Primul Botox Spa Party din România

Doctorul Călin Doboş, cunoscutul chirurg estetician de la Clinica Hyperion din Galaţi, a organizat pe 3 decembrie, primul Botox SPA Party din România, la Eden SPA din Bucureşti.
 
Acest concept de petrecere provine din SUA şi presupune o întâlnire informală, de obicei organizată de o "veterană" a tratamentului cu Botox, care-şi invită acasă prietenele pentru a încerca injecţiile cu această substanţă.
 
La Botox Spa Party au participat vedete precum Gina Pistol, Nico, Tania Budi, Stephan Pelger şi jurnaliste care au avut ocazia de-a afla direct de la doctorul Călin Doboş cele mai noi şi utile informaţii despre Botox şi de-a încerca pe pielea lor tratamentul adorat de starurile hollywoodiene.
 
Stephan Pelger s-a arătat încântat de procedură, adăugând că nu i se pare neobişnuit ca bărbaţii să apeleze la astfel de tehnici de înfrumuseţare. Însuşi doctorul Doboş a dezvăluit că numărul pacienţilor săi de sex masculin a crescut simţitor în ultimii ani: 15% dintre cei care trec pragul clinicii sale din Galaţi sunt bărbaţi.
 
De asemenea, doctorul Călin Doboş a spus că Botoxul este o soluţie la îndemână şi uşor de suportat, că injecţiile cu Botox nu întineresc peste noapte, dar atenuează ridurile şi conferă pacientei un aspect mult mai fresh.
 
Botoxul (toxina botulinica de tipul A) este produs de compania americană Allergan şi a fost declarat în anii 2002 şi 2003 cel mai popular tratament estetic de către Asociaţia Americană de Estetică Medicală.
 
Compania americană Allergan a demarat campania de prelansare şi în România a brandul-lui BOTOX (R) care va fi utilizat în scop cosmetic sub denumirea de VISTABEL (R).
 
Botox este marca firmei Allergan, INC din Statele Unite. Există mai multe tipuri de toxine botulinice, dar cea folosită în chirurgia plastică şi estetică este tipul A. FDA (Food and Drug Administration, organism de control al medicamentelor pe piaţa americană) a aprobat utilizarea injecţiilor cu botox în tratarea ridurilor faciale moderate şi severe în aprilie 2002.
 
Conform ASPS (Societatea Americană pentru Chirurgie Plastică şi Estetică) peste 1,6 milioane de americani au apelat la această procedură. Tratamentul nu a fost aprobat doar în SUA ci şi în alte 70 de ţări din lume.
 
Efectul de reducere a ridurilor vine din faptul că toxina paralizează muşchii vizaţi, împiedicându-i să mai formeze cute.
 
Injecţiile cu Botox trebuie făcute o dată la şase luni pentru a păstra efectul. Dacă procedurile sunt întrerupte, muşchii nu au de suferit.
 
Procedura de injectare este nedureroasă, fiind efectuată sub anestezie locală.


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Din suflet, pentru sufletul lui Moş Crăciun

Text trimis de Andra Petcu, locul I la concursul Boncafe "Scrisoare pentru Moş Crăciun" Îţi scriu astăzi aşa cum n-am făcut-o niciodată. Şi nu pentru că n-aş fi crezut în tine, ci pentru că mai mer... Citeste tot

la peste 40 ...inca mai cred....

Am crezut mereu intr-o iubire totala , o iubire egala care sa creasca si sa  ne creasca pe amindoi ; am crezut  intr-o iubire care  ne innobileaza si  ne implineste vietile –cu  zile de gratie si ...Citeste tot

5 sfaturi esențiale de îngrijire a pielii iarna

Se spune că pentru a aprecia frumusețea unui fulg de nea este necesar să înfrunți frigul. Iarna are propriul farmec, însă pe cât de frumos este acest anotimp, pe atât de mult poate deteriora frumu... Citeste tot

Ce fel de babă vreau să fiu

 

Optimistă cum mă ştiţi, în ultima vreme mă gândesc foarte des la bătrâneţe şi la moarte, ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Femeia copil

Pe drumul spre casa ma gandeam la ea. O fata firava cu umeri subtiri si cu statura unui prunc. Femeia-copil. Aceea pe care ai crede ca barbatul de langa ea simte nevoia s-o protejeze. Femeia aceea a c...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot