9 februarie este Ziua Internațională a Pizza. Iată care sunt cele mai comandate sortimente de către români

În fiecare an, pe 9 februarie, se sărbătorește în întreaga lume unul dintre cele mai populare și mai apreciate preparate culinare: pizza. Potrivit foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, ponderea comenzilor de pizza este de circa 15% din volumul total, aceasta fiind în creștere de la an la an.

În topul sortimentelor de pizza preferate de clienții foodpanda se află: Pizza Quattro Stagioni, urmată de Pizza Capriciosa, Pizza Quattro Formagi, Pizza Diavola și Pizza Margherita.

Din datele centralizate de companie reiese că românii aleg să comande pizza preponderent în weekend. De asemenea, pizza este preferată îndeosebi pentru cină, în intervalul orar 18:00-20:00, fiind plasate cele mai multe comenzi.  

„Românii sunt mari consumatori de pizza, fiind un preparat potrivit pentru ocazii diverse, fie că vorbim de o petrecere sau de o cină între prieteni. Deși este deja foarte populară, pizza continuă să crească în preferințele clienților în fiecare an, creștere susținută și de numărul mare de restaurante care au acest preparat în meniu”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Valoarea medie pe care o plătesc clienții foodpanda pentru o pizza este de circa 35 lei. Potrivit datelor foodpanda, românii pot comanda pizza din peste 360 de restaurante partenere din București și din țară.

Puține preparate culinare din lume se bucură de notorietatea pe care o are astăzi pizza la nivel mondial. Menționată pentru prima dată în anul 997 într-un document medieval din Italia, se pare că istoria acestui preparat începe în Antichitate, când babilonieinii și egiptenii consumau un fel de pâine dintr-un aluat necrescut.

Cu toate acestea, pizza în forma pe care o cunoaștem astăzi a început să fie preparată în secolul al XVI-lea, odată cu aducerea roșiilor din America în Europa. Napoli (Italia) este orașul în care pizza devine un aliment de bază, mai ales pentru pătura săracă, fiind ușor de preparat și sățios. Ulterior, pizza începe să se răspândească dincolo de granițele Italiei, în secolul al XIX-lea devenind cunoscută și in Statele Unite, datorită imigranților italieni.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Seducerea destinului. Cum sa eviti mediocritatea

Text de Sofia Dumitriu, psiholog Acum ca isteria sarbatorilor s-a potolit, ca povara de a “face” ceva de revelion a trecut, ca SMS-urile prea-pline de intelepciune sablon nu mai blocheaza reteaua, ... Citeste tot

Previzibilul din capul meu

Ma intreb uneori daca chiar totul e previzibil sau mai e loc de schimbari naucitoare?? Ca asa, intre ele ,sa apara o situatie care sa aduca a surpriza am mai intilnit dar schimbari care sa ma surp...Citeste tot

Protecție termică pentru un păr impecabil chiar și în vacanță

Soare. Vacanțe. Zile lungi și fierbinți. O aventură periculoasă pentru părul tau, o știi deja prea bine. În mod sigur ai luat cu tine produse care să te protejeze împotriva razelor UV și sperăm că... Citeste tot

Am tot ce-mi trebuie

 

Nu de puţine ori mi-a fost dat să percep invidii dense, aproape palpabile, la adresa mea.... Citeste tot

tete-a-tete, NIG și scriitorul Constantin Ciucă. Despre femei.

 

Domnelor și domnilor, pentru o vreme, tete-a-tete-urile mele se vor concentra puțin asupra unui subiect fierbinte : Femeia.

Femeia așa cum est... Citeste tot

Tu cum traiesti?

Sunt vreo doua perioade pe an cand ne-apuca bunatatea. Zenul, karma si feng shuiul, vorba cantecului, sunt la noi acasa.  Necredinciosii fac infuzie de credinta involuntara, credinciosii se apleaca de...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot