Ai grijă de imunitatea ta cu DETRICAL!

Știați că organismul uman are capacitatea de a produce singur vitamina D? Însă, pentru aceasta, este nevoie să fie îndeplinită o condiție importantă: expunerea zilnică la soare minim 15-20 de minute.

Acest lucru nu este ușor de făcut, mai ales în această perioadă dificilă pe care cu toții o traversăm, în care trebuie să stăm în casă, dovedind astfel că putem fi responsabili și precauți în fața amenințării atât de prezente.

Pe lângă bine-cunoscuta Vitamina C, trebuie să știm că, de asemenea, Vitamina D, cunoscută și drept „vitamina soarelui”,  joacă un rol esențial pentru menținerea sănătății întregului organism. Unul dintre rolurile sale este acela de a menține nivelul normal de calciu și fosfor în sânge, dar și de a facilita absorbția calciului în corp pentru oase puternice și dinți sănătoși.

De asemenea, vitamina D are un rol deosebit de important în protejarea și întărirea sistemului imunitar și în susținerea funcției musculare normale.

Primele semne ale unui sistem imunitar slăbit

Din când în când, ne putem confrunta cu stări neplăcute de apatie, lipsă de energie și concentrare, iar acest lucru se poate intensifica în special în sezonul rece. Toate aceste lucruri sunt semne că sistemul nostru imunitar este slăbit și că a venit momentul să facem ceva pentru a ne proteja. Ei bine, deficitul de vitamina D poate fi unul dintre cei mai importanți factori în slăbirea sistemului imunitar, motiv pentru care trebuie să acționăm în consecință pentru a ne apăra de virusurile care ne “pândesc” la tot pasul.

Studiile de specialitate efectuate arată că mai mult de jumătate din populația României suferă de deficit de vitamina D. De aceea, e bine de știut că o simplă analiză de sânge poate identifica foate ușor dacă ne confruntăm sau nu cu deficit de vitamina D.

Ce e de făcut?

Pentru ca sistemul nostru imunitar să țină piept afecțiunilor sezoniere, specialiștii recomandă ca Vitamina D sa fie luată în așa zisele luni cu R – așadar, în lunile de toamnă și iarnă, dar desigur și pe tot parcursul anului, în cazul în care pe timpul verii nu s-a asigurat o expunere adecvată la soare, care să permită sinteza în piele.

Doza zilnică recomandată pentru copii este de la 400 la 600 UI, iar pentru adulți este de la 800 la 2.000 UI. Cei vârstnici au nevoie de 1.600-4.000 UI pe zi. Un aspect important de reținut este faptul că doza necesară fiecărei persoane crește odată cu vârsta și greutatea corporală.

Care sunt cele mai eficiente surse de vitamina D?

Pe lângă expunerea solară, alte surse de vitamina D se pot găsi în alimente: uleiul de ficat de cod, sardinele, tonul, somonul, produsele lactate, ouăle, pâinea și cerealele, dar aici cantitatea conținută este mai mică. Pentru a putea obține aportul zilnic necesar de vitamina D, putem apela la suplimente alimentare ce au la bază această vitamină esențială.

DETRICAL este un produs pe bază de vitamina D disponibil în farmacii, cu multiple forme de prezentare (1000 UI, 2000 UI și 4000 UI). DETRICAL susține funcționarea normală a sistemului imunitar, contribuie la menținerea sănătații sistemului osos și muscular și menține sănătatea dinților. De asemenea, pentru nou-născuți și copii există DETRICAL Baby, sub formă de picături orale, care se administrează în dozele recomandate de medicul pediatru.

Pentru mai multe informații, puteți accesa www.detrical.ro.

  ÎNTĂREȘTE-ȚI IMUNITATEA CU DETRICAL!


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Arome noi de toamnă

Se știe că fiecare dintre noi are un parfum după care întinde mâna și îl alege cel mai des, un parfum (sau mai multe) preferat. Eu am preferințe bine stabilite, care dăinuie de ani de zile, de

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot