Primul tratament cu celule stem specializate se lansează în România

Primul tratament de regenerare celulară cu ajutorul celulelor stem specializate se lansează pe 6 decembrie în România, în prezența medicului Antonio Graziano, inventatorul metodei Rigenera.

Procedurile demonstrative vor fi realizate la clinica Zetta de către Dr. Dragoș Zamfirescu, Doctor în Stiințe Medicale, medic primar în Chirurgie Plastică, Estetică și Microchirurgie Reconstructivă și de către Dr. Mihai Râșcu, medic primar Ortopedie-Traumatologie, în timp ce la clinica Sanivet, Dr. Răzvan Tănăsescu, medic chirug veterinar va aplica noua metodă în aria medicinei veterinare.

În România, metoda este disponibilă cu sprijinul băncii de celule stem, Stem Sure.

Este un moment de răscruce pentru Medicina Regenerativă din România prin faptul că transplanturile de celule stem adulte devin acccesibile începand cu luna decembrie a acestui an. Stem Sure a fost mereu în avangarda cercetării în domeniul celulelor stem, un pilon important în medicina viitorului. Iar metoda Rigenera este o dovadă în plus că organismul este un mecanism atât de bine pus la punct încât își poate fabrica singur ”piesele de schimb” și tot ce trebuie să facem este să susținem aceste procese cu ajutorul progreselor pe care știința și cercetarea le fac constant”, spune doctorul Bogdan Ivănescu, Director General Stem Sure.

Rigenera este un tratament de medicină regenerativă ce reface structura și funcția țesuturilor afectate. Utilizând celule stem recoltate din țesut sănătos și aplicate apoi pe aria afectată se obține regenerare tisulară rapidă. Procedura se realizează cu ajutorul unui dispozitiv medical de unică folosință numit Rigeneracon.

Avantajul acestei metode inovative este realizarea tratamentului într-un singur timp chirurgical, pacientul fiind totodată donator și receptor de micro-grefe de celule progenitoare specializate.

Fondatorii mărcii Rigenera sunt medicii Antonio Graziano și Riccardo D’Aquino. Aceștia au început testele clinice în 2006, iar prima linie de dispozitive tehnico-chirurgicale având la bază tehnologia Rigenera, a fost finalizată în anul 2013.

Antonio Graziano este medic stomatolog, cu specializare în implantologie dentară. În 2010 a obținut Goldman Prize din partea Societății Italiene de Paradontolgie și Implantologie pentru cercetările făcute în acest domeniu. Doctorul Graziano este autorul a numeroase studii științifice și deținătorul a două brevete privind procedurile de selecție și utilizare clinică a celulelor stem umane.

Riccardo D’Aquino este specialist în chirurgia orală, autor a peste 40 de articole științifice și deținător, la rândul lui, a două brevete privind utilizarea celulelor stem în regenerarea tisulară umană.

Tratamentul inovativ este rezultatul a 15 ani de cercetare, metoda fiind folosită deja în peste 40 de țări din lume, cu rezultate dovedite.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Les Absolus d'Orient by Guerlain, inspirația unui parfumier de excepție

Thierry Wasser, ca si ceilalti parfumieri ai casei, calatoreste in cele mai indepartate colturi ale lumii pentru a descoperi cele mai pretiose materii prime, pe care sa le foloseasca in orchestrarea p... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot