Paste cu ton
Când te grăbeşti şi nu ai prea multe la îndemână, pastele sunt reţeta salvatoare.
Combină-le cu peşte, sunt delicioase şi foarte sănătoase.
Ingrediente:
- 250g paste (spaghete, ravioli, farfale)
- 2 cutii de ton mărunţit în ulei
- cimbru
- o căpăţână de usturoi
- ulei
- sare
- piper
- 2 cutii de ton mărunţit în ulei
- cimbru
- o căpăţână de usturoi
- ulei
- sare
- piper
Preparare:
Se pun pastele la fiert, într-un vas.
Separat, se căleşte cimbrul cu usturoiul curăţat şi trecut prin aparatul de pisat. Se călesc cca. 5 min, apoi se adaugă tonul din conservă scurs. Dacă vă place, puteţi folosi şi puţin ulei de la ton.
După ce s-au fiert pastele, se scot într-o strecurătoare şi se trec printr-un jet de apă rece, după care se pun într-o cratiţă împreună cu cimbrul, usturoiul şi tonul călite şi se mai ţin pe foc cca. 5 min.
Separat, se căleşte cimbrul cu usturoiul curăţat şi trecut prin aparatul de pisat. Se călesc cca. 5 min, apoi se adaugă tonul din conservă scurs. Dacă vă place, puteţi folosi şi puţin ulei de la ton.
După ce s-au fiert pastele, se scot într-o strecurătoare şi se trec printr-un jet de apă rece, după care se pun într-o cratiţă împreună cu cimbrul, usturoiul şi tonul călite şi se mai ţin pe foc cca. 5 min.
Se presară puţi patrunjel verde tocat mărunt deasupra.
Menţiuni:
Pot fi servite imediat, fierbinţi, împreună cu o salată din castraveţi proaspeţi cu mărar şi oţet şi roşii, alături de un vin roşu.
Poftă bună!
Autor: Maryana