Escapadă exotică de relaxare și deconectare prin masajul balinez

Zilele caniculare de vară ne duc cu gândul la concedii binemeritate, unde grijile cotidiene dispar pentru o perioadă. Însă, până la momentul plecării, mulți dintre noi trebuie să facem față responsabilităților zilnice, care vin la pachet cu un disconfort termic provocat de temperaturile mult prea ridicate. Ce putem face pentru a crea un echilibru între starea mentală, emoțională și organism astfel încât să resimțim o permanentă stare de bine? Masajul balinez.

Studiile au demonstrat faptul că terapiile prin masaj reprezintă cel mai bun tratament pentru mintea și corpul tău. Masajul nu numai că relaxează corpul, dar și elibereazp mintea prin producerea serotoninei în organism.

Astăzi, specialiștii de la Country Spa Health & Beauty Retreat îți spun ce presupune masajul balinez și îți oferă câteva motive pentru care ar trebui să apelezi cel puțin o dată la acest timp de masaj (și nu, nu trebuie să mergi până în Bali pentru a avea o experiență balineză autentică).

 Ce presupune masajul balinez?

„După cum sugerează și numele, acest masaj provine din Bali. Această formă antică de masaj indonezian este inspirată de presopunctura chineză și Ayurveda și include aromoterapie, reflexoterapie, întindere și utilizarea uleiurilor esențiale pentru stimularea circulației, a sistemului limfatic și a țesuturilor corpului”, explică Iluh, terapeut masaj balinez în cadrul Country Spa Health & Beauty Retreat.

Această tehnică de masaj implică relaxarea punctelor sensibile și stimularea puternică a punctelor de presiune. Terapeutul începe cu picioarele și apoi continuă cu spatele, brațele și capul. Se folosește o combinație de tehnici care reduc toate tipurile de spasme, cu o presiune puternică ce modifică starea psihologică și calmează nervii și nu în ultimul rând aduc un echilibru în mintea, sufletul și trupul beneficiarului. Uleiurile esențiale stimulează puterea de memorie și oferă alinare în leziunile musculare. Acest masaj împrospătează și relaxează mintea, energizează trupul și elimină oboseala.

Country Spa Health & Beauty Retreat dispune de patru specialiști originari din Indonezia care au absolvit școala de masaj din Bali și care te vor răsfăța atât cu terapii corporale, cât și faciale.

Care sunt principalele beneficii ale masajului balinez?

Ameliorează durerile musculare: acest tip de masaj ajută mușchii să se detensioneze, eliberând durerea din corp, inclusiv a articulațiilor. În acest sens, articulațiile „blocate” vor fi rezolvate.

Tratează problemele de somn: masajul balinez are capacitatea de a stimula factorii care influențează calitatea somnului. Respectiv, implică o circulație adecvată a sângelui în organism, ajutând astfel creierul să funcționeze corect și să remedieze problemele legate de somn.

Îmbunătățește circulația sângelui: un beneficiu major pentru sănătate este îmbunătățirea circulației sângelui, implicând menținirea unei funcționalități corecte ale organelor.

Promovează sănătatea pielii: Utilizarea uleiurilor esențiale în masajele balineze acționează ca un agent de susținere pentru sănătatea pielii, în special pentru a ține departe deshidratarea și uscarea.

Sursă de energie: acest tip de masaj poate crește coeficientul de energie, ținând stresul departe de organismul tău. Corpul se relaxează și se simte capabil să desfășoare alte activități.

Elimină anxietatea și depresia: Prin fluidizarea fluxului de sânge și oxigen și prin combinarea uleiurilor puternic aromate cu netezirile blânde, alternate cu presopunctura, atenuează stările de anxietate și depresive.

Terapia crede în conceptul simplu că forța de viață sau Qi menține echilibrul între sănătate și bunăstare. Masajul balinez curăță căile pentru Qi pentru realizarea unui fizic bun și a unei vieți stabile emoțional.

Country Spa Health & Beauty Retreat te așteaptă într- într-un cadru natural de excepție, pe malul lacului Snagov și în apropierea pădurii Snagov, într-un climat deosebit și nepoluat, în imediata apropiere a Bucureștiului. Te găzduiește în condiții excelente de confort și rafinament și îți propune programe de sănătate și rejuvenare integrate, complet personalizate, în cadrul unei clinici dedicate. Mai multe informații pe http://countryspa-retreat.ro/


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Parfumuri versatile potrivite și pe timp de iarnă

În timpul vacanței de iarnă, am folosit două parfumuri extrem de versatile și le-am găsit potrivite și pentru anotimpul rece. Câteva pufuri și m-am îndrăgostit de aceste parfumuri care, după ce... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot