Cele mai noi articole din categoria Bucatarie

 1 2 3 >  Ultima ›

Tocăniță de ciuperci a la Chef Liviu Balint

Nu există case care să aibă același mod de a pregati anumite mâncăruri, cu atât mai puțin regiuni. Diversitatea și ospitalitatea gastronomică i-a preocupat de veacuri pe români, noi având o puternică înclinație spre tradiție.

Gustul surprinzător de bun și de aromat pe care Vegeta Clasic îl conferă mâncărurilor tradiționale este de neuitat și foarte ușor de recunoscut. Astfel că pentru o masă delicioasă și gustoasă pe timpul verii, Chef Liviu Balint ne propune o nouă rețetă - tocăniță de ciuperci.

„Atelierul Micilor Bucătari - CocoRico”, Promoția iunie 2017

Grupul Aaylex anunță finalizarea celei mai noi ediții a programului educaţional „Atelierul Micilor Bucătari - CocoRico”, derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Peste 170 de elevi din ciclul primar au absolvit cursurile de „Mici Bucătari CocoRico”, de la momentul lansării campaniei CSR în anul 2015 și până în prezent, în cadrul atelierelor din București și Buzău.

Laura Mocanu, Chef bucătar premiat la Olimpiada Gastronomică de la Erfurt, Germania, în 2016, a pregătit împreună cu elevii mâncăruri d

Masa gata cât ai zice …biban!

Se spune că nu există pește care să nu fie gustos, există doar pește care nu este bine gătit. Din acest motiv, am putea afirma că oamenii care nu includ peștele în topul preferințelor lor culinare n-au gustat încă o rețetă cu adevărat bună.

Peștele este într-adevăr pretențios la gătit, însă, odată ce cunoști câteva reguli extrem de simple despre cum să-l ”manevrezi” în bucătărie, preparatul tău poate fi demn de MasterChef. Și, dacă tot vorbim despre preparate demne de MasterChef, nu putem omite celebra rețetă cu bibani de mare a lui Chef Liv

Ciorbă ca la mama acasă, pentru clipe savuroase

Amintirile mă chinuiesc, amintirile mă răscolesc…zice cântecul. Mintea evadează înspre copilărie și se desfată cu peripețiile noastre de pe-atunci, în vremea în care cea mai mare grijă a noastră era să ne petrecem timpul afară, la joacă. Îți mai amintești energia debordantă pe care o emanai de dimineața până seara? Abia reușeau părinții să te convingă să iei o pauză și să vii la masă. Eheee...dacă nu erau ciorbițele mamei, nici că-ți abandonai partenerii de năzdrăvănii. Doar că joaca mergea mai bine cu burtica plină. Așa că te înfruptai cu lăcom

Delicios, gustos, sănătos și rapid

Unul dintre cei mai gustoși şi benefici pești de care te poți bucura și pe care îi poți introduce cu ușurință în dieta ta este șprotul. Dacă în trecut nu îl găseai atât de des în comerț, astăzi este foarte accesibil ca preț și – grație inovației gastronomice din ultimii ani – poți să consumi șprotul şi ca pe o mică gustare adițională meselor principale.

Nutriționiștii susțin că buna funcționare a creierului depinde într-o mare măsură de aportul de fosfor și, implicit, de consumul de pește. Cercetătorii au constatat că acizii grași poli

Reunește-ți prietenii în jurul unui grătar

De indata ce vremea buna ne zambeste nimic nu ne mai tine in casa in zilele frumoase. Ai asteptat cateva luni pana sa vina primele zile cu soare, ca sa intregesti gasca si sa va relaxati cu totii la „un pahar de vorba”.

Si, cum paharului de vorba ii sade bine alaturi de o fripturica suculenta, nu e mare filosofie s-o pui de un gratar chiar si-n miez de saptamana – daca tot n-ai astampar pana se face weekend.  

Rețetă de Paște cu Ouă, Ciuperci și Cafea

Lavazza le oferă consumatorilor săi mai mult decât o cafea de cea mai bună calitate: Lavazza le prezintă un mod cu totul și cu totul nou de a se raporta la arta culinară. Cafeaua nu mai este doar o băutură delicioasă, ci și un ingredient de bază al unor preparate dulci, cu care să își surprindă oaspeții la o cină sau pe care să le așeze pe masă la ocazii speciale, așa cum este Paștele.

Ouă, ciuperci și cafea

Morărița, patiserie congelată cât ai zice Țac Țac Pac!

Cat ai zice „Țac Țac Pac”, Morărița îți vine în ajutor și te îmbie să încerci noile game de produse de patiserie congelată de calitate superioară, disponibile în 6 variante pentru toate gusturile. Indiferent de categoria aleasă – ready to bake (ștrudele, saleuri, mini pateuri, croissante), foi de placintă sau foietaj, produsele Morărița sunt delicioase și au nevoie doar de cateva minute la cuptor.

Nici tu nu poți rezista aromei proaspete a produselor de patiserie abia ieșite din cuptor? Ai poftă de ceva bun și nu te poți decide între sa

Produsele Tefal dau o nouă aromă bucătăriei tale

Schimbă rutina cotidiană cu trei produse Tefal care vor face din bucătăria ta atracția principală! A sosit timpul să transformi fiecare farfurie în ceva ce o să îi facă și pe cei mai mari chefi să îți dea un « super like ».

► Tefal HV4 – cea mai puternică maşină de tocat de la Tefal

Sano FORTE Plus Gel Concentrat pentru vase perfect curățate

SANO lansează în România cel mai nou detergent degresant concentrat, în formulă gel, destinat curățeniei din bucătarie, Sano FORTE Plus Gel Concentrat, 500l.

Acesta îndepărtează grăsimile arse și murdăria. Datorită formulei vâscoase exista un timp de contact mai mare al produsului cu suprafața de curățat. Se aplică cu buretele sau direct pe zona dorită și este ideal pentru suprafețele medii și mici: oale, tigăi, vase termorezistente, cuptoare, aragaze dar și a altor suprafețe.


 1 2 3 >  Ultima ›

Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Morgan Taylor by Gelish la Topline Nails & Make-up Expert

Saptamana trecuta, Topline a dat startul unei veri incendiare cu un eveniment cool, unde selfiurile si manichiurile Gelish si Morgan Taylor by Gelish s-au completat perfect, in cel mai nou concept... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot