5 trucuri pentru un makeup de sărbători sclipitor

Ne mai despart fix 29 de zile de Crăciun şi ştim că unii dintre voi deja au început numărătoarea inversă spre imaginea brazilor împodobiţi, prăjiturelelor tradiţionale, zăpezii şi mai ales întâlnirilor cu prietenii şi familia.

Pregătirile de sărbători ştim bine că încep cu mult înainte. Ce rochie port, coafură, dar mai ales cum îmi asortez machiajul ocaziei şi contextului petrecerii sunt elemente pe care nu trebuie să le scapi din ochi.

Ineditul îşi face loc cu graţie printre preferinţele fashionistelor adevărate, în timp ce clasicul se updateaza în permanenţă, preluând elemente moderne spectaculoase.

Dacă nu ai idei despre ce machiaj să alegi anul acesta pentru petrecerile de sărbători, uite ce îţi propune make-up artistul profesionist Katiuşa Popovici (http://www.katiusapopovici.ro/):

1. Ochi foarte bine accentuaţi

De sărbători uită de paleta cu farduri în nuanţe naturale! Trebuie să străluceşti şi să ieşi din anonimat! Accentul este pus pe ochi, iar tu ai nevoie de un eyeliner, o paletă de culori în nuanţe pe care nu te-ai gândit că le vei folosi vreodată, un dermatograf şi un rimel.

Poţi să le foloseşti pe toate la un loc, creând umbrele oculare, o linie foarte bine trasată de tuș, puţin dermatograf şi la final aplici rimelul. Dacă nu doreşti să îţi realizezi umbrele oculare sau nu ai îndemânare în această tehnică, poţi foarte uşor să creezi o linie mai groasă de eyeliner la baza genelor pleoapei superioare şi să adaugi în interiorul ochiului puţin iluminator.

„În funcţie de rochia şi accesoriile alese, un rol pregnant pentru a avea o seară perfectă îl joacă machiajul purtat. Machiajul de seară poate fi îndrăzneţ, dramatic sau minimalist în funcţie de tematica evenimentului la care participi sau de ţinuta pe care inteționezi să o porţi. Ochii puşi în evidenţă vor atrage întotdeauna privirele, iar cele mai potrivite culori în acest sens sunt: negrul, vişiniul, maroul şi rozul pudră. Alege organge pentru ochii verzi, albastrul marinar pentru ochii căprui, un negru intens (smokey eyes) pentru ochii albaștri şi burgundy pentru ochii negri”, recomandă make-up artistul profesional Katiuşa Popovici.

2. Buze conturate

Dacă credeai că scapi doar cu un machiaj al ochiilor pentru aceste evenimente, te-ai înşelat! În trend sunt şi buzele accentuate şi conturate. Ai nevoie de un creion de buze cu care să depăşeşti foarte puţin linia naturală a buzelor şi de un ruj mat, care după cum ştii îţi va face buzele să pară mai voluminoase.

„Trebuie neapărat să încercaţi rujurile mate! Pentru noaptea de Revelion un ruj mat este ideal. Nu doar că îţi va rezista toată seara, dar te va face să fii mult mai senzuală şi mai atractivă. Ai la dispoziţie orice nuanţă, astfel încât să fii sigură că ai de unde alege ceea ce ţi se potriveşte.”, te sfătuieşte Katiuşa Popovici.

3. Gene lungi

Genele lungi aduc un farmec aparte oricărui machiaj, indiferent dacă este unul natural sau extravagant. Ei bine, de această dată poţi să aplici mai mult rimel pe pleoapa inferioară, iar dacă nu ai făcut asta până acum, te sfătuim să o faci! Rimelul îţi va face genele mai lungi şi îţi va completa machiajul ochilor în profunzime. Make-up artistul Katiușa Popivici considera că: „Pentru un asemenea eveniment genele lungi aduc un plus de strălucire întregului machiaj. Pe lângă rimel te sfătuiesc să încerci să îţi pui şi gene false. Efectul va fi unul de neînlocuit!”.

4. Efecte metalice

Un trend care şi-a făcut cât mai accentuată apariţia în machiaj sunt culorile metalice, care vă dau un aer de putere, încredere şi siguranţă, pe lângă strălucirea pe care ţi-o atribuie fardul. Evenimentele de acest gen se număra printre cele mai complexe, iar un amănunt metalic de la ţinuta sau machiajul tău nu va trece neobservat. Totul se învârte în jurul culorilor metalice, pentru că te fac să fii cea mai strălucitoare stea!

Pentru o seară importantă, precum cea de Revelion, machiajul tău trebuie să fie unul unic. Pentru asta trebuie să ştii cum să te machiezi astfel încât totul să fie perfect. Katiuşa Popovici vă oferă un curs de  self-make-up în doar 1-2 zile pentru a învăţa care sunt tehnicile de makeup cele mai potrivite pentru fizionomia ta şi care sunt culorile metalice care îţi pun în evidenţă culoarea ochilor şi privirea.

Îmi place să cred că într-o noapte importantă, precum cea de Revelion, machiajul unei domnişoare sau doamne trebuie să atingă cote absolute, asta ca să nu treacă neobservată pe lângă ceilalţi invitaţi de la eveniment. Un machiaj precum cel în nuanţe metalice îţi va pune nu doar culoarea ochilor în evidenţă, ci toată fizionomia. Dacă ochii tăi strălucesc, cu siguranţă vei strălucii cu totul!”, afirma make-up artistul Katiuşa Popovici.

5. Iluminare completă

Luminiţele de Crăciun nu sunt singurele care trebuie să strălucească. Tu trebuie să fii mai presus de ele! Crezi că ce ţi-am sugerat până acum este suficient? Ei bine, te înşeli! Un ultim pas pentru un machiaj impecabil şi luminos este tehnica de iluminare a feţei. Indiferent de machiajul ochilor ai nevoie să îţi luminezi puţin colţul inferior din curba sprâncenii, arcul lui Cupidon, nasul, bărbia şi zonele de deasupra pomeţilor. Aceste elemente ale feţei sunt de fapt trăsăturile tale feminine, care trebuiesc puse în evidență pentru astfel de evenimente.

Recomnadarea specialistului Katiuşa Popovici este: „Pentru un machiaj impecabil, iluminarea trebuie să fie nelipsită. Nu uita de acest pas! Îţi vei pune în evidenţă faţa şi elementele unice cu care ai fost înzestrată. Te sfătuiesc să radiezi în aceste sărbători oferindu-ţi încrederea de care ai nevoie!”.

Iar ca machiajul tău să fie complet şi rezistent nu uita să aplici un spary fixator peste toată faţa!

Katiuşa Popovici te aşteaptă cu şi mai multe sfaturi şi make-up-uri personalizate la studioul ei de machiaj. Katiuşa are specializare în machiaje beauty, fashion, în machiaje cu efecte speciale, machiajul cu aerograf, dar şi în stilizarea sprâncenelor şi aplicarea genelor fir cu fir. Portofoliul ei îl poţi vedea pe www.katiusapopovici.ro şi pe Facebook.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Mon Évidence, revitalizare parfumată de la Yves Rocher

Nu mi-aș putea imagina lumea fără arome și parfumuri, rafinate, misterioase și delicate, parfumurile sunt precum o semnătură personală, o amintire olfactivă pe care le-o oferi celor din jurul tău.... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot