Transformă vacanța de vară într-un sejur relaxant acasă

Distanțarea socială vă îngrijorează când vă gândiți la planurile de vară? Pentru mulți, vara este momentul când se planifică vacanțele în familie. Copiii nu merg la școală, vremea e frumoasă și zilele sunt mai lungi - este momentul perfect pentru a ne aventura în locuri noi, a ne bucura de soare și a petrece mai mult timp cu prietenii și familia.

Deși mulți ați petrecut deja mult mai mult timp decât v-ați imaginat vreodată, cu familia în timpul acestei epidemii de coronavirus, fie că vă place sau nu, ați întâmpinat probabil probleme în a vă ține familia ocupată.

Între posibila muncă de acasă, activitatea școlară a copiilor și întreținerea casei, probabil că nu ați simțit această perioadă ca pe o vacanță...

Întrucât recomandările privind distanțarea socială vor rămâne probabil în vigoare în multe orașe pe timpul verii, activitățile și opțiunile de distracție, cazare și restaurante vor fi limitate. Adevărul este că nu trebuie să renunțați în totalitate la bucuria verii fiind acasă împreună cu familia. Iată câteva sfaturi pentru ca toată familia să se bucure de sejurul de acasă.

► Zile pline de mișcare

Planificați drumeții în localitate sau plimbări lungi sau cu bicicleta în apropierea casei. Bucurați-vă de parcuri și de arhitectura zonei. O căutare rapidă pe Google vă poate ajuta să planificați lucrurile interesante pe care v-ar plăcea să le vedeți.

Turismul în propriul oraș vă ajută să apreciați mai bine orașul natal. Dacă aveți copii, încercați să îi provocați să identifice anumite plante, obiective turistice sau fauna sălbatică atunci când ieșiți la plimbare. Astfel, plimbările devin mai interesante. Dacă le oferiți premii vor fi și mai motivați. În plus, jocurile în grădină sunt foarte distractive — aspersoarele, cercurile și coarda sunt lucruri îndrăgite de copii.

Descoperiți farmecul piețelor de produse tradiționale

Piața de produse tradiționale este o adevărată surpriză și un mod bun de a face cumpărături în zonă. În acest moment, multe au adoptat recomandările privind distanțarea socială, ceea ce înseamnă că sunt și un loc sigur pentru o ieșire în familie.

La piață se găsesc de obicei opțiuni bune pentru produse, proaspete și de sezon, poate veți găsi câteva noi sortimente de fructe și legume pe care nu le găsiți la supermarket.

De asemenea, implicarea copiilor în selectarea ingredientelor pentru prepararea mesei, le poate stârni interesul în consumul alimentelor mai sănătoase (bonus suplimentar!). Schimbarea rutinei obișnuite de cumpărături cu mersul pe la tarabe când vremea e frumoasă ajută la crearea senzației de vacanță.

Creați-vă propriul refugiu acasă

Cu puțină planificare, puteți să vă transformați propria grădină sau casă în locul perfect de vacanță. Tot ce trebuie să faceți este să stabiliți o temă. Pentru un weekend la spa, cumpărați sau preparați produsele preferate și programați-vă un timp de relaxare și răsfăț.

Opriți sau puneți deoparte toate distracțiile tehnologice, amenajați un spațiu afară sau într-o cameră goală pentru un cadru liniștit. Puteți face chiar apă pentru spa, tăind câteva bucățele de castravete sau fructe și adăugându-le în apă pentru un plus de aromă.

Doriți să vă creați propriul refugiu pentru yoga? Alegeți-vă antrenorul online preferat, aranjați-vă covorul într-un spațiu special, aprindeți câteva lumânări sau bețișoare parfumate și exersați zilnic, cu muzică de relaxare. Totul stă în creativitate.

Călătoriți cu ajutorul preparatelor gătite în bucătărie

Întrucât călătoriile sunt acum în plan secund, ce spuneți de seri de gătit tematice care să vă ajute să transportați papilele gustative în orice destinație. Poate fi foarte distractiv să preparați băuturi, shake-uri și meniuri cu ingrediente din locurile preferate incluse pe lista de călătorii.

Bucurați-vă de un vin italian bun alături de prepararea pastelor într-o seară, încercați să gătiți un curry delicios sau comandați ceva de mâncare de la un restaurant pe care nu l-ați mai încercat până acum. Puteți merge și mai departe, printând câteva lucruri interesante online sau vizionând un film despre o anumită cultură cu care vă veți delecta în seara respectivă - posibilitățile sunt infinite și este o ocazie bună să învățați despre alte culturi prin intermediul preparatelor culinare.

În cele din urmă, găsiți timp să vă planificați sejurul acasă în același mod în care v-ați planifica o vacanță. Un itinerariu cu ceea ce doriți să faceți vă ajută să evitați deprimarea de a nu avea nimic de făcut. O vacanță înseamnă odihnă, relaxare, descoperire și recreere – toate acestea pot fi realizate chiar acolo unde sunteți.

Studiile au demonstrat o legătură pozitivă între partenerii care își iau o vacanță și o stare generală de bine, așadar, indiferent de ceea ce includeți în itinerariu, fiți siguri că vă distrați!

Despre Samantha Clayton

Samantha Clayton, vice president of Sports Performance & Fitness Education în cadrul Herbalife Nutrition, este direct responsabilă de toate activitățile legate de exercițiul fizic și educație în fitness pentru membrii independenți și angajații Herbalife Nutrition și conduce o echipă care concepe protocoalele de nutriție pentru sportivii de elită.

Clayton este personal trainer autorizat cu certificări de specialitate în programe de fitness de grup, fitness pentru tineri, fitness pentru persoanele în vârstă și condiționare atletică. Prin intermediul sesiunilor de antrenament de grup, al instrumentelor educaționale în fitness și al blogurile sponsorizate de Herbalife Nutrition I Am Herbalife Nutrition, Clayton se asigură că consumatorii înțeleg rolul vital pe care îl are mișcarea într-un stil de viață mai sănătos și mai fericit. De asemenea, ajută la crearea, organizarea și promovarea programelor și activităților de fitness pentru angajați ca parte integrantă a programului corporativ pentru starea de bine din cadrul Companiei.

Practicând sportul la cel mai înalt nivel, Clayton a reprezentat Marea Britanie la Jocurile Olimpice din Sydney în 2000 atât la proba de ștafetă 4x100m cât și la 200m. Înainte de Olimpiadă, a câștigat două medalii în probele olimpice AAA–o medalie de argint la proba de 200m și una de bronz la 100m–precum și o medalie de argint la proba de ștafetă 4x100m în cadrul Campionatului European de Juniori în 1997. Samantha Clayton are patru copii și trăiește în Los Angeles împreună cu familia.


Autor: Samantha Clayton, OLY, ISSA-CPT, Vicepresedinte Herbalife Nutrition pentru Performanta sportiva la nivel mondial si fitnessAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

4 ținute pentru ocazii diferite

Vreau să vă prezint alte câteva piese de pe Femme Luxe, magazinul online de haine englezesc, pentru că mi-a plăcut calitatea produselor din prima comandă, felul în care sunt lucrate și faptul că sun... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot