Zacusca, gustarea preferată a românilor

Zacusca este gustarea din legume cea mai apreciată de către noi, românii; și o savurăm cu plăcere, în toate variantele ei, mai ales în zilele de post. Așa că nu întâmplător Topoloveni a gătit și pregătit pentru români cele mai diferite și mai delicioase sortimente de zacuscă, pline de gust și de aromă.

Câte gospodine și bucătării, atâtea sortimente de zacuscă și obiceiuri de a o prepara. Ceea ce rămâne însă constant trebuie să fie mereu gustul autentic și delicios!

SECRETE

Învăţând de la natură, fiecare persoană care lucrează în imensele bucătării de la Topoloveni nu mai are grijă doar de ce bunătăți pune pe masa familiei sale, ci și de gusturile autentice care ajung pe mesele unei ţări întregi de familii. Zi de zi, bucătarii Topoloveni iau cele mai de preţ și mai bune bogăţii naturale şi le transformă în Bunătăţi de Topoloveni, urmând două principii simple:

Topoloveni gătește doar cu ingrediente proaspete, locale, niciodată cu chimicale. De ce să stricăm ce e bun cu E-uri, arome artificiale, aditivi sau conservanți? Prepară ce ne-a dat natura mai bun și mai sănătos, fără nimic altceva!

Poate că pare de la sine înțeles că mâncarea conservată doar se fierbe, dar nu toate conservele sunt făcute la fel. Ca să simți că mănânci, mâncarea trebuie să fie gătită, nu e suficient să fie doar fiartă. Numai gândește-te ce diferență de gust e între gătit și fiert! Așa că niciodată Topoloveni nu va fierbe ingredientele la final, odată cu sterilizarea. La Topoloveni, mai întâi se gătește și abia apoi se conservă prin sterilizare, o metodă ce dă gust măncării și permite evitarea folosiri conservanților din produsul final.

REȚETA GUSTULUI BUN

Pentru brandul Topoloveni, zacusca este foarte importantă și este tratată cu multă atenție, așa încât s-a dezvoltat o adevarată “Zacuscultură de Topoloveni”, ce are propriile ei legi, niciodată încălcate:

Prima lege a zacusculturii: Bunătate de ingrediente, bunătate de mâncare.

Întregul sezon sunt alese numai cele mai bune legume, vinete și ardei proaspeti, din recolta locală; iar zacusca se prepară doar din ce ne-a dat natura, fără nimic altceva.

A doua lege: Zacuscă gătită, nu doar fiartă.

Căci nu toate zacuștile sunt egale. La Topoloveni, ca să simți că mănânci natural și să te bucuri de ceea ce guști, vinetele și ardeii sunt copți direct pe flacară, iar apoi totul este gătit laolaltă cu ceapa și morcovul călit, pentru ca să se întrepătrundă bine aromele. Gusturile se discută, însă gustul delicios și autentic de copt si de gătit nu se discută niciodată! Zacusca Topoloveni nu se va face doar fierbând legumele, ci întâi se gătește, apoi se conservă prin fierbere la temperatură înaltă, ceea ce permite păstrarea mâncării pentru mult timp chiar și fără aditivi și conservanți.

TOPOLOVENI NE-A PREGĂTIT ȘI NE INVITĂ SĂ SAVURĂM 4 SORTIMENTE DE ZACUSCĂ EXTREM DE DELICIOASE – ADEVĂRATE BUNĂTĂȚI DE TOPOLOVENI:

Zacuscă de vinete

Sub sloganul “Nu spunem ca avem toate rețetele de zacuscă, însă spunem că avem cea mai bună rețetă de zacuscă de vinete”, Topoloveni folosește aceleași ingrediente ca la zacusca de acasă: multe vinete coapte pe flacără, ardei capia, roșii, ceapă, condimente și pasiune, astfel încât la final iese ceea ce Topoloveni numește sugestiv ”bunătate curată”. Gustul zacuștii Bunătăți de Topoloveni este inconfundabil, ca cel de acasă, pentru că flacăra dă zacuștii același gust dulceag și ușor afumat precum al celei făcute la ceaun.

Zacuscă picantă

Atunci când cauți cea mai bună rețetă de zacuscă picantă, știi că ai găsit-o în clipa în care guști zacusca picantă “Bunătăți de Topoloveni”. Gustul savuros este dat de ardeiul iute proaspăt, dozat astfel încât să ai o experiență unică, să nu fie nici prea prea, nici foarte foarte. În rest, ingredientele sunt aceleași ca la zacusca de acasă, 45% vinete coapte pe flacără, ardei capia, ceapă, morcov, condimente și mult suflet.

Zacuscă de ghebe

La Topoloveni, zacusca de ghebe este numită regina zacuștii pentru că este cea mai apreciată dintre sortimentele de zacuscă. Respectă întocmai rețeta tradițională și conține ghebe culese toamna din pădurile de stejar ale României. Cu un conținut crescut de ghebe și cu ingrediente care completează gustul inconfundabil, dulceag, de legume coapte pe flacără, zacusca de ghebe devine un preparat ales cu entuziasm de vegetarieni și de cei care țin post, ca și de toți iubitorii de bunătăți autentice. 

Zacuscă țărănească

Fasolea albă aleasă bob cu bob, spălată și fiartă bine în multe ape este combinată cu legume proaspete tocate atât cât trebuie. Toate se pun la făcut în mașina de fiert, care seamănă cu ceaunul de acasă, pentru a te trimite cu gândul la o masă câmpenească cu cei aproapiați. O variantă de gustare de post sau vegetariană care îți oferă cu adevărat o experiență gustoasă și o alegere potrivită pentru zilele în care vrei să-ți amintești de gustul de acasă.

Fiecare zi de post merită un răsfăț cu gustările Bunătăți de Topoloveni, respectând natura si bucurându-ne de ce are ea mai sănătos și mai gustos de oferit. Este motivul pentru care Topoloveni a devenit în 2017 lider de piață pe categoria ”zacuscă”, conform GFK. 

Cât se fierbe zacusca Topoloveni? Atât cât să se păstreze integral gustul fiecărui ingredient în parte. Când este gata zacusca? Atunci când se termină borcanul și pâinea proaspătă! Unde găsim zacusca tradițională cu gust de acasă? La Topoloveni, la Bunătăți de Topoloveni.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Dar de primăvară

Deşi, calendaristic, primăvara a sosit, este destul de frig în dimineaţa aceasta de martie cu un vânt tăios ce pătrunde prin haine. Este aproape ora 9 şi oamenii aleargă spre serviciu sau fieca... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot