Alternativă pentru sâni frumoşi, fără silicoane

În ciuda metodelor tradiţionale, „silicoanele” nu mai sunt neapărat cele mai cerute de către femei, chirurgii recomandând şi metode neinvazive precum injectarea cu grăsime proprie.

 

Multe femei sunt preocupate de dimensiunile reduse sau aspectul sânilor, aceasta imperfecţiune poate fi chiar sursa unor complexe psihice majore, a neîncrederii în sine, care pot influenţa nefavorabil viaţa intimă, socială sau cariera profesională. Deşi sunt femei care cer micşorarea sau lifting-ul sânilor, cea mai solicitată operaţie de acest tip este cea de mărire a sânilor.

 

Potrivit ultimului studiu în domeniu, efectuat de cercetătorii americani, grăsimea proprie colectată prin liposucţie reprezintă o alternativă viabilă la tradiţionalele silicoane, însă doar pentru unele femei.

 

Prima condiţie este să aveţi o zonă donatoare, cu grăsime în exces undeva pe corp. Asta înseamnă că intervenţia are două părţi, prima fiind cea de recoltare a grăsimii din zone donatoare, iar a doua cea de injectare în sâni”, explica dr. Daniela Bunilă, chirurg estetician în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

 

Ca prima etapă, grăsimea este extrasă din zona abdominală sau zona coapselor printr-o procedură de liposucţie (cu laser). Într-o sesiune, nu se pot injecta mai mult de 200 ml de grăsime, deci cele care îşi doresc sâni mai mari trebuie să suporte mai multe intervenţii.


Mărirea sânilor prin injectarea de grăsime proprie este o intervenţie fără cicatrici, fiind mult mai puţin traumatizantă pentru sân. Singura incizie care trebuie făcută este una de 4 cm, pentru extragerea grăsimii dintr-o zonă în care este în surplus”, a declarat dr. Daniela Bunilă.

 

Injecţia cu grăsime proprie este soluţia ideală şi pentru corectarea sânilor lăsaţi potrivit unui studiu, desfăşurat în Statele Unite. S-a demonstrat că injecţiile cu grăsime proprie nu doar că măresc dimensiunile sânilor, însă au rezultate bune şi în cazul în care este nevoie de un lifting (ridicare a sânilor). Toate acestea elimină riscurile asociate cu implanturile de silicon.

 

Principalul avantaj îl constituie folosirea unor celule vii din propriul organism, astfel încât nu sunt injectate substanţe străine în organism, nu există riscul de respingere a substanţei, iar mărirea sânilor este naturală, fără cicatrici.

 

Printr-o astfel de intervenţie, îţi măreşti sânii şi scapi de grăsimea de pe coapse şi de pe abdomen. Nu există tăieturi la nivelul sânilor, iar singurele urme care pot rămâne sunt cele cauzate de inciziile pentru extragerea grăsimii”, a precizat dr. Daniela Bunilă.

 

Deşi pare mai neinvazivă şi „naturală”, injectarea cu grăsime are şi unele dezavantaje. Rezultatul durează doar câţiva ani.

 

În medie, după doi ani se resoarbe jumătate din cantitatea de grăsime injectată, avertizează medicii. Iar dacă slăbeşti se micşorează şi sânii.

(sursa foto: www.csid.ro)


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Seducerea destinului. Cum sa eviti mediocritatea

Text de Sofia Dumitriu, psiholog Acum ca isteria sarbatorilor s-a potolit, ca povara de a “face” ceva de revelion a trecut, ca SMS-urile prea-pline de intelepciune sablon nu mai blocheaza reteaua, ... Citeste tot

Previzibilul din capul meu

Ma intreb uneori daca chiar totul e previzibil sau mai e loc de schimbari naucitoare?? Ca asa, intre ele ,sa apara o situatie care sa aduca a surpriza am mai intilnit dar schimbari care sa ma surp...Citeste tot

Cadouri de Black Friday de pe Notino

Cu toții asteptăm cu nerăbdare ofertele de Black Friday, o ocazie minunată de a ne cumpăra în sfârșit, produse dorite la prețuri mai bune sau de a pregăti deja cadouri pentru cei dragi. Anul acest... Citeste tot

Am tot ce-mi trebuie

 

Nu de puţine ori mi-a fost dat să percep invidii dense, aproape palpabile, la adresa mea.... Citeste tot

tete-a-tete, NIG și scriitorul Constantin Ciucă. Despre femei.

 

Domnelor și domnilor, pentru o vreme, tete-a-tete-urile mele se vor concentra puțin asupra unui subiect fierbinte : Femeia.

Femeia așa cum est... Citeste tot

Tu cum traiesti?

Sunt vreo doua perioade pe an cand ne-apuca bunatatea. Zenul, karma si feng shuiul, vorba cantecului, sunt la noi acasa.  Necredinciosii fac infuzie de credinta involuntara, credinciosii se apleaca de...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot