Cele mai noi articole din categoria Bucatarie

 1 2 3 >  Ultima ›

De mâncare când te bucuri, sigur are în ea cuburi

Te-ai gândit vreodată cum ar arăta viața dacă n-am avea papile gustative și nu am putea percepe fantastica diversitate de gusturi care există? Cât de searbăd și de plictisitor ar fi? De câte bucurii ale vieții am fi lipsiți... Și dacă tot ne-am oprit asupra papilelor gustative, iată un lucru pe care poate nu multă lume îl știe despre ele: acela că au rolul de a te ține în viață.

Da! Fără nicio exagerare! Papilele îi spun creierului dacă este în regulă sau nu să înghiți ceea ce mesteci. În plus, tot datorită lor, oamenii doresc să consu

La EVA în salate, cu ton în bucate

Și ce rezoluții spuneați că aveți pentru 2020? Să mâncați sănătos, să faceți (mai multă) mișcare, să dați jos câteva kilograme, să nu vă mai stresați pentru orice fleac? Sună atât de familiar... Nu cumva acestea sunt aceleași rezoluții din 2019, 2018, 2017 etc?!

Că la început de an toți avem planuri mărețe și un avânt teribil, doar că ni le pierdem în scurt timp. Nici nu ne apucă primăvara... N-ar fi deloc rău „să punem piciorul în prag”, să ne autoeducăm și să facem – în sfârșit – schimbările de care realmente

Borșul este pentru ciorbă ce-i cafeaua pentru vorbă

Chiar dacă ni se pare că ciorba este invenția noastră, a românilor, lucrurile nu stau de fapt așa. Faptul că avem ciorba rădăuțeană sau borșul lipovenesc din pește, ciorba de potroace sau cea de fasole cu afumătură, asta nu înseamnă că la noi s-a inventat acest preparat.

În realitate ciorba (ca și supa) s-a născut odată cu... gătitul. Că numai la noi există ciorba de burta - de exemplu - sau ciorba ardelenească cu perișoare, este pentru că, de-a lungul vremii, rețetele de ciorbe au fost adaptate la specificul regiunilor în care ele se pregătesc, în funcție de

Câte motive, atâtea aperitive

În cadrul unei mese festive, cum este cea de Crăciun sau de Anul Nou, au și aperitivele rostul lor. De fapt în cadrul oricărei mese festive își au rostul, dar cu atât mai mult când e vorba despre mese prelungite de cu seară și până în zori.

Aperitivele sunt un… preludiu a ceea ce va urma, menite să deschidă apetitul dar totodată să și țină foamea în frâu, până când pe masă vor fi așezate „vedetele”. De la ele se așteaptă să fie savuroase, nu și sățioase, pentru a lăsa loc adevăratului festin culinar. Se &

”La Elit nu se schimbă nimic! Doar eticheta!”

Rebranding de succes al producătorului ardelean de mezeluri inclus în top 10 companii din județul Alba. Pentru Elit, una dintre cele mai importante companii producătoare de mezeluri din România, cu o experiență de peste 16 ani în acest domeniu, 2019 a însemnat în primul rând repoziționarea ca brand.

„Odată cu integrarea noastră în grupul Smithfield România, ne-am dorit să venim și mai aproape de consumatorul final, de așteptările acestuia. Începând cu selecția materiei prime, procesul de producție, testarea și calibrarea gus

Delicii rapide și gustoase cu Tefal One Pot

Știm… când ești super busy sau fără energie, planurile de bucătărit nu sunt întotdeauna pe primul loc. Cu oala sub presiune electrică multifuncțională Tefal One Pot pregătești tot ce poftești în doar câteva minute. Alege rețete savuroase, mixează ingredientele, selectează programul dorit et voilà, masa e gata!

Specialități #ReadyToEat

Toamna vine cu Monini în bucate

Toamna vine cu o explozie de culori în nuanțe de galben și arămiu, cu gusturi și arome intense și bogăție în bucătărie, este anotimpul recoltelor, al abundenței de legume delicioase, gata pentru salatele proaspete sau pentru conserve. Odată cu venirea toamnei, fiecare gospodină caută cel mai bun ulei de măsline pentru bunătățile din cămară, dar și pentru a da un gust deosebit salatelor savuroase.

Produse de calitate pentru consumatori mulţumiţi

Hochland lansează „Perluțe de brânză”, o gustare sănătoasă și ușoară, pentru pauzele din fiecare zi

Majoritatea românilor obișnuiesc să ia mici pauze în timpul zilei și aproape toți și le petrec luând o gustare, fie că este vorba despre brânzeturi, fructe sau produse de patiserie.  

Aceste informații, dar și alte preferințe ale românilor în materie de gustări au fost scoase la iveală de studiul realizat de Hochland România și Reveal Marketing Research cu prilejul lansării gamei de brânză proaspătă de tip cottage Hochland Perluțe de brânză.

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Peștele este un aliment atât de complet, de sănătos și de inofensiv pentru stomac sau nivelul de colesterol, încât îl pot consuma fără grijă și cei ”condamnați” la regim alimentar din motive medicale, și cei aflați la dietă din motive... estetice.

Când este vorba despre pește, cumva oamenii susțin că preferă peștele proaspăt. Ceea ce scapă din vedere – sau e pur și simplu neștiință – este că la prepararea conservelor tot pește proaspăt se folosește. Cel puțin pentru conservele de pește EVA. Asta pentru că un producător renumit precum Po

foodpanda recomandă 5 preparate culinare pentru cina de Halloween

Anual, pe 31 octombrie, milioane de oameni celebrează una dintre cele mai cunoscute sărbători ale toamnei, Halloween. Indiferent dacă plănuiești o cină acasă sau o petrecere tematică alături de prieteni sau colegi, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, îți recomandă 5 preparate culinare pe care să le încerci cu această ocazie.

Cel mai potrivit pentru a fi împărțit cu prietenii este preparatul cu un nume „predestinat” pentru această sărbătoare, Pizza Diavolo. Cu un gust intens și foarte picant, acest sortiment de pizza este p


 1 2 3 >  Ultima ›

Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Ziua de Valentine's Day

Eu nu mă omor după Valentine’s Day. Nu mi-a plăcut nici la început când, euforici, am importat această zi festivă, nu-mi place prea mult nici acum, când ea a devenit recunoscută şi implementată. ... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot