Cele mai noi articole din categoria Bucatarie

 1 2 3 >  Ultima ›

Borșul este pentru ciorbă ce-i cafeaua pentru vorbă

Chiar dacă ni se pare că ciorba este invenția noastră, a românilor, lucrurile nu stau de fapt așa. Faptul că avem ciorba rădăuțeană sau borșul lipovenesc din pește, ciorba de potroace sau cea de fasole cu afumătură, asta nu înseamnă că la noi s-a inventat acest preparat.

În realitate ciorba (ca și supa) s-a născut odată cu... gătitul. Că numai la noi există ciorba de burta - de exemplu - sau ciorba ardelenească cu perișoare, este pentru că, de-a lungul vremii, rețetele de ciorbe au fost adaptate la specificul regiunilor în care ele se pregătesc, în funcție de

Câte motive, atâtea aperitive

În cadrul unei mese festive, cum este cea de Crăciun sau de Anul Nou, au și aperitivele rostul lor. De fapt în cadrul oricărei mese festive își au rostul, dar cu atât mai mult când e vorba despre mese prelungite de cu seară și până în zori.

Aperitivele sunt un… preludiu a ceea ce va urma, menite să deschidă apetitul dar totodată să și țină foamea în frâu, până când pe masă vor fi așezate „vedetele”. De la ele se așteaptă să fie savuroase, nu și sățioase, pentru a lăsa loc adevăratului festin culinar. Se &

”La Elit nu se schimbă nimic! Doar eticheta!”

Rebranding de succes al producătorului ardelean de mezeluri inclus în top 10 companii din județul Alba. Pentru Elit, una dintre cele mai importante companii producătoare de mezeluri din România, cu o experiență de peste 16 ani în acest domeniu, 2019 a însemnat în primul rând repoziționarea ca brand.

„Odată cu integrarea noastră în grupul Smithfield România, ne-am dorit să venim și mai aproape de consumatorul final, de așteptările acestuia. Începând cu selecția materiei prime, procesul de producție, testarea și calibrarea gus

Delicii rapide și gustoase cu Tefal One Pot

Știm… când ești super busy sau fără energie, planurile de bucătărit nu sunt întotdeauna pe primul loc. Cu oala sub presiune electrică multifuncțională Tefal One Pot pregătești tot ce poftești în doar câteva minute. Alege rețete savuroase, mixează ingredientele, selectează programul dorit et voilà, masa e gata!

Specialități #ReadyToEat

Toamna vine cu Monini în bucate

Toamna vine cu o explozie de culori în nuanțe de galben și arămiu, cu gusturi și arome intense și bogăție în bucătărie, este anotimpul recoltelor, al abundenței de legume delicioase, gata pentru salatele proaspete sau pentru conserve. Odată cu venirea toamnei, fiecare gospodină caută cel mai bun ulei de măsline pentru bunătățile din cămară, dar și pentru a da un gust deosebit salatelor savuroase.

Produse de calitate pentru consumatori mulţumiţi

Hochland lansează „Perluțe de brânză”, o gustare sănătoasă și ușoară, pentru pauzele din fiecare zi

Majoritatea românilor obișnuiesc să ia mici pauze în timpul zilei și aproape toți și le petrec luând o gustare, fie că este vorba despre brânzeturi, fructe sau produse de patiserie.  

Aceste informații, dar și alte preferințe ale românilor în materie de gustări au fost scoase la iveală de studiul realizat de Hochland România și Reveal Marketing Research cu prilejul lansării gamei de brânză proaspătă de tip cottage Hochland Perluțe de brânză.

Ce mâncare nu te plictisește? Cea care conține pește!

Peștele este un aliment atât de complet, de sănătos și de inofensiv pentru stomac sau nivelul de colesterol, încât îl pot consuma fără grijă și cei ”condamnați” la regim alimentar din motive medicale, și cei aflați la dietă din motive... estetice.

Când este vorba despre pește, cumva oamenii susțin că preferă peștele proaspăt. Ceea ce scapă din vedere – sau e pur și simplu neștiință – este că la prepararea conservelor tot pește proaspăt se folosește. Cel puțin pentru conservele de pește EVA. Asta pentru că un producător renumit precum Po

foodpanda recomandă 5 preparate culinare pentru cina de Halloween

Anual, pe 31 octombrie, milioane de oameni celebrează una dintre cele mai cunoscute sărbători ale toamnei, Halloween. Indiferent dacă plănuiești o cină acasă sau o petrecere tematică alături de prieteni sau colegi, foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering din România, îți recomandă 5 preparate culinare pe care să le încerci cu această ocazie.

Cel mai potrivit pentru a fi împărțit cu prietenii este preparatul cu un nume „predestinat” pentru această sărbătoare, Pizza Diavolo. Cu un gust intens și foarte picant, acest sortiment de pizza este p

Când vrei să faci lumea puțin mai frumoasă, donează!

Să ajuți când poți și cum poți semeni aflați în dificultate ori să încerci să le faci viața mai ușoară este poate lucrul care ne face pe unii dintre noi să ne simțim cel mai bine. Nimic nu este prea puțin atunci când oferi celui care nu are nimic, pentru că puținul tău este mult pentru el.

Faptele bune nu sunt greu de făcut. Trebuie doar să privești în jur cu ochii larg deschiși, să îi vezi pe cei aflați în nevoie și să ai inima deschisă. Să îți pese. Și pentru nimic din ce faci să nu aștepți vreodată răsplată sau ceva la schimb.

Porția savuroasă de legume, de la Eisberg

"Mănâncă toate legumele"... de câte ori ai auzit cuvintele acestea? Și cât de greu ți-a fost să le mănânci.

Ei bine, este vremea răzbunării! Ia de pe raftul supermaketului punga cu "Amestec pentru supă de legume" de la Eisberg, ce conține morcov, varză albă, ceapă albă, praz, ardei gras roșu și verde, varză kale, țelină și mazăre boabe.


 1 2 3 >  Ultima ›

Blogurile BonCafe

Din suflet, pentru sufletul lui Moş Crăciun

Text trimis de Andra Petcu, locul I la concursul Boncafe "Scrisoare pentru Moş Crăciun" Îţi scriu astăzi aşa cum n-am făcut-o niciodată. Şi nu pentru că n-aş fi crezut în tine, ci pentru că mai mer... Citeste tot

la peste 40 ...inca mai cred....

Am crezut mereu intr-o iubire totala , o iubire egala care sa creasca si sa  ne creasca pe amindoi ; am crezut  intr-o iubire care  ne innobileaza si  ne implineste vietile –cu  zile de gratie si ...Citeste tot

5 sfaturi esențiale de îngrijire a pielii iarna

Se spune că pentru a aprecia frumusețea unui fulg de nea este necesar să înfrunți frigul. Iarna are propriul farmec, însă pe cât de frumos este acest anotimp, pe atât de mult poate deteriora frumu... Citeste tot

Ce fel de babă vreau să fiu

 

Optimistă cum mă ştiţi, în ultima vreme mă gândesc foarte des la bătrâneţe şi la moarte, ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Femeia copil

Pe drumul spre casa ma gandeam la ea. O fata firava cu umeri subtiri si cu statura unui prunc. Femeia-copil. Aceea pe care ai crede ca barbatul de langa ea simte nevoia s-o protejeze. Femeia aceea a c...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot