Paste cu ton

Când te grăbeşti şi nu ai prea multe la îndemână, pastele sunt reţeta salvatoare.

Combină-le cu peşte, sunt delicioase şi foarte sănătoase.

 
Ingrediente:
 
    - 250g paste (spaghete, ravioli, farfale)
    - 2 cutii de ton mărunţit în ulei
    - cimbru
    - o căpăţână de usturoi
    - ulei
    - sare
    - piper
 
Preparare:
 
Se pun pastele la fiert, într-un vas.

Separat, se căleşte cimbrul cu usturoiul curăţat şi trecut prin aparatul de pisat. Se călesc cca. 5 min, apoi se adaugă tonul din conservă scurs. Dacă vă place, puteţi folosi şi puţin ulei de la ton.

După ce s-au fiert pastele, se scot într-o strecurătoare şi se trec printr-un jet de apă rece, după care se pun într-o cratiţă împreună cu cimbrul, usturoiul şi tonul călite şi se mai ţin pe foc cca. 5 min.
Se presară puţi patrunjel verde tocat mărunt deasupra.
 
Menţiuni:
 
Pot fi servite imediat, fierbinţi, împreună cu o salată din castraveţi proaspeţi cu mărar şi oţet şi roşii, alături de un vin roşu.
 
Poftă bună!


Autor: Maryana



Adauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:



Blogurile BonCafe