Pampers donează scutece Pampers Preemies Protection, special create pentru copiii născuți prematur

Pampers, un brand Procter & Gamble, a creat primul scutec special conceput pentru bebelușii născuți prematuri, care cântăresc chiar și sub 800 grame, pe care îl donează încă din 2018 maternităților din România.

Numărul bebelușilor născuți prematur ajunge la nivel global, anual, la aproximativ 15.000.000, dintre care peste 17.000 sunt născuți pe teritoriul României. Pentru bebelușii născuți înainte de termen fiecare zi devine o luptă pentru dezvoltare și supraviețuire, având în vedere că trupul lor fragil poate cântări chiar și sub 800 de grame.

Somnul reprezintă unul dintre principalii factori care contribuie la dezvoltarea fizică și emoțională a bebelușilor născuți prematuri. De aceea dorm cam 97% din timp: să reușească să se dezvolte și să îi ajungă din urmă, la greutate, pe cei născuți la termen. Prin urmare, este crucial ca somnul lor să fie neîntrerupt. Iar pentru asta au nevoie, pe lângă un mediu care să le asigure liniște, căldură și o bună poziționare, de un scutec care să le ofere confort și care se potrivească cu trupul lor firav.

Pentru a răspunde nevoilor lor, Pampers a creat, alături de asistentele de neonatologie, scutecul Pampers Preemie Protection în mărimea P3 (mărime de 3 ori mai mică decât cea a unui scutec normal de nou-născut). Acest scutec este rezultatul a 3 ani și peste 10.000 de ore de cercetare a echipelor de experți Pampers, care au colaborat cu peste 100 de asistente de neonatologie.

Încă din 2018, Pampers s-a angajat să ofere întreg necesarul de scutece pentru bebelușii născuți prematur în maternitățile din România. Aceste scutece nu se comercializează, ele fiind folosite doar pe perioada spitalizării bebelusilor (până în momentul în care aceștia sunt în afara oricărui pericol și sunt pregătiți să fie îngrijiți de părinți acasă), având în vedere și dimensiunile lor foarte mici. Scutecele Pampers Preemie Protection au fost create în funcție de greutatea bebelușului născut prematur pentru următoarele măsuri: P1 (<2.7kg), P2 (< 1.8kg) și P3 (<800grame)”, spune Ramona Bilic, Brand Manager Pampers.

În plus, Pampers susține eforturile Asociației Unu și Unu privind educarea părinților de prematuri pentru ca, odată ajunși acasă, bebelușii să poată beneficia de un mediu adecvat unei dezvoltări sănătoase.

„Prematuritatea poate poposi în viaţa oricărei familii (practic în 1 din 10 familii, anual), te ia pe nepregătite şi îţi schimbă radical viaţa. Cred cu tărie că o bună informare a viitorilor părinţi şi a actualilor părinti cu copii prematuri şi programe pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical sunt necesare pentru atingerea potenţialului maxim al copiilor născuţi înainte de termen”, a menționat Corina Croitoru, fondator Asociația Unu și Unu.

Anul acesta Pampers, cu sprijinul tuturor părinților, dorește să ofere în dar bebelușilor născuți prematur, toată dragostea și susținerea de care ei au nevoie, prin cântecul de leagăn #SomnUșorMicLuptător.  

Pe toată durata lunii Noiembrie, Pampers adună toate cuvintele de alint și versurile pline de emoție ale cântecelor cu care părinții își adorm copii pentru a crea primul cântec de leagăn dedicat în cinstea tuturor micilor luptători. Cântecelul va fi finalizat la începutul lunii Decembrie și postat pe rețelele de socializare, dar și în comunitățile de mămici.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Inspirație pentru cele mai frumoase cadouri de Crăciun

Pentru mine, nimic nu se compară cu bucuria Crăciunului, chiar dacă poate părea puțin copleșitor să-mi fac timp și răbdare în căutarea cadoului perfect. Nu contează cât de pregătită crezi că ești... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot