3 idei de rețete de la Ardo Bio

Legumele oferă elemente nutritive vitale pentru sănătatea și întreținerea organismului. Unul din cele mai sănătoase şi mai simple obiceiuri alimentare în perioada primăverii este consumul zilnic al salatelor, așa că Ardo Bio propune 3 rețete rapide.

După zilele friguroase, majoritatea persoanelor caută mâncăruri ușoare și din produse cât mai sănătoase. Salata este alegerea ideală, pentru că poate furniza organismului o gamă variată de vitamine, nutrienţi şi antioxidanţi.  În plus, legumele congelate Ardo Bio au un conținut mult mai mare de nutrienți decât cele găsite în stare naturală pe rafturile din magazine, iar asta pentru că ele au fost congelate imediat după recoltare.

Legumele din salate sunt surse bune de fibre, pentru că mentin sănătos tractul digestiv. Dacă se adaugă nuci, semințe sau fasole, se obține un plus de fibre solubile care ajută și la scăderea colesterolului și menținerea echilibrului de zahăr din sânge.  De asemenea, multe ingrediente de salată conțin vitamina C și vitamina A, sub formă de carotenoide antioxidante. Legumele care au un amestec mai bun de ambii antioxidanți includ ardeii dulci roșii, roșiile și broccoli. Utilizarea uleiului de canola, măsline sau nucă poate asigura și necesarul zilnic de omega 3.

Rețetele speciale propuse de Ardo Bio sunt: salată de fasole verde cu dressing italian, salată de broccoli cu crispy strips-uri de curcan și salată de Sud cu mazăre.

Salată de fasole verde cu dressing italian

Ingrediente:

1 kg amestec fasole verde Ardo Bio
100g amestec de plante italian
2 gălbenușuri de ou
1 lingură de muștar
Suc de la o lămâie
Oțet balsamic alb - 10ml
100 ml ulei de măsline extra virgin
50g iaurt grecesc
100 ml ulei de canola
sare și piper

Mod de preparare

Puneți la fiert o cantitate de apă pentru fasolea verde și adăugați sare. Înainte de a începe să fiarbă, se adaugă fasolea verde, iar după fierbere se scuge apa imediat. Se răcește cu gheață sau apă rece. Lăsați la o parte, în frigider.

Adăugați 2 gălbenușuri de ou într-un bol, cu 1 lingură de muștar, 1 suc de lămâie și oțetul balsamic. Adăugați  o cantitate mică din ambele uleiuri, până când obțineți un dressing. Se condimentează cu piper și sare, se amestecă iaurtul grecesc, apoi adăugați ierburile italiene.

Puneți o cantitate de dressing peste fasolea verde,  după gust.

Salată de broccoli cu crispy strips-uri de curcan

Ingrediente:

600g brocoli Ardo Bio

250g penne

150g fâșii din carne de curcan

150g de roșii cherry

1 linguriță de pătrunjel tocat

2 linguri semințe de pin

sare şi piper

Pentru condimente:

2 linguri de oțet de vin alb

1/4 până la 1/2 linguriță de usturoi tocat

1 linguriță de muștar

3 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:

Pregătiți condimentele cu oțetul de vin alb, usturoiul tocat, muștarul și uleiul de măsline și lăsați-le așa timp de aproximativ 30 de minute.

Prăjiți semințele de pin într-o tigaie, până când se rumenesc ușor.

Pregătiți bucățile de crispy strip și lasați-le să se răcească.

Amestecați pastele, broccoli, semințele de pin, patrunjelul tocat și roșiile cherry curățate cu bucățile de crispy și serviți împreună cu amestecul de condimente.

Salata de Sud cu mazăre

Ingrediente:

200g mazăre Ardo Bio

150g inele de praz

150g de griș

300 ml stock de legume

50g fulgi de migdale

25 ml de suc de lămâie

25 ml de ulei de măsline

250g de roșii cherry

mentă proaspătă

sare şi piper

Mod de preparare:

Acoperiți grișul cu legumele și gătiți la foc mic timp de 12 minute. Se scoate și se lasă să se răcească.

Răzuiți rapid prazul și mazărea, scoateți și lăsați-l să se răcească.

Prăjiiți migdalele într-o tigaie.

Se amestecă grișul răcit cu fulgi de migdale, suc de lamaie, ulei de măsline, praz, mazăre și roșiile cherry înjumătățite.

Se condimentează cu piper și sare și se adaugă menta proaspătă, chiar înainte de servire.


Autor: BoncafeStyle



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Fenty Beauty by Rihanna, exclusiv la Sephora

Fenty Beauty, creată de Rihanna cu viziunea sa mereu avangardistă, redefinește regulile jocului cu formulele sale ușoare ca aerul, care merg perfect în straturi - într-o gamă globală de nuanțe pen... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot