5 reguli simple pentru a reduce riscurile la cumpărături

Suntem cu toții îngrijorați de răspândirea Coronavirusului (Covid-19). Tocmai de aceea este mai important ca oricând să fim atenți ce cumpărăm. 5 reguli simple ne pot ajuta să reducem riscurile inutile reprezentate de consumul unor produse de contrabandă, a căror calitate nu este verificată de nimeni și care ajung în țară prin intermediul unor rețele de criminalitate organizată.

1. Nu cumpăra produse de pe stradă

În perioadele de criză ești tentat să cauți alternative mai ieftine. Dar tot atunci există oameni care vor să profite chiar mai mult decât de obicei de faptul că suntem vulnerabili. Uneori, chiar și cei de la care ai cumpărat ani la rând produse ”pe sub mână” vor încerca să-ți vândă lucruri de calitate proastă. Sau poate ei înșiși vor fi înșelați de cei de la care se aprovizionează. De aceea, este important să cumperi doar din magazine. Doar așa vei fi sigur că produsele pe care le duci acasă sunt cele pe care le-ai plătit, pentru că sunt verificate din momentul producției și până când ajung pe raft.

2. Cumpără doar cu bon fiscal. Și încearcă să folosești mijloace electronice de plată

Bonul fiscal funcționează ca o garanție dublă:

  • A calității produsului: dacă ajungi acasă și constați vreo problemă cu ce ai cumpărat, te poți întoarce la magazin.

  • A faptului că cel de la care cumperi își plătește taxele. În perioade de criză, mai mult ca niciodată, e nevoie să fim solidari și corecți. Din taxele plătite de fiecare dintre noi sunt plătiți medicii și medicamentele de care avem nevoie sau poliția și serviciile de urgență care ne oferă siguranță în țară și la granițe.

În plus, atunci când cumperi din magazin, încearcă să plătești cu cardul sau cu telefonul mobil, evitând astfel banii lichizi, care pot deveni ei înșiși surse de contaminare.

3. Cumpără produse cu eticheta în limba română

Produsele destinate pieței din România vor avea, obligatoriu, o etichetă în limba română. Dacă eticheta lipsește, nu poți fi sigur că produsul este autentic și nu ar trebui să îl cumperi.

4. Cumpără online doar din locuri verificate

Dacă vrei să îți faci cumpărăturile online, fă-o doar de pe site-uri sau magazine online cunoscute și verificate, care îți pot garanta că vei primi acasă lucrul pe care l-ai plătit. De asemenea, verifică prețurile afișate, dar și faptul că plata se face prin intermediul unei platforme securizate, de tipul https.

5. Cumpără cu măsură și evită specula

Nu e nevoie să cumperi mai mult decât de obicei. Poți cumpăra doar cât ai nevoie. Pentru că nu consumi mai mult. Toți producătorii și toți comercianții au interesul de a produce și a vinde și o vor face în continuare.

Nimeni nu câștigă atunci când tu cumperi mai mult. Ceilalți nu își vor mai găsi produsele. Iar tu vei avea provizii care se vor învechi pe raftul din cămară.

Respectă cele 5 reguli și cumpără fără riscuri! Trimite către autorități informații referitoare la cei care încearcă să îți înșele încrederea și verifică cu atenție sursele și produsele achiziționate!

Stă în puterea noastră să depășim această perioadă! Fiecare dintre noi poate contribui la bunul mers al economiei prin alegerile pe care le face. Alege asumat produse originale! Nu încuraja, mai ales în acestă perioadă, evaziunea fiscală!


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Primăvara vine cu arome fresh și parfumuri florale

Odată cu venirea primăverii, parfumurile ne trezesc simţurile și dincolo de contribuția lor la imaginea personală, în plan mai profund, te poți conecta cu miresmele și gingășia naturii, te poț... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Vacanțele mele în Elveția Franconă / My holidays in Franconian Switzerland

(the English version is available just after the Romanian one and is to be continued on the post regarding: "Those people" novel making off)

Era pr... Citeste tot