Prăjitură cu migdale şi kiwi
Într-o zi mi-am cumpărat 1 kg de kiwi pentru dulceaţă. Până să găsesc o reţetă senzaţională, au ajuns ingredient pentru această prăjitură delicioasă.
Ingrediente – pentru blat:
2 ouă
* 1 cană de zahăr (brun de trestie, nu e obligatoriu)
* 1 plic zahăr vanilinat
* 1 jumătate de cană de ulei
* 1 jumătate de cană de lapte bătut sau sana
* 1 linguriţă praf de copt stins în puţin oţet
* aproximativ 270 g făină (cam o cană)
* 200g făină de migdale măcinate
pentru cremă:
* aproximativ 850g kiwi
* 5-600ml lapte
* 5-6 linguri zahăr
* 1 plic de budincă de vanilie pentru 500ml lichid
* 100g unt
* 6 foi de gelatină
* 100g foiţe de migdale
* zahăr pudră
Mod de preparare
* 1 cană de zahăr (brun de trestie, nu e obligatoriu)
* 1 plic zahăr vanilinat
* 1 jumătate de cană de ulei
* 1 jumătate de cană de lapte bătut sau sana
* 1 linguriţă praf de copt stins în puţin oţet
* aproximativ 270 g făină (cam o cană)
* 200g făină de migdale măcinate
pentru cremă:
* aproximativ 850g kiwi
* 5-600ml lapte
* 5-6 linguri zahăr
* 1 plic de budincă de vanilie pentru 500ml lichid
* 100g unt
* 6 foi de gelatină
* 100g foiţe de migdale
* zahăr pudră
Mod de preparare
Ouăle se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilinat, apoi se adaugă laptele, uleiul, praful de copt făina şi praful de migdale.
Se obţine un aluat relativ lichid care se toarnă într-o tavă tapetată (unsă cu ulei, apoi presărată cu făină sau prevăzută cu hârtie de copt) de aproximativ 25/40cm şi se coace în cuptor timp de 20-30 de minute.
Între timp cureţi kiwi de coajă şi îl tai rondele pe care le culci pe blatul copt şi cald încă.
Între timp cureţi kiwi de coajă şi îl tai rondele pe care le culci pe blatul copt şi cald încă.
Fierbi budinca cu laptele şi cu zahărul. Când s-a închegat, topeşti în ea untul şi apoi, cât e fierbinte, amesteci foile de gelatină înmuiate în prealabil în apă rece şi scurse bine.Amestecul se toarnă peste blatul acoperit de kiwi. Peste acesta se presară foiţele de migdale aurite într-o tigaie fără grăsime.
Se dă la frigider câteva ore, apoi se pudrează cu zahăr şi se porţionează în dreptunghiuri nu prea mici.
Autor: Elya