Ministerul Sănătății și AmCham România, noii parteneri FOOD în România

Programul european FOOD sărbătorește un an de lansarea în România prin anunțarea noilor parteneri și susținători ai programului, Ministerul Sănătății și AmCham Romania (American Chamber of Commerce in Romania), alături de care va continua campania de educare a opiniei publice asupra factorilor de risc pe care o alimentație dezechilibrată îi aduce în rândul populației active.

Cu ocazia zilei internaționale World Food Day, sărbătorită în fiecare an pe 16 octombrie în țările membre ONU, programul FOOD stabilește noi provocări în misiunea sa alături de noul partener, Ministerul Sănătății. Al doilea parteneriat important al sezonului și aliat esențial care se alătură programului este AmCham (American Chamber of Commerce in Romania), care devine membru în Comitetul Consultanților Externi al FOOD.

„Misiunea programului FOOD, care prioritizează responsabilitatea companiilor pentru crearea unui culturi sănătoase pentru angajați, este în linie cu obiectivele AmCham Romania în sprijinul promovării politicilor de prevenție. Calitatea vieții fiecărui angajat poate fi îmbunătățită cu suportul organizației prin implementarea unor noi obiceiuri necesare pentru mai multă eficiență și productivitate. Ne bucurăm să avem ocazia să participăm și să construim împreună un nou sistem de valori”, a declarat Ioana Stoenescu, Leader al Task Force-ului de Strategie, Prevenție și Comunicare, AmCham Romania.

Un milion de angajați români, ținta FOOD în 2020

În primul an de la lansarea FOOD în România, subiectul alimentației sănătoase la birou a ajuns la peste 600.000 de angajați români din toată țara. 14 workshop-uri susținute de medici și tehnici nutriționiști precum Corina Zugravu, Anca Hâncu, Cori Grămescu, Larisa Petrini, Camelia Ștefănescu, Diana Voican și Mario Popescu au fost organizate în cadrul mai multor companii. În cadrul workshop-urilor care susțin filonul de prevenție al programului sunt facilitate informații despre necesitatea schimbării obiceiurilor alimentare pentru îmbunătățirea calității vieții, precum și o metodologie a procesului.

„Acest parteneriat între sectorul public și cel privat este o oportunitate  pentru Institutul Național de Sănătate Publică de a colabora atât cu sectorul privat cât și cu cel public pentru diseminarea de cunoștințe și recomandări, cu scopul creșterii nivelului de conștientizare a populației în vederea adoptării unor comportamente alimentare favorabile sănătății”, spune Alexandra Cucu, Director Institutul Național de Sănătate Publică, primul partener al programului în România.

Românii vor la restaurant în pauza de prânz

În capacitatea sa de coordonator al programului, Edenred a realizat primul studiu FOOD din România pe tema alimentației la birou, de unde reiese faptul că angajatul român crede că poate susține un stil sănătos de viață cu sprjinul companiei angajatoare. 50% dintre angajații români își doresc ca firma sau instituția unde lucrează să le asigure accesul la o rețea de restaurante care oferă meniuri sănătoase, în măsura în care, în prezent, doar 12% dintre angajații români ies la restaurant sau cantină în pauza de prânz. Criteriul principal pentru alegerea restaurantului este proximitatea față de locul de muncă, urmat de servirea rapidă și prețurile accesibile.

Primul an al programului FOOD în România ne-a confirmat nevoia de cunoaștere și de informație a angajatului român. Am ajuns la peste 600.000 de angajați care au învățat că obiceiurile sănătoase sunt necesare în fiecare zi, la birou. Pentru 2020 ne propunem să ajungem la peste un milion de angajați, cu ajutorul partenerilor noștri alături de care vrem să producem schimbarea necesară și benefică”, spune Dana Sîntejudean, CEO Edenred România și Moldova.

Campania educațională „Hai la 1 la masă!” a fost lansată în 2015 pentru a ajuta angajații să facă alegeri nutriționale inteligente și să opteze pentru masa de prânz. În 2018, campania este integrată natural în programul european FOOD, coordonat de Edenred, care are obiectivul de a educa opinia publică și de a ameliora factorii de risc pe care o alimentație dezechilibrată îi aduce în rândul populației active, promovând obiceiuri alimentare sănătoase în timpul programului de lucru, fiind un liant al interacțiunii dintre cerere – angajați și ofertă - restaurante și cantine. Lansat în 2009 ca un proiect pilot în șase țări, FOOD a devenit un program pe termen lung datorită rezultatelor bune obținute cu ajutorul fondurilor europene. Astăzi programul este activ în Austria, Belgia, Cehia, Franța, Italia, Portugalia, Slovacia, Spania, Suedia și România. Programul funcționează pe baza unui set de recomandări destinate angajaților, companiilor și restaurantelor și cantinelor. Sunt orientări practice care îndeamnă la alegeri sănătoase alimentare, vizând în primul rând consolidarea culturii prevenției. Sugestii precum „Alege pâinea integrală”, „Alege fructe la desert” sau „Ia prânzul cu colegii în afara biroului, în fiecare zi” pavează drumul către o nouă abordarea asupra alimentației în rândul populației active.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Ținute comode pentru timpul liber de la Femme Luxe

Vreau să vă prezint încă patru piese vestimentare de la Femme Luxe, foarte potrivite pentru timpul liber, nimic pretențios, totul foarte comod și în tendințe.

De această dată, am ales ma... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot