Pregăteşte-te pentru Sărbătorile de iarnă!

Numărătoarea inversă până la începutul sărbătorilor de iarnă a început. Magazinele sunt deja invadate cu decoraţiuni pentru Crăciun, cu ghirlande colorate sau cu globuri de diverse mărimi şi forme.

Pentru că avem o paletă largă de alegeri, este inevitabil să descoperim că nu ne putem decide ce culori să folosim pentru împodobirea bradului de Crăciun sau pentru coroniţă de la uşa de la intrare.

Designerii ne spun un singur lucru: în acest an, Sărbătorile ori sunt în roşu şi auriu ori nu mai sunt deloc! Şi pentru că sarcina voastră să fie mai uşoară, orientaţi-vă în magazine spre decoraţiunile de inspiraţie orientală.

Pentru a decora casa în stilul oriental, trebuie să punem pe masa de Sărbători lumânări parfumate în arome bogate, precum mosc şi paciuli, şiruri lungi de mărgele şi crenguţe de brad.

Nu e neapărat nevoie să cheltuiţi bani pe decoraţiuni de Sărbători. Puteţi să apelaţi cu încredere la ceea ce aveţi prin casă, având grijă să le asortaţi cu gust.

Iata câteva sfaturi despre cum să faceţi o atmosferă perfectă în casă în această perioadă:

► Ghirlande romantice

Sărbătorile de iarnă sunt un bun prilej de a petrece câteva momente de tandreţe alături de cei dragi. Nimic nu creează un cadru mai romantic decât ghirlandele de flori roşii.
 
Acestea nu trebuie plasate doar în zona bradului - întreaga casă poate fi făcută mai primitoare cu ajutorul şiragurilor de flori.
 
►Brăduţul aurit

Pe lângă celebrul brad natural, pe lângă care copiii se adună pentru a-şi primi cadourile sau a cânta colinde, este esenţial să cumpăraţi o creaţie originală: un brăduţ electric auriu.

Acesta este caracterizat de originalitate şi rafinament, iar costumaţiile special alese pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă vor fi puse în valoare de lumina sa.

►Crăciunul simţurilor

Pe lângă mirosul de cozonaci şi de sarmale proaspăt pregătite, Crăciunul trebuie să fie şi unul al simţurilor orientale.

Lumânările şi uleiurile parfumate sunt esenţiale pentru a crea o atmosferă Zen în seara de Revelion.

►Globuri în multe forme

Trebuie să îmbinaţi diverse modele şi mărimi de globuri, unificate doar de culoare. Nu vă limitaţi la două-trei modele - opulenţa orientală e respectat doar dacă va oboseşte privirea atunci când admiraţi bradul de Crăciun.

Alegeţi forme inedite şi puneţi accentul pe culoare pentru a fi sigur că veţi crea un decor perfect.
 
►Crează atmosfera

Situată în centrul mesei, o lumânare frumos decorată va crea o seară caldă şi intimă în ziua Crăciunului sau de Revelion. Inspiră-te din motivele de sezon. Nu este greu, apelează doar la imaginaţie şi poţi face chiar tu aceasta decoraţiune - ai doar grijă să nu plasezi prea aproape de flacără materiale inflamabile.

 
►Veselă şi lumânări asortate

Faţa de masă, vesela, lumânările şi decoraţiunile de aceeaşi nuanţă, preferabil aurii, sunt perfecte pentru a va impresiona invitaţii la masa de Crăciun.

Autor: Carmen FilipescuAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

In lipsa ta mi se cam intampla o gramada de viata

Text de Diddle Did. Foto: Pictura de Stefania Nistoreanu Te-ai trezit si tu sa ma suspectezi ca nu-mi imaginez cum vor sta lucrurile. Lucrurile stau mereu la fel, oricat incercati voi sa le schi... Citeste tot

Nu am fost niciodata un om bogat!

Nu am fost niciodata un om bogat – in bani – zic! Am avut perioade cind am cistigat mai bine decit restul lumii, dar nu  atit de multi pe cit s-a spus! Nu am masina, nu am bani in cont , nu am casa – ...Citeste tot

Celebrează cu stil sezonul festiv cu ținutele de ocazie Marks & Spencer

  Începând cu petrecerea de Crăciun de la birou și terminând cu mesele delicioase în familie, Marks & Spencer ți-a pregătit selecția de outfituri perfecte pentru sezonul festiv! Indiferent d... Citeste tot

Gelozie, da’ cu acte în regulă

Sunt om – mai rău, sunt femeie – şi pot înţelege toate nuanţele oneste ale geloziei. Pentru că le-am trăit, pentru că au săpat des şi adânc în mine, pentru că mi-au consumat multe extraverale şi minut... Citeste tot

NIG de vorbă cu Alina Emandi, creator bijuterii

Ca orice altă femeie, sunt o mare admiratoare de bijuterii;  frumuseţea care ne-a fost dăruită de natură poate fi oricând oglindită, intensificată, definită de bijuterii şi machiaj. Am descoperit... Citeste tot

Eu am omorat tipul din filme

Ma plimbam, ieri, printr-o librarie si mi-a sarit in ochi concitadinul Bogdan Stoica (in marime naturala, din carton) impreuna cu noua sa carte, "Tipul din filme nu exista". Promit s-o citesc, desi ti...Citeste tot

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

O călătorie mai specială printre gusturi și arome

Rețete de la mama de-acasă

De astă dată, în loc ... Citeste tot