Ela Crăciun susține nașterea naturală

Ela Crăciun se pregătește pentru a aduce pe lume cel de-al treilea copil, și de aceasta dată apelând la nașterea naturală.

Vedeta TV încurajează femeile să aleagă această variantă, în condițiile în care primesc acceptul medicului în acest sens.

În același timp, cunoscutul blogger de parenting trage un semnal de alarmă informând publicul că peste 70% din femeile din București nasc prin cezariană, cel mai mare procent din Europa, de cele mai multe ori din comoditate și din frica de durere. 

Nu critic adepții cezarienei, nici medici care o recomandă, atâta timp cât ea este necesară pentru a salva vieți. Dar, nu de puține ori, niciuna dintre aceste condiții nu este îndeplinită atunci când un doctor își liniștește pacienta spunând că cezariana, chiar dacă inutilă, poate fi o formă ușoară de a naște.

În prezent, peste 33% dintre femeile din România nasc prin cezariană, un procent care este de departe, cel mai mare din Europa în acest moment. Rezultatele sunt și mai îngrijorătoare în București, unde peste 70% dintre femei aleg această formă de a naște.

La prima naștere aveam 23 de ani și nu s-a pus nicio clipă problema de a naște altfel decât natural. A fost o naștere foarte ușoară, așa că nu am avut niciun dubiu la a doua sarcină și Alesia a venit pe lume tot natural. Recunosc că a fost ceva mai greu decât mă așteptam, am avut dureri mari. Dar, în momentul în care îți vezi copilașul, uiți tot. Nu mai există nicio durere, niciun sacrificiu prea mare.

În luna octombrie voi deveni mamă pentru a treia oară și aceasta va fi cea de-a treia naștere naturală pentru mine. Am ales să fac acest lucru pentru că nașterea nu trebuie să fie un proces chirurgical, ci natural. Mai sunt încă zeci de motive pentru care bebelușul nostru poate veni pe lume așa cum este normal, fără a fi supus riscurilor și sensibilităților ulterioare doar pentru că din comoditate aș fi ales să facă o cezariană. Toate aceste motive, cu explicațiile lor, vor fi cuprinse într-o nouă campanie pe care o voi demara astăzi și se va închide atunci când voi naște.

Campania va fi susținută și de grupul unde activez, Mămici și copii fericiți, și va consta într-o serie de articole informative, video-uri cu testimoniale susținute de medici, povești ale mamelor care au născut natural, dar și de oameni care vin în sprijinul creșterii gradului de informare a mamelor.

Pe parcursul a o lună și jumătate îmi doresc să împărtășim aici, pe blog, rezultatele dezbaterilor cu medici și mame. Ca întotdeauna, aștept mesajele voastre pe pagina mea de facebook sau în secțiunea de comentarii”, scrie Ela Crăciun pe blogul ei, www.elacraciun.ro.

Campania inițiată de Ela Crăciun, intitulată „Sunt mamă, e natural”, are ca scop promovarea beneficiilor nașterii naturale pentru sănătatea copiilor dar și începerea unei dezbateri reale despre nivelul alarmant de nașteri prin cezariană înregistrate în România în acest moment. Potrivit statisticilor oficiale, țara noastră are cel mai ridicat procent din Europa al nașterilor prin cezariană, depășind 33% din total iar în București acesta se ridică la un îngrijorător 70%.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Les Absolus d'Orient by Guerlain, inspirația unui parfumier de excepție

Thierry Wasser, ca si ceilalti parfumieri ai casei, calatoreste in cele mai indepartate colturi ale lumii pentru a descoperi cele mai pretiose materii prime, pe care sa le foloseasca in orchestrarea p... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot