9 februarie este Ziua Internațională a Pizza. Iată care sunt cele mai comandate sortimente de către români

În fiecare an, pe 9 februarie, se sărbătorește în întreaga lume unul dintre cele mai populare și mai apreciate preparate culinare: pizza. Potrivit foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, ponderea comenzilor de pizza este de circa 15% din volumul total, aceasta fiind în creștere de la an la an.

În topul sortimentelor de pizza preferate de clienții foodpanda se află: Pizza Quattro Stagioni, urmată de Pizza Capriciosa, Pizza Quattro Formagi, Pizza Diavola și Pizza Margherita.

Din datele centralizate de companie reiese că românii aleg să comande pizza preponderent în weekend. De asemenea, pizza este preferată îndeosebi pentru cină, în intervalul orar 18:00-20:00, fiind plasate cele mai multe comenzi.  

„Românii sunt mari consumatori de pizza, fiind un preparat potrivit pentru ocazii diverse, fie că vorbim de o petrecere sau de o cină între prieteni. Deși este deja foarte populară, pizza continuă să crească în preferințele clienților în fiecare an, creștere susținută și de numărul mare de restaurante care au acest preparat în meniu”, declară Radu Bălăceanu, Country Manager foodpanda România.

Valoarea medie pe care o plătesc clienții foodpanda pentru o pizza este de circa 35 lei. Potrivit datelor foodpanda, românii pot comanda pizza din peste 360 de restaurante partenere din București și din țară.

Puține preparate culinare din lume se bucură de notorietatea pe care o are astăzi pizza la nivel mondial. Menționată pentru prima dată în anul 997 într-un document medieval din Italia, se pare că istoria acestui preparat începe în Antichitate, când babilonieinii și egiptenii consumau un fel de pâine dintr-un aluat necrescut.

Cu toate acestea, pizza în forma pe care o cunoaștem astăzi a început să fie preparată în secolul al XVI-lea, odată cu aducerea roșiilor din America în Europa. Napoli (Italia) este orașul în care pizza devine un aliment de bază, mai ales pentru pătura săracă, fiind ușor de preparat și sățios. Ulterior, pizza începe să se răspândească dincolo de granițele Italiei, în secolul al XIX-lea devenind cunoscută și in Statele Unite, datorită imigranților italieni.


Autor: BoncafeStyle



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

My Burberry Blush, un parfum intens feminin

Parfumul feminin Burberry My Burberry Blush este ca o grădină londoneză dimineața, când, treptat, în ciripit de păsărele, se trezesc delicatele flori englezești, în prima lumină a zilei, pe măsură... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot