Varicele, duşmanul picioarelor frumoase

O problemă cu care se confruntă majoritatea femeilor, indiferent de vârstă, sunt inesteticele varice. Tocurile înalte, pantofii incomozi, mersul pe jos timp îndelungat, sau din contră statul în picioare duc la apariţia varicelor. Tratamentul cu laser chirurgical asigură însă o recuperare rapidă şi nedureroasă.
 
"După ore întregi petrecute mergând sau de activitate fizică intensă se crează presiune mare pe vene. Astfel circulaţia sângelui încetineşte şi creşte presiunea în venele superficiale, cărora, în timp, pereţii li se vor dilata din loc în loc. Aşa apar inesteticele varice şi trasee venoase şerpuite pe picior, vizibile cu ochiul liber”, a explicat dr. Călin Doboş, chirurg medic specialist în chirurgie facială şi în chirurgie plastică, cu competenţă în laser chirurgical.
 
Ştiaţi că...
Femeile suferă de varice mult mai frecvent decât bărbaţii - afecţiunea este de 2 ori mai frecvenţă la femei. Boala atinge între 15 şi 20% din populaţia adultă, în contextul în care 80% dintre varice se datorează eredităţii, însă mai există şi alţi factori care le pot accentua, precum dereglările hormonale, sedentarismul, încălţămintea cu tocuri înalte, căldură, greutatea, celulită, tratamente hormonale, vârstă, profesia.
 
Cum scăpăm de varice?
Tratamentul se adresează efectului, nu cauzei. Venele superficiale nu sunt esenţiale vieţii deoarece duc mai puţin de 10% din sângele piciorului, scopul fiind scoaterea din circuit a venelor decompensate.
"Există 2 căi pentru tratare: calea internă - se intră în interiorul venei cu laser, radiofrecvenţă, substanţe sau ultrasunete şi se provoacă blocaje pe traseu, că nodurile din trestie. Astfel vena nu mai este funcţională şi în câteva săptămâni se resoarbe. Calea externă constă în ligaturarea şi îndepărtarea unei zone cât mai mari din venă”, a explicat dr. Călin Doboş.
 
Sunt periculoase varicele?
  • Varicele produc adesea simptome caracteristice - oboseala, senzaţia de greutate sau durere în membrul respectiv.
  • Venele varicoase pot fi un semn al unor probleme medicale mult mai grave ale sistemului circulator (o boală vasculară).
  • În cazuri extreme, varicele pot conduce la dezvoltarea unui ulcer la nivelul pielii, ce necesită atenţie medicală imediată.
  • Cheagurile de sânge pot fi extrem de periculoase deoarece, ele pot fi conduse de către fluxul sangvin către plămâni.
Metodele moderne cu substanţe care se injectează, în combinaţie cu lasere chirurgicale special destinate, asigură un tratament nedureros, rapid, iar după intervenţie pacienţii pleacă pe propriile picioare, chiar cu recomandarea de a face plimbări imediat după tratament şi apoi zilnic.


Autor: Luminita IliescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Din suflet, pentru sufletul lui Moş Crăciun

Text trimis de Andra Petcu, locul I la concursul Boncafe "Scrisoare pentru Moş Crăciun" Îţi scriu astăzi aşa cum n-am făcut-o niciodată. Şi nu pentru că n-aş fi crezut în tine, ci pentru că mai mer... Citeste tot

la peste 40 ...inca mai cred....

Am crezut mereu intr-o iubire totala , o iubire egala care sa creasca si sa  ne creasca pe amindoi ; am crezut  intr-o iubire care  ne innobileaza si  ne implineste vietile –cu  zile de gratie si ...Citeste tot

Hidratarea, rețeta unui ten frumos pe timp de iarnă

Trebuie să avem în vedere faptul că iarna usucă tenul şi îl deshidratează din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului rece. Pielea este organul care ocupă cea mai mare suprafață din corp și are... Citeste tot

Ce fel de babă vreau să fiu

 

Optimistă cum mă ştiţi, în ultima vreme mă gândesc foarte des la bătrâneţe şi la moarte, ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Femeia copil

Pe drumul spre casa ma gandeam la ea. O fata firava cu umeri subtiri si cu statura unui prunc. Femeia-copil. Aceea pe care ai crede ca barbatul de langa ea simte nevoia s-o protejeze. Femeia aceea a c...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot