Cele mai noi articole din categoria Bucatarie

 1 2 3 >  Ultima ›

Secretul Bunicii, brandul care aduce gustul prăjiturilor din copilărie pe mesele românilor

Prăjiturile și dulciurile făcute după rețeta bunătăților preparate de gospodine în casă sunt tot mai căutate de români. Secretul Bunicii este o afacere care produce fursecuri și prăjituri, iar vânzările anuale ajung la peste două milioane de euro pe o piață în care oamenii caută tot mai des calitatea și gustul bun în alimente.

Compania a pornit din dorința a doi antreprenori români de a aduce pe piață produse diferite, care să respecte gustul și tradiția consumului de prăjituri autohtone. Astfel, Claudia Nacu, cofondatoare Secretul Bunicii alături de soț

Gata cu „Las-o cu apă la înmuiat”!

Să ridice mâna sus cine n-a spălat măcar o dată în viață vase. Acum, să ridice mâna cine n-a avut cel puțin o dată bătăi de cap cu vasele care nu se mai dau curățate, indiferent cât le freci - speli - clătești.

Până gătești te simți mai ceva ca la MasterChef. ”Să lăsăm la cuptor până se rumenește...” sau ”amestecă până scade sosul păstrând focul redus”. Ce indicații prețioase, am putea spune... Dar, imediat ce te lingi pe degete urmează partea aceea mai puțin plăcută, spălatul vasului de la cuptor sau a oalei în

Costițe de porc suculente, aromate și delicioase

Avem multe zicale românești, însă cea mai faimoasă dintre toate susține că dragostea trece prin stomac. Și e o zicală cu duh pentru că nimic nu lasă loc de voie bună cum o face un fel copios de mâncare împărțit cu cei la care ții cel mai mult.

Astăzi, Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, ți-a pregătit o rețetă savuroasă, în ton cu vremea bună și pe placul celor care nu scapă nicio ocazie să pregătească un grătar în aer liber.

Grătarul – de la o soluție salvatoare necesară supraviețuirii, la o revelație gastronomică

Până și dacii erau considerați a fi extrem de mâncăcioși atunci când venea vorba despre grătare. Da, ai citit bine. Istoria cărnii fripte pe grătar n-a fost scrisă peste noapte, ci acum mulți-mulți ani.

Așadar, nu apleca urechea în fața miturilor cum că grătarul ar fi o invenție americană. Prepararea cărnii fripte s-a transformat, pe rând, dintr-o soluție salvatoare necesară supraviețuirii într-o revelație gastronomică sau chiar un hobby demn de weekendurile cu prietenii.

Tips & tricks oferite de Electrolux

Cand trebuie sa facem achizitii eficiente si bine argumentate pentru bucatarie, nu doar sa urmarim cele mai noi trenduri, este important sa fim foarte atenti la stilul nostru de viata si sa anticipam modurile in care vom utiliza echipamentul respectiv. In ultimul timp, am descoperit din ce in ce mai mult beneficiile cuptoarelor cu abur, oferind o tehnica mult mai sanatoasa de gatit, insa cuptoarele electrice sau cele cu convectie isi sustin si ele propriile avantaje.

Pentru a intelege mai bine functiile si rolul fiecarui tip de cuptor in bucatarie, specialistii Electrolux explica in detal

Tefal Ingenio – Inspiră-te, creează, gătește!

Să găteşti nu a fost niciodată mai simplu! Ieşi din banalitate! Vara aceasta redescoperă plăcerea de a găti cu gama Ingenio de la Tefal ce readuce savoarea în bucătăria ta.

Între 15 iunie şi 9 august 2017, vino în hypermarket-urile Carrefour, magazinele Billa sau supermaketurile Market și Express și, la fiecare 10 lei cheltuiți, primeşti un punct de loialitate pe care îl transformi în reduceri la gama de vase de gătit Tefal Ingenio! Refresh your cuisine!

Tocăniță de ciuperci a la Chef Liviu Balint

Nu există case care să aibă același mod de a pregati anumite mâncăruri, cu atât mai puțin regiuni. Diversitatea și ospitalitatea gastronomică i-a preocupat de veacuri pe români, noi având o puternică înclinație spre tradiție.

Gustul surprinzător de bun și de aromat pe care Vegeta Clasic îl conferă mâncărurilor tradiționale este de neuitat și foarte ușor de recunoscut. Astfel că pentru o masă delicioasă și gustoasă pe timpul verii, Chef Liviu Balint ne propune o nouă rețetă - tocăniță de ciuperci.

„Atelierul Micilor Bucătari - CocoRico”, Promoția iunie 2017

Grupul Aaylex anunță finalizarea celei mai noi ediții a programului educaţional „Atelierul Micilor Bucătari - CocoRico”, derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Peste 170 de elevi din ciclul primar au absolvit cursurile de „Mici Bucătari CocoRico”, de la momentul lansării campaniei CSR în anul 2015 și până în prezent, în cadrul atelierelor din București și Buzău.

Laura Mocanu, Chef bucătar premiat la Olimpiada Gastronomică de la Erfurt, Germania, în 2016, a pregătit împreună cu elevii mâncăruri d

Masa gata cât ai zice …biban!

Se spune că nu există pește care să nu fie gustos, există doar pește care nu este bine gătit. Din acest motiv, am putea afirma că oamenii care nu includ peștele în topul preferințelor lor culinare n-au gustat încă o rețetă cu adevărat bună.

Peștele este într-adevăr pretențios la gătit, însă, odată ce cunoști câteva reguli extrem de simple despre cum să-l ”manevrezi” în bucătărie, preparatul tău poate fi demn de MasterChef. Și, dacă tot vorbim despre preparate demne de MasterChef, nu putem omite celebra rețetă cu bibani de mare a lui Chef Liv

Ciorbă ca la mama acasă, pentru clipe savuroase

Amintirile mă chinuiesc, amintirile mă răscolesc…zice cântecul. Mintea evadează înspre copilărie și se desfată cu peripețiile noastre de pe-atunci, în vremea în care cea mai mare grijă a noastră era să ne petrecem timpul afară, la joacă. Îți mai amintești energia debordantă pe care o emanai de dimineața până seara? Abia reușeau părinții să te convingă să iei o pauză și să vii la masă. Eheee...dacă nu erau ciorbițele mamei, nici că-ți abandonai partenerii de năzdrăvănii. Doar că joaca mergea mai bine cu burtica plină. Așa că te înfruptai cu lăcom


 1 2 3 >  Ultima ›

Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

POP Bluebell by Stella McCartney, îndrăzneț și feminin

Nu cred sa existe pe lume ceva mai suav provocator decat banala picatura de parfum. Te atrage, te provoaca, te invaluie si te seduce, iar si iar, cu arome noi, ce te surprind, te cuceresc si te fa... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot