Cum să-ți prepari săpunul favorit

După o perioadă de câteva decenii în care săpunul solid a fost detronat de geluri de duș și diverse soluții lichide pentru igienă, iată că azi revine în trend.

Printre motivele pentru care merită redescoperit săpunul solid se numără faptul că este mult mai ecologic, deoarece nu conține apă și nu trebuie ambalat în flacoane de plastic. Un alt motiv important al renașterii săpunului este faptul că, mai ales varianta Melt & Pour, în traducere „topește și toarnă”, se prepară foarte ușor acasă, oferindu-ne libertatea de a crea propriul săpun personalizat, în forma, aspectul, parfumul și culoarea dorite.

Această activitate creativă, utilă și recreativă devine tot mai răspândită și nu doar în rândul femeilor.

Procedura de preparare a săpunului de tip Melt & Pour este una foarte simplă. Ingredientul principal este Baza de săpun melt & pour White sau Baza de săpun melt & pour Clear.  Aceste baze disponibile pe ELEMENTAL.eu sunt fabricate din ingrediente naturale, sunt ferme, lucioase, spumează bine, nu formează rouă la suprafață.

Care sunt ingredientele și ustensilele necesare preparării săpunului nostru favorit?

► Bază de săpun

► Vas pentru baie de apă, ibric, lingurițe

► Mănuși, linguri de măsurare

► Uleiuri esențiale, extracte aromatice, parfumante - după preferințe

► Coloranți sau pigmenți - după preferințe

► Formă de turnare a săpunului

și, evident, puțin timp liber plus un strop de îndemânare.

Cum preparăm săpunul?

Tăiem baza de săpun în cubulețe mici și-l topim într-un ibric, pe baie de apă. Trebuie să avem puțină răbdare până ce se topește complet. Adăugăm colorant sau pigmenți, uleiuri esențiale sau parfumante naturale și alte ingrediente. Amestecăm și turnăm rapid în matriță, opțional pulverizăm suprafața cu alcool pentru a îndepărta bulele.

După câteva ore, timp în care s-a întărit complet, săpunul se scoate din matriță și se poate folosi, sau se va împacheta etanș într-o folie.

Iată câteva idei de personalizare

Pentru un efect liniștitor folosim ulei esențial de lavandă, pentru revigorare putem opta pentru ulei esențial de mentă sau eucalipt, pentru o aromă fructată și delicioasă, alegem extractul de caise sau căpșuni, pentru un parfum floral, merită încercate parfumantul natural Roses sau uleiul esențial de geraniu. Mai mult decât atât, dacă vă plac aromele vanilate sau gurmande, puteți opta pentru pafurmantul de biscuit, candy sau de vanilie.

Pentru un aspect deosebit se pot folosi flori uscate, argilă și diverse granule, iar pentru turnarea săpunurilor aveți la dispoziție o serie de matrițe în forme de flori, frunze sau inimă.

ELEMENTAL vine în ajutorul viitorilor pasionați de săpunuri cu numeroase Rețete și cu materiale video utile, de pildă: Săpunuri M&P, Coloranți pentru săpunuri.

„Bucuria realizării unui produs propriu nu poate fi descrisă în cuvinte. Mai mult decât atât, bucuria creării unui săpun folosind doar ingrediente naturale, având grijă față de mediul înconjurător este cu atât mai mare. Poluarea este una dintre problemele majore cu care omenirea se confruntă în prezent, iar impactul ei îl resimțim cu toții. Grija față de mediul înconjurător este o latură importantă a activității elemental.eu, suntem atenți zi de zi în activitatea noastră pentru a fi cât mai eco-friendly. Alcătuim oferta noastră de produse și servicii pe baza credinței noastre fundamentale că oamenii și natura se află într-o relație simbiotică, cu beneficii reciproce, care nu trebuie alterată prin intervenții controversate”, Alice Gallovics, formulator cosmetic ELEMENTAL.

Produsele din portofoliul elemental.eu se pot folosi pentru manufactură, hobby, proiecte DIY, cosmetice, săpunuri preparate în casă dar și pentru fabricare artizanală sau producție în scopuri comerciale. Vă punem la dispoziție produse certificate organic, vegane, cruelty free, o gamă variată de uleiuri și unturi vegetale, uleiuri esențiale, active cosmetice, ustensile, recipiente.


Autor: BoncafeStyle



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe