Cu Vegeta cine gătește, de ea se îndrăgostește!

Toată luna aceasta în aer plutește dragostea. Fie că este importată, fie că este românească, de-a noastră. Și poate tocmai pentru că românii au inimi mari și iubesc pătimaș, sărbătorim de două ori în aceeași lună cel mai frumos, mai curat și mai înălțător sentiment. Așa că sunt bineveniți și Valentinul, și Dragobetele. 

Dragostea și-a adjudecat culoarea care să o reprezinte: roșu. Culoarea inimii și a sângelui, a căldurii care cuprinde toate simțurile. Așa cum o ciorbă sau o supă din care se ridică aburii îmbietori te încălzesc într-o zi geroasă de februarie.

Dragostea trece prin stomac, se știe, și poartă cu ea și grija de a oferi celor dragi, la masă, tot ce e mai gustos și mai sănătos. E tot dragoste, dar într-o altă formă. Este împletită cu bucuria prânzului servit împreună, toți laolaltă și cu tihna de la sfârșitul unei zile.

Alegerea între supă și ciorbă ține de gustul fiecăruia. Supele sunt preferate în general de copii – rodul dragostei, nu-i așa?! - și de adepții gustului mai... dulceag, iar ciorbele sunt favoritele celor care sunt prieteni cu gustul acru. De zeamă de varză sau borș. De borș Vegeta! La alegere, după pofte și gusturi! Vegeta Borș Original cu gustul desăvârșit al ciorbelor tradiționale românești, Vegeta Borș cu Legume pentru un regal al gustului, Vegeta Borș cu Verdețuri cu gustul său fresh și autentic, sau cu acea catifelată savoare din Vegeta Borș cu Smântână.

Te provocăm să fii masterchef în propria bucătărie și să prepari un borș oltenesc și o tocană moldovenească într-un mod economic, folosind pentru amândouă o singură găină.

► Borș oltenesc de găină

Ai nevoie de: aripile și spinarea de la găină, doi morcovi, o rădăcină de păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o jumătate de țelină, o ceapă, un cartof, o cutie de roșii în bulion, un ou, o legătură de leuștean, un plic de Vegeta Borș Original, două cuiburi de fidea.

Mod de preparare

Se pun într-o oală 4 litri de apă la fiert și când clocotește se adaugă carnea. După ce aceasta a fiert, se adaugă legumele tocate cubulețe. Când sunt fierte și legumele, se adaugă roșiile în bulion tocate mărunt, cu tot cu sucul lor din cutie. Se lasă să fiarbă cam 10 minute și se adaugă fideaua și borșul. După alte 5 minute se oprește focul și se pune oul bătut bine și leușteanul tocat și se acoperă oala cu un capac.

Tocană moldovenească de găină

Ai nevoie de: pieptul și pulpele de la găină, 2 cepe, un morcov, un dovlecel, o vânătă doi ardei grași, o cutie de roșii cuburi în suc, doi ardei iuți, 2 căței de usturoi, 300 g orez cu bobul lung, o frunză de dafin, un plic de Vegeta Gust de Găină, câte o legătură de mărar și pătrunjel.

Mod de preparare

Pieptul tăiat în bucăți și pulpele se pun la prăjit, la foc iute, să se rumenească foarte ușor. Bucățile prăjite se așează într-o tavă și deasupra lor legumele tăiate cuburi și frunza de dafin. Se pune apă cât să acopere totul și se dă la cuptor, la foc mic, timp de circa două ore. Se amestecă din când în când. Când carnea este aproape gata se adaugă orezul spălat, usturoiul și se presară Vegeta. Se mai dă la cuptor până se umflă orezul. La final se adaugă mărarul și pătrunjelul tocate mărunt.


Autor: BoncafeStyle



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Maria Nila lansează ECO THERAPY REVIVE, cea mai sustenabilă gamă de produse

Ca o modalitate de a îmbrățișa filozofia bazată pe frumusețea sustenabilă, Maria Nila face următorul pas către o lume mai prietenoasă cu lansarea unei noi game de îngrijire a părului în 3 pași

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot