Reîntinerirea mâinilor, noul trend în chirurgia estetică

Nu există ceva ce femeile nu ar face pentru frumuseţe, cel puţin aşa reiese din activitatea tot mai intensă din cabinetele de chirurgie estetică. Injectarea de acid hialuronic sau de grăsime proprie în mâini – un "mast have" pentru cei care sfidează trecerea anilor.

 

Dacă iniţial chirurgia estetică însemna, în principal, mărire de sâni şi rinoplastie, în prezent înfrumuseţarea chirurgicală nu mai cunoaşte limite: de la obişnuitele măriri de sâni, la implanturi în fese şi în gambe, lifting facial complet, intervenţii chirurgicale asociate şi chirurgie intimă feminină şi masculină.

 

Reîntinerirea mâinilor, noul trend în chirurgia estetică

O nouă găselniţa în chirurgia estetică este reîntinerirea mâinilor. Indiferent la câte intervenţii chirurgicale vă supuneţi, mâinile sunt întotdeauna cele care vă trădează adevărata vârstă.
Trecerea anilor face că elasticitatea pielii să se diminueze şi capacitatea acesteia de a produce acid hialuronic să scadă. Ca urmare a scăderii producţiei de acid hialuronic, responsabil de “legarea” moleculelor de apă, pielea capătă un aspect uscat, subţire şi flasc. Degradarea colagenului este un alt factor responsabil de afectarea pielii din zona mâinilor, deoarece provoacă scăderea tonusului şi a elasticităţii acesteia.

 

Rezultatul tuturor acestor factori, la care se adăugă starea de sănătate (afecţiuni ale ficatului, deshidratarea) şi acţiunea factorilor de mediu (razele soarelui, frigul etc.) este: o accentuare a ridurilor de la nivelul mâinilor, pierderea calităţii şi a texturii pielii şi o mai mare vizibilitate a venelor şi a tendoanelor de pe spatele mâinii.

 

"Întinerirea mâinilor este o procedură relativ nouă în chirurgia estetică însă a prins foarte bine în rândul persoanelor care vor să obţină un aspect întinerit prin intermediul chirurgiei estetice. Atât femeile cât şi bărbaţii au înţeles că faţa şi mâinile poartă cel mai mult povara trecerii anilor, astfel că apelează în număr tot mai mare la intervenţiile de întinerire a mâinilor”, a explicat dr. Călin Doboş, medic specialist în chirurgie facială şi în chirurgie plastică, competenţă în laser chirurgical, în cadrul Clinicii Hyperion din Galaţi şi a Centrului Medical Focus din Bucureşti.

 

Injectare de acid hialuronic vs. injectare de grăsime proprie

Potrivit dr. Călin Doboş, întinerirea mâinilor se poate realiza prin injectarea, fie de acid hialuronic, fie de grăsime proprie. “Dacă se optează pentru injectarea de acid hialuronic, procedura se va realiza, în aproximativ cinci minute, cu ajutorul unor seringi prefabricate. În cazul injectării de grăsime proprie intervenţia este însă mai completă deoarece sunt necesare două proceduri: se recoltează grăsime din altă zonă a corpului şi se pregăteşte pentru transfer, apoi se injectează în mâini”, a afirmat dr. Doboş.

 

Efect ce durează între 1-2 ani

Efectul acidului hialuronic durează între 9 şi 12 luni, în timp ce, în cazul injectării de grăsime proprie, aceasta se resoarbe în proporţie de 50%, în 24 de luni. Şi recuperarea este diferite în funcţie de tipul de injectare ales, astfel că, “atunci când se optează pentru acid hialuronic pielea se umflă discret, puţin vizibil, iar recuperarea este rapidă, spre deosebire de injectarea cu grăsime proprie, când pielea din zona mâinilor este vânătă şi umflată timp de două săptămâni”, a explicat chirurgul estetician.

Efectul înaintării în vârstă asupra mâinilor variază de la o persoană la alta, în funcţie de moştenirea genetică. De asemenea, trebuie ţinut cont şi de faptul că o persoană cu kilograme în plus va avea automat şi mâini mai plinuţe, în timp ce o persoană slabă va avea mâinile mai scheletizate. De regulă, în jurul vârstei de 40 de ani încep să se vadă primele semne de îmbătrânire a mâinilor.

 

400 euro pentru mâini ca la 20 de ani

"Pentru injectarea de acid hialuronic nu există o limită de vârstă. Teoretic nici pentru grăsime nu se aplică această limită, însă trebuie să ţinem cont de faptul că pacientul este supus unui număr de două intervenţii: prima de recoltare a grăsimii dintr-o anumită zonă a corpului şi o alta de injectarea a grăsimii recoltate, astfel că pacientul trebuie să abiă o stare bună de sănătate”, a explicat dr. Călin Doboş.

 

Mâinile frumoase se ţin scump, astfel că, o intervenţie de înfrumuseţare a aspectului mâinilor costă în jur de 200-400 de euro pentru injectarea de acid hialuronic şi 600 de euro pentru injectarea de grăsime proprie.


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Smiley și Delia lansează „Ne vedem noi”, cea mai așteptată colaborare din muzica pop românească

Smiley si Delia lanseaza „Ne vedem noi”, o piesa-eveniment, considerata de public si de cei din industrie ca fiind cea mai asteptata colaborare din muzica pop romaneasca a ultimilor ani. „Stiu ca... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot