Alege culoarea şi forma potrivită

Probabil ai observat şi tu că sprâncenele bine pensate îţi schimbă chipul.  Ele constituie un detaliu foarte important pentru expresivitatea feţei şi accentuarea ochilor, de aceea trebuie atent îngrijite şi pensate perfect.
Totul e să găseşti forma şi culoarea care ţi se potrivesc cel mai bine!
 
Oricât de banală ar părea această operaţiune, nu e ferită de erori, pentru că:
● Nu ţinem cont de forma feţei şi de nuanţa tenului.
● Ignorăm faptul că sprâncenele trebuie să fie întotdeauna mai lungi decât ochii.
● Ne pensăm prea mult (ceea ce poate împiedica creşterea firelor din partea superioară), prea puţin, începem din margine (mare greşeală!) sau optăm pentru forme nepotrivite.
● Bine ar fi să aplici o cremă sau un strop de ulei facial pentru a înmuia cât mai bine rădăcina sprâncenelor. Astfel pensarea va fi mai rapidă şi deloc dureroasă.
 
 
Alegerea culorii pentru sprâncenele tale este la fel de importantă şi ar fi bine să iei în calcul câteva aspecte:
● Sprâncenele trebuie să nu se îndepărteze cu mai mult de o nuanţă sau două de culoarea părului tău.
● Nu încerca să le decolorezi de una singură. Mai bine plăteşti în plus la coafor decât să te trezeşti cu sprâncene portocalii.
● Dacă îţi accentuezi sprâncenele cu ajutorul creionului, nu trasa o linie continuă. Ascute bine "unealta" şi desenează linii mici, care ar putea crea impresia de fire de păr.
● Nu folosi mascara pentru gene în scopul colorării sprâncenelor. Pentru fixare şi strălucire aplică mascara transparentă pentru sprâncene.
 
Cât de lungi şi cât de dese?
● Sprâncenele trebuie să înceapă de deasupra colţurilor interioare ale ochilor şi să se termine după marginea exterioară.
● Forma normală este uşor ascendentă. Baza lor este mai groasă şi trebuie subţiate către colţurile exterioare ale ochilor.
● Dacă vrei să le îndeseşti, le poţi tunde vârfurile. Cere sfatul unei cosmeticiene pentru a le scurtă simetric.
● Le poţi revigora aplicând tratamente speciale. Se folosesc de obicei seara, după ce ai demachiat bine zona respective.
 
● Dacă nu eşti sigură de forma şi culoarea potrivite pentru chipul tău, apelează la un specialist. Dar mai întâi, întreabă ce are de gând să-ţi facă!
 
● Iar dacă sprâncenele tale sunt foarte subţiri şi nu au o linie bine definite, poţi apela la machiajul permanent. Acesta se face în saloanele de specialitate, costă între 200-350 lei şi procedura este foarte puţin dureroasă.


Autor: Elya

  1. anka
    27-05-2011 19:07

    as vrea si eu o forma ...cea pe care o am nu imi place:


Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

MON ROUGE, parfumul manifest de la Yves Rocher

La Yves Rocher, toamna se numără noutățile: culori aprinse, arome puternice, texturi bogate și formule cu 100% activi vegetali. Noutatea absolută este noul parfum MON ROUGE, de care m-am îndrăgost

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot