Alternativă pentru sâni frumoşi, fără silicoane

În ciuda metodelor tradiţionale, „silicoanele” nu mai sunt neapărat cele mai cerute de către femei, chirurgii recomandând şi metode neinvazive precum injectarea cu grăsime proprie.

 

Multe femei sunt preocupate de dimensiunile reduse sau aspectul sânilor, aceasta imperfecţiune poate fi chiar sursa unor complexe psihice majore, a neîncrederii în sine, care pot influenţa nefavorabil viaţa intimă, socială sau cariera profesională. Deşi sunt femei care cer micşorarea sau lifting-ul sânilor, cea mai solicitată operaţie de acest tip este cea de mărire a sânilor.

 

Potrivit ultimului studiu în domeniu, efectuat de cercetătorii americani, grăsimea proprie colectată prin liposucţie reprezintă o alternativă viabilă la tradiţionalele silicoane, însă doar pentru unele femei.

 

Prima condiţie este să aveţi o zonă donatoare, cu grăsime în exces undeva pe corp. Asta înseamnă că intervenţia are două părţi, prima fiind cea de recoltare a grăsimii din zone donatoare, iar a doua cea de injectare în sâni”, explica dr. Daniela Bunilă, chirurg estetician în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

 

Ca prima etapă, grăsimea este extrasă din zona abdominală sau zona coapselor printr-o procedură de liposucţie (cu laser). Într-o sesiune, nu se pot injecta mai mult de 200 ml de grăsime, deci cele care îşi doresc sâni mai mari trebuie să suporte mai multe intervenţii.


Mărirea sânilor prin injectarea de grăsime proprie este o intervenţie fără cicatrici, fiind mult mai puţin traumatizantă pentru sân. Singura incizie care trebuie făcută este una de 4 cm, pentru extragerea grăsimii dintr-o zonă în care este în surplus”, a declarat dr. Daniela Bunilă.

 

Injecţia cu grăsime proprie este soluţia ideală şi pentru corectarea sânilor lăsaţi potrivit unui studiu, desfăşurat în Statele Unite. S-a demonstrat că injecţiile cu grăsime proprie nu doar că măresc dimensiunile sânilor, însă au rezultate bune şi în cazul în care este nevoie de un lifting (ridicare a sânilor). Toate acestea elimină riscurile asociate cu implanturile de silicon.

 

Principalul avantaj îl constituie folosirea unor celule vii din propriul organism, astfel încât nu sunt injectate substanţe străine în organism, nu există riscul de respingere a substanţei, iar mărirea sânilor este naturală, fără cicatrici.

 

Printr-o astfel de intervenţie, îţi măreşti sânii şi scapi de grăsimea de pe coapse şi de pe abdomen. Nu există tăieturi la nivelul sânilor, iar singurele urme care pot rămâne sunt cele cauzate de inciziile pentru extragerea grăsimii”, a precizat dr. Daniela Bunilă.

 

Deşi pare mai neinvazivă şi „naturală”, injectarea cu grăsime are şi unele dezavantaje. Rezultatul durează doar câţiva ani.

 

În medie, după doi ani se resoarbe jumătate din cantitatea de grăsime injectată, avertizează medicii. Iar dacă slăbeşti se micşorează şi sânii.

(sursa foto: www.csid.ro)


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Smiley și Delia lansează „Ne vedem noi”, cea mai așteptată colaborare din muzica pop românească

Smiley si Delia lanseaza „Ne vedem noi”, o piesa-eveniment, considerata de public si de cei din industrie ca fiind cea mai asteptata colaborare din muzica pop romaneasca a ultimilor ani. „Stiu ca... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot