Adio riduri, cearcăne sau pleoape lăsate!

Ochii pot fi cei mai puternici aliaţi ai frumuseţii feminine sau ne pot trăda când ne e lumea mai dragă. Ochii nu sunt numai „oglinda sufletului”, ci şi o adevărată reflecţie a felului în care arătăm şi ne simţim. Ridurile, inesteticele pleoape lăsate, pungile de sub ochi, cearcănele, toate acestea ne trădează atunci când încercam să mascăm trecerea anilor sau stilul de viaţă nepotrivit.
 
În această situaţie nu este de mirare că majoritatea femeilor sunt preocupate să păstreze un aspect cât mai natural şi tânăr al ochilor.
 
Medicii chirurgi esteticieni vin în întâmpinarea persoanelor care au astfel de probleme, eliminând semnele trecerii timpului şi oferind chipului un aspect cu 5 sau chiar 10 ani mai tânăr.
 
"Blefaroplastia estetică este o procedură de chirurgie plastică care vine în ajutorul acestor probleme, cu rolul de a îndepărta excesul de tegument şi grăsime, care alcătuiesc pungile şi ridurile pleoapelor. Astfel, se elimină aspectul obosit şi îmbătrânit al ochilor şi se ridică sprâncenele”, a precizat dr. Călin Doboş, medic specialist în chirurgie facială şi în chirurgie plastică, competenţă în Laser Chirurgical.
  • Rezultat îndelungat cu cicatrice invizibile
Chirurgia pleoapelor, este una din cele mai spectaculoase intervenţii chirurgicale estetice, care se adresează ambelor sexe, având un rezultat stabil pentru mult timp, cu cicatrice invizibile în majoritatea cazurilor.
Conform unui studiu, numărul persoanelor care se operează de blefaroplastie este în creştere. În ultimii trei ani, în Statele Unite a existat o creştere anuală de 10% a numărului de pacienţi care solicită această operaţie. În total, se efectuaza în jur de 100.000 de operaţii de blefaroplastie pe an.
  • Pleoapele căzute, o reală problemă de sănătate
Căderea pleoapelor apare ca urmare a scăderii tonusului musculaturii care controlează mişcările pleoapelor. Ochii devin iritaţi şi uscaţi dacă pleoapele inferioare se răsfrâng în afară şi nu-şi mai pot exercita funcţia protectoare, iar dacă răsfrângerea pleoapei se realizează spre interior, genele vor produce iritaţii şi chiar răni ale conjunctivei.
Căderea pleoapei superioare spre gene, numită şi dermato-chalasis, împiedică machierea ochilor şi uneori poate împiedica vederea în sus. Există cazuri în care această cădere se însoţeşte de o ptoză a sprâncenelor, destul de frecventă la bărbaţi.
  • Cum corectăm pleoapele superioare?
Pentru a corecta căderea pleoapei superioare, se îndepărtează pielea în exces şi, la nevoie, se îndepărtează şi din grăsimea herniată, sau chiar o fâşie din muşchiul pleoapei. Linia de incizie va fi ascunsă în şanţul de deasupra ochiului, astfel încât nu va fi vizibilă. Intervenţia se face, de obicei, în anestezie locală şi durează 20-30 de minute”, conform dr. Calin Doboş.
  • Cum corectăm pleoapele inferioare?
"Dacă e vorba de o persoană tânără, cu pungi sub ochi, se face doar o intervenţie de îndepărtare a acestui exces de grăsime. În anestezie locală, se face o incizie pe partea internă a pleoapei (transconjunctivală) şi se ajunge exact la pungile de grăsime. Se îndepărtează excesul şi se încheie operaţia”, a explicat dr. Doboş.
 
"Dacă este vorba de exces de grăsime şi de piele, e nevoie de o intervenţie mai amplă (transcutanată), în care se face o incizie sub gene, prelungită 1 cm la colţul ochiului. Apoi se ridică muşchiul pleoapei şi se ajunge la grăsime. Se îndepărtează sau se rearanjează grăsimea, se suturează muşchiul - eventual într-o nouă poziţie, se îndepărtează pielea în exces şi se suturează. Această intervenţie e mai de anvergură, aşa că poate necesita anestezie generală, şi durează cam 60 de minute”, precizează dr. Doboş.
  • Cu cinci ani mai tânără într-o singură zi
Se pot face în aceesi zi intervenţii combinate: atât la peoapele de sus cât şi jos, sau asociate cu liftinguri faciale, injectări de substanţe, în funcţie de dorinţele pacientului. Durerile intervenţiilor sunt minime sau absente şi cedează la calmante obişnuite.
 
Rezultatele operaţiei le veţi vedea în câteva zile, iar rezultatul definitiv va fi observabil în câteva săptămâni.
 
Costul unei intervenţii de blefaroplastie variază între 600 şi 800 de euro.

 


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Ziua de Valentine's Day

Eu nu mă omor după Valentine’s Day. Nu mi-a plăcut nici la început când, euforici, am importat această zi festivă, nu-mi place prea mult nici acum, când ea a devenit recunoscută şi implementată. ... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot