Adio riduri, cearcăne sau pleoape lăsate!

Ochii pot fi cei mai puternici aliaţi ai frumuseţii feminine sau ne pot trăda când ne e lumea mai dragă. Ochii nu sunt numai „oglinda sufletului”, ci şi o adevărată reflecţie a felului în care arătăm şi ne simţim. Ridurile, inesteticele pleoape lăsate, pungile de sub ochi, cearcănele, toate acestea ne trădează atunci când încercam să mascăm trecerea anilor sau stilul de viaţă nepotrivit.
 
În această situaţie nu este de mirare că majoritatea femeilor sunt preocupate să păstreze un aspect cât mai natural şi tânăr al ochilor.
 
Medicii chirurgi esteticieni vin în întâmpinarea persoanelor care au astfel de probleme, eliminând semnele trecerii timpului şi oferind chipului un aspect cu 5 sau chiar 10 ani mai tânăr.
 
"Blefaroplastia estetică este o procedură de chirurgie plastică care vine în ajutorul acestor probleme, cu rolul de a îndepărta excesul de tegument şi grăsime, care alcătuiesc pungile şi ridurile pleoapelor. Astfel, se elimină aspectul obosit şi îmbătrânit al ochilor şi se ridică sprâncenele”, a precizat dr. Călin Doboş, medic specialist în chirurgie facială şi în chirurgie plastică, competenţă în Laser Chirurgical.
  • Rezultat îndelungat cu cicatrice invizibile
Chirurgia pleoapelor, este una din cele mai spectaculoase intervenţii chirurgicale estetice, care se adresează ambelor sexe, având un rezultat stabil pentru mult timp, cu cicatrice invizibile în majoritatea cazurilor.
Conform unui studiu, numărul persoanelor care se operează de blefaroplastie este în creştere. În ultimii trei ani, în Statele Unite a existat o creştere anuală de 10% a numărului de pacienţi care solicită această operaţie. În total, se efectuaza în jur de 100.000 de operaţii de blefaroplastie pe an.
  • Pleoapele căzute, o reală problemă de sănătate
Căderea pleoapelor apare ca urmare a scăderii tonusului musculaturii care controlează mişcările pleoapelor. Ochii devin iritaţi şi uscaţi dacă pleoapele inferioare se răsfrâng în afară şi nu-şi mai pot exercita funcţia protectoare, iar dacă răsfrângerea pleoapei se realizează spre interior, genele vor produce iritaţii şi chiar răni ale conjunctivei.
Căderea pleoapei superioare spre gene, numită şi dermato-chalasis, împiedică machierea ochilor şi uneori poate împiedica vederea în sus. Există cazuri în care această cădere se însoţeşte de o ptoză a sprâncenelor, destul de frecventă la bărbaţi.
  • Cum corectăm pleoapele superioare?
Pentru a corecta căderea pleoapei superioare, se îndepărtează pielea în exces şi, la nevoie, se îndepărtează şi din grăsimea herniată, sau chiar o fâşie din muşchiul pleoapei. Linia de incizie va fi ascunsă în şanţul de deasupra ochiului, astfel încât nu va fi vizibilă. Intervenţia se face, de obicei, în anestezie locală şi durează 20-30 de minute”, conform dr. Calin Doboş.
  • Cum corectăm pleoapele inferioare?
"Dacă e vorba de o persoană tânără, cu pungi sub ochi, se face doar o intervenţie de îndepărtare a acestui exces de grăsime. În anestezie locală, se face o incizie pe partea internă a pleoapei (transconjunctivală) şi se ajunge exact la pungile de grăsime. Se îndepărtează excesul şi se încheie operaţia”, a explicat dr. Doboş.
 
"Dacă este vorba de exces de grăsime şi de piele, e nevoie de o intervenţie mai amplă (transcutanată), în care se face o incizie sub gene, prelungită 1 cm la colţul ochiului. Apoi se ridică muşchiul pleoapei şi se ajunge la grăsime. Se îndepărtează sau se rearanjează grăsimea, se suturează muşchiul - eventual într-o nouă poziţie, se îndepărtează pielea în exces şi se suturează. Această intervenţie e mai de anvergură, aşa că poate necesita anestezie generală, şi durează cam 60 de minute”, precizează dr. Doboş.
  • Cu cinci ani mai tânără într-o singură zi
Se pot face în aceesi zi intervenţii combinate: atât la peoapele de sus cât şi jos, sau asociate cu liftinguri faciale, injectări de substanţe, în funcţie de dorinţele pacientului. Durerile intervenţiilor sunt minime sau absente şi cedează la calmante obişnuite.
 
Rezultatele operaţiei le veţi vedea în câteva zile, iar rezultatul definitiv va fi observabil în câteva săptămâni.
 
Costul unei intervenţii de blefaroplastie variază între 600 şi 800 de euro.

 


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Seducerea destinului. Cum sa eviti mediocritatea

Text de Sofia Dumitriu, psiholog Acum ca isteria sarbatorilor s-a potolit, ca povara de a “face” ceva de revelion a trecut, ca SMS-urile prea-pline de intelepciune sablon nu mai blocheaza reteaua, ... Citeste tot

Previzibilul din capul meu

Ma intreb uneori daca chiar totul e previzibil sau mai e loc de schimbari naucitoare?? Ca asa, intre ele ,sa apara o situatie care sa aduca a surpriza am mai intilnit dar schimbari care sa ma surp...Citeste tot

Cadouri de Black Friday de pe Notino

Cu toții asteptăm cu nerăbdare ofertele de Black Friday, o ocazie minunată de a ne cumpăra în sfârșit, produse dorite la prețuri mai bune sau de a pregăti deja cadouri pentru cei dragi. Anul acest... Citeste tot

Am tot ce-mi trebuie

 

Nu de puţine ori mi-a fost dat să percep invidii dense, aproape palpabile, la adresa mea.... Citeste tot

tete-a-tete, NIG și scriitorul Constantin Ciucă. Despre femei.

 

Domnelor și domnilor, pentru o vreme, tete-a-tete-urile mele se vor concentra puțin asupra unui subiect fierbinte : Femeia.

Femeia așa cum est... Citeste tot

Tu cum traiesti?

Sunt vreo doua perioade pe an cand ne-apuca bunatatea. Zenul, karma si feng shuiul, vorba cantecului, sunt la noi acasa.  Necredinciosii fac infuzie de credinta involuntara, credinciosii se apleaca de...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot