şi îl consum aşa.

Cum îţi controlezi foamea şi poftele?

A. S.: Alimentaţia echilibrată şi mesele regulate mă ajută mult. Aşa cum spuneam, nu-mi lipsesc legumele şi fructele, sucurile şi mousse-urile. Fac mişcare de două ori pe săptămână şi merg la masaj de întreţinere. Pofte nu prea am şi atunci când îmi doresc de exemplu o amandină am grijă ca la masa următoare să mănânc sănătos şi cu mai puţine calorii.

Spune-mi sincer, se ajunge greu, cu multe sacrificii, la o siluetă şi un stil de viaţă echilibrat şi sănătos?

A. S.: În cazul meu nu a fost nimic complicat, ci a fost un proces care a ținut de maturizarea mea ca om şi ca mamă. Îmi doresc să fiu un om sănătos şi cât mai în formă pentru multă vreme, atât pentru mine, cât şi pentru copiii mei. Nu fac mari sacrificii şi nici compromisuri, este vorba de un program de la care nu prea mă abat. Spuneam că nu fac mari sacrificii şi aici mă refer la faptul că am un stil de viaţă sănătos şi asta cred că este esenţial. Am fost întotdeauna conştientă că o alimentaţie echilibrată bazată pe produse naturale, fructe şi legume îmi va oferi vitaminele şi mineralele necesare funcţionării optime a organismului. Iar dacă organsmul funcţionează corect, am o siluetă pe care multe persoane o invidiază, în plus mă simt bine, înseamnă că am găsit reţeta perfectă.

Se ştie că eşti ambasador al campaniei „Mousse şi suc 100% – aici sunt vitaminele isteţe!“.  De ce ai ales să te alături acestei campanii?

A. S.: Îmi place să cred că educaţia şi informarea sunt procese foarte importante în formarea noastră ca oameni, iar ideea de a fi ambasadorul aceste campanii mă face să cred că împreună putem schimba mentalități! Este o șansă pe care am îmbrățișat-o imediat pentru că prin această campanie ne adresăm în principal mamelor, cele care decid de cele mai multe ori pentru copiii lor. Este important ca acestea să fie informate despre ceea ce e bun pentru cei mici şi aici mă refer în special la alimentaţie şi la rolul fructelor/legumelor în viaţa lor. Un alt mesaj care mi-aş dori să ajungă la cât mai multe femei şi nu numai se referă la câteva informaţii despre sucurile 100% şi mousse-urile care se găsesc în magazine, pe care sunt convinsă că multe persoane nu le cunosc. Mai exact, este vorba despre legislaţia Uniunii Europene care interzice adăugarea de zahăr, aditivi, coloranţi sau conservanţi în sucurile care au inscripţionat pe etichetă 100%.

Ai o familie numeroasă, cinci copii cu vârste şi gusturi diferite. Cum reuşeşti să-i împaci pe cei mici, ai un plan sau reguli alimentare pentru toată familia?

A. S.: Copiii sunt diferiţi, vârstele şi gusturile sunt diferite! Alegem un meniu săptămânal pe care-l organizăm în funcţie de preferinţele lor, îi implicăm şi pe ei la cumpărături şi la gătit atunci când îşi manifestă dorinţa. Este esenţial să le transmitem de mici cât de important este să mâncăm sănătos, să facem mişcare, să fim pozitivi. În ceea ce priveşte alimetația lor, încerc să le ofer cel puţin patru porţii de fructe şi legume în fiecare zi şi să limitez consumul de zahăr. De exemplu, David este destul de pretenţios, dar cu o implicare minimă din partea lui reuşim să o scoatem la capăt smiley. Ce mă bucura în cazul lui este că nu refuza niciodată fructele. Nu le-am interzis nimic cu desăvârşire copiilor mei, dar ştiu ce decizie să iau atunci când intervin micile tentații.

Sucurile naturale 100% şi mousse-urile se regăsesc în meniul zilnic al copiilor? Spune-ne care sunt preferinţele lor.

A. S.: Avem mai multe preferințe: eu le ador pe cele de portocale, copiii pe cele din mere şi mai puţin combinațiile de legume! Sucurile 100% sau mousse-urile fac parte atât din alimentaţia lor zilnică, cât şi din a mea, iar de obicei înlocuim una dintre porţiile de fructe şi legume cu un astfel de produs.

Cât de mult te regăseşti în copiii tăi?

A. S.: Copiii sunt sursele mele de energie, bucurie şi viaţă! Învăţ în fiecare zi multe lucruri de la ei, îi apreciez şi iubesc nespus de mult! Sunt mama dar şi prietena lor! Îmi place să cred că mă regăsesc în fiecare dintre ei! Sunt buni, mereu voioși, generoși, se iubesc şi se susţin unul pe celălalt, sunt inteligenți şi cu simţul umorului!

Ce proiecte de viitor ai? Mai ai în vedere şi un alt copil?

A. S.: Proiectele mele de viitor sunt legate de educaţia şi dezvoltarea celor mici, împreună ne vom implica în mai multe acțiuni caritabile, voi scrie în continuare pe site-ul meu voios.ro şi vom fi la fel de activi pe vlogul 5copii.ro!

Îmi mai doresc cu siguranţă un copil!


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Les Absolus d'Orient by Guerlain, inspirația unui parfumier de excepție

Thierry Wasser, ca si ceilalti parfumieri ai casei, calatoreste in cele mai indepartate colturi ale lumii pentru a descoperi cele mai pretiose materii prime, pe care sa le foloseasca in orchestrarea p... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot