7 sfaturi pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

Imediat ce temperaturile de afară scad, vei observa schimbarea pe tenul tău: pielea devine mai uscată și ești predispusă la iritații de piele. Aceste modificări apar și la nivelul mâinilor și picioarelor, a oricărei zone expusă la factorii externi.

Umiditatea din piele se evaporă mult mai repede din cauza aerului rece de afară, a soarelui care se reflectă în zăpadă, a aerului uscat din interior și a nivelului scăzut de umezeală caracteristic sezonului rece.

Îți venim în ajutor cu o serie de sfaturi pentru îngrijirea pielii astfel încât să te bucuri de o piele sănătoasă și strălucitoare în sezonul rece: 

1. Folosește creme de hidratare imediat după duș

Este foarte important să folosești un produs hidratant imediat după ce te speli pe față, mâini sau corp deoarece prin curățare elimini și uleiurile secretate natural de corp, care sigilizează umiditatea în epiderma pielii.

Astfel, pentru a nu uita să îți hidratezi pielea, păstrează o cremă pe chiuvetă și încearcă să ai mereu mini-creme la tine pe care să le poți utiliza în caz de nevoie. 

2. Utilizează creme cu factor de protecție solară

Având în vedere că în sezonul rece, zilele sunt mai scurte și deseori înnorate, poți fi tentată să elimi crema cu FPS din rutina de dimineață. Dar razele nocive ale soarelui pătrund și prin nori, iar, mai ales iarnă, acestea se reflectă puternic din zăpadă.

Aplică crema cu FPS de cel puțin 30, imediat după ce ai folosit crema de hidratare.

3. Programează-te la tratamente de înfrumusețare

 Deoarece iarna te expui mai puțin la soare, acum este momentul ideal să îți faci o programare la un salon de încredere pentru câteva clipe de răsfăț pentru pielea ta. Încearcă un tratament facial mezoterapie pentru un aspect al tenului mai întinerit.

 4. Folosește un umidificator

În sezonul rece, datorită încălzirii, aerul de la interior tinde să fie foarte uscat și asta îți va afecta vizibil pielea. Poți utiliza un umidificator setat pe 60% care să îi ofere pielii umiditatea de care are nevoie astfel încât tu să te simți confortabil. 

5. Evită băile în cadă și setează o temperatură mai mică la duș

După o zi petrecută afară, la temperaturi joase, probabil te gândești doar cum vei face un duș extra cald. Dar temperaturile ridicate îți vor elimina rapid uleiurile naturale din piele și e posibil chiar să îți provoace iritații.

Deci, ideal ar fi ca temperatura dușului să fie confortabilă și călduță, nu fierbinte.

6. Hidratarea începe din interior

Aspectul pielii nu este influențat doar din umezeala din epidermă sau din aer, ci și cea din corp. Deci, dacă vrei o piele hidratată, este important să bei o cantitate optimă de apă și să consumi alimente hidratante.

De asemenea, poți să incluzi în dieta ta și alimente bogate în antioxidanți și grăsimi omega-3 care încurajează corpul să producă celule sănătoase.

7. Schimbă-ți rutina de îngrijire

Deoarece starea pielii tale se schimbă de la sezon la sezon, la fel ar trebui să îți modifici și rutina de îngrijire astfel încât să răspundă nevoilor tenului de la acel moment. Astfel, în sezonul rece evită produsele care conțin alcool și parfum deoarece îți pot usca excesiv pielea și îți pot provoca iritații.

Chiar dacă vremea de afară nu este cea mai prietenoasă cu pielea ta, dacă știi să o îngrijești, te vei bucura de un ten sănătos și radiant pe tot parcursul anului. Schimbă-ți rutina de îngrijire în funcție de nevoile pielii și dacă ai nevoie de mai multe sfaturi, programează-ți o consultație cu specialiștii El Studio.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Parfumuri versatile potrivite și pe timp de iarnă

În timpul vacanței de iarnă, am folosit două parfumuri extrem de versatile și le-am găsit potrivite și pentru anotimpul rece. Câteva pufuri și m-am îndrăgostit de aceste parfumuri care, după ce... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot