Carnea de pui și gustul de "acasă"

Ții minte din copilărie aromele ispititoare care te făceau să uiți de joacă? Intrai pe furiș în bucătărie și ciuguleai din carnea de pui proaspăt scoasă din cuptor, lăsând-o să se topească și să îți încânte simțurile. Îți sună cunoscut, nu-i așa? Și nouă...

Carnea de pui reprezintă o alegere des întâlnită la mesele principale, nu numai pentru că este savuroasă, ci și pentru că se digeră ușor și are un număr redus de calorii. În plus este călduros recomandată de nutriționiști în regimurile alimentare de slăbire sau aferente anumitor afecțiuni.

Ținând cont de frecvența cu care consumăm carnea de pui, tindem să nu îi mai recunoaștem importanţa care i se cuvine, considerând că, oricum, nimic astăzi nu mai are gustul de „acasă”. Însă nu-i așa. Cu Vegeta Gust de găină de la Podravka România poți asezona orice fel de mâncare, indiferent de modul de preparare și servire (ciorbe, tocăniţe, fripturi, sosuri, risotto) pentru că legumele uscate natural din compoziția Vegeta conferă savoare preparatelor.  

Pentru că mulți dintre noi nu mai avem timp pentru gătit, Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka România, ne recomandă o rețetă din carne de pui pe cât de simplu și ușor de făcut, pe atât de delicioasă.

Avem nevoie de un pui întreg, boia dulce de ardei, o lingură de Vegeta Gust de găină, sare și piper, după gust, câțiva stropi de ulei de măsline pentru a unge puiul, sos de soia, o căpățână mare de usturoi, mărar verde și nelipsiții cartofi pentru garnitură (care poate fi făcută și din morcovi sau dovlecei).

Puiul se curăţă și se spălă bine în apa rece. Pe toată suprafața se crestează în mai multe locuri cu un cuțit, asfel încât acolo să încapă bucățele de usturoi, care îi vor da o aromă apetisantă. După aceea, puiul se unge cu ulei, se stropește bine cu sos de soia și boia dulce, o lingură de Vegeta Gust de găină, sare şi piper. În interiorul puiului putem așeza o mână de căței de usturoi și mărar. 

Puiul se dă la cuptor timp de o oră (200 grade Celsius este temperatura optimă), pe un pat de legume bine-alese, tăiate felii sau cuburi și prefierte în prealabil. La 30 minute puiul se întoarce pe partea cealaltă. La final o să vedeți că legumele și puiul se vor îmbina armonios, cu un gust demențial de bun ... ca la mama acasă.

Cu Vegeta carnea de pui îți va dezvălui gusturi nebănuite, așa că dintr-un fel de mâncare plicticos o poți transforma într-unul cu gust intens și apetisant. 


Autor: BoncafeStyle



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Care Silver Savior de la Keune Haircosmetics, salvatorul părului blond

Vrei și tu părul blond cu nuanțe metalice? Keune Haircosmetics (brandul internațional de produse profesionale de îngrijire și colorare a părului) a lansat Care Silver Savior, gama cosmetică specia... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot