Raportul IKEA identifică stilul de viață actual într-o „perioadă confuză de tranziție”

În prezent, viața de acasă se află într-o „perioadă confuză de tranziție” pe măsură ce începe să revină încet-încet la normal, chiar dacă unele restricții sunt încă în vigoare, arată cel mai recent raport IKEA Life at Home Pulse. Cercetarea reunește o serie de perspective din stilul de viață al mai multor familii din întreaga lume, observate între lunile aprilie și iunie. Odată ce măsurile de siguranță impuse în contextul pandemiei au început să se reducă, oamenii constată ușurați că și-au recâștigat libertatea, dar își dau seama că sunt nevoiți să aibă în continuare un stil de viață greu de definit, putând să iasă din casă, dar fiind nevoiți să mențină o anumită distanță socială. 

De asemenea, cercetarea a mai relevat faptul că lunile dificile petrecute în casă au readus în atenție valoarea structurii în viața cotidiană. De asemenea, această perioadă i-a ajutat să descopere importanța unor noi activități desfășurate acasă, activități care au contribuit la obținerea unei stări generale mai bune și a unui sentiment de control asupra întregii situații. Potrivit experiențelor trăite în cadrul familiilor observate pe parcursul studiului, aceste noi lecții ne vor ghida viața de acasă și pe parcursul următoarelor luni. Majoritatea vor alege să își urmeze planurile adaptate noului context, pe măsură ce vor descoperi un nou tip de confort atât în spațiul interior al casei, cât și în cel exterior.

Cu puțină inspirație și ajutor din partea experților, pe timpul verii, căminul nostru se poate transforma în cel mai plăcut spațiu pentru relaxare, reînnoire și reîncărcare a rezervelor de energie. Prin noile colecții IKEA, cu produse accesibile și soluții inovatoare, sperăm să îndeplinim cu ușurință toate aceste nevoi specifice traiului de acasă și să ne transformăm locuințele în veritabile reședințe de vară.

Reîmprospătarea spațiului interior

Reîmprospătarea unei încăperi, fie că vorbim despre dormitor, baie sau sufragerie, poate face minuni în materie de bunăstare și relaxare.

În sezonul de vară, n-ai cum să dai greș cu modele jucăușe și culori aprinse când vine vorba de decor. Prosoapele din familia GRUCKAN, cunoscute pentru calitatea materialului absorbant, vor aduce vara chiar la tine în baie. Poți accentua atmosfera de vacanță din locuința ta prin pete de culoare vibrantă integrate în spațiile în care îți petreci mare parte din timp; de pildă, noile fețe de pernă din gama NÄBBFLY, cu un design intens colorat și motive exotice, vor transforma orice colț al casei tale într-o oază tropicală. De asemenea, pentru o experiență sustenabilă imersivă, ai putea opta pentru lumânările parfumate VÄLDOFT, pe bază de ulei de rapiță.

Creată în strânsă colaborare cu experți în ergonomie și testată în prealabil de oameni obișnuiți, OMTÄNKSAM este rezultatul analizei multiplelor etape ale vieții și ale nevoilor care pot apărea atunci când circumstanțele fizice se schimbă, fie temporar, fie permanent. Colecția include o canapea confortabilă din care te poți ridica ușor, un fotoliu și un taburet, mese, perne care îți pot sprijini corpul indiferent unde alegi să te așezi, vaze practice, cu un design atrăgător, dar și alte produse utile.

Sunetul va ajuta la îmbunătățirea atmosferei potrivite

În afară de lumină, sunetul este, de asemenea, un factor care poate spori cu ușurință calitatea vieții de acasă. Ambele elemente sunt esențiale în crearea atmosferei potrivite în orice încăpere și, pornind de aici, IKEA a creat noua colecție SYMFONISK, în parteneriat cu Sonos. Gama include două boxe cu Wi-Fi integrat, ce pot fi controlate cu ușurință prin intermediul aplicației mobile Sonos, dar și cu ajutorul unei telecomenzi. Boxele funcționează atât pe cont propriu, cât și grupate, astfel că orice colț al locuinței tale poate fi „ușor amenajat prin sunet”, iar muzica ta preferată se poate auzi simultan în mai multe camere. În timp ce boxa-raft economisește spațiu și funcționează ca un articol versatil de decor, cu un design minimalist în culori neutre care îl fac să se potrivească oriunde, boxa-lampă este un produs gândit într-o manieră care depășește sfera esteticului high-tech.

Ajustează-ți zonele din exteriorul casei tale în funcție de nevoile sezoniere

Indiferent dacă spațiul exterior din locuința ta constă într-o grădină asemănătoare unui parc, o verandă mică sau un balcon, o schimbare de decor te poate ajuta să profiți mai mult de razele soarelui sau să te bucuri de adierea blândă a serii după o zi toridă.

Gama SOLVINDEN oferă corpuri de iluminat și ghirlande luminoase care te vor ajuta să economisești energie și să reduci impactul asupra mediului. Articolele se alimentează prin intermediul unui panou care transformă lumina soarelui în electricitate. Produsele cuprinse în această colecție te vor ajuta să creezi o atmosferă fantastică în doar câteva minute; imaginează-ți, doar – un maraton de filme în grădina ta, într-o seară plăcută de vară, sub lumina caldă a ghirlandelor decorative SOLVINDEN.

Chiar și un mic balcon de oraș merită puțină atenție, mai ales pe timpul verii, când se poate transforma într-un adevărat spațiu pentru destindere. Mesele și scaunele din gama TÄRNÖ sunt pliabile și durabile, întrucât sunt confecționate din lemn provenit din păduri administrate responsabil și oțel acoperit cu un strat din pudră poliesterică. De asemenea, poți opta pentru produsele din colecția ASKHOLMEN, care sunt cel puțin la fel de eficiente când vine vorba despre economisirea spațiului.

În final, SOLBLEKT este o colecție limitată, inspirată din vacanțe de demult, modele tropicale și filme cu Wes Anderson. Această gamă oferă soluții flexibile pentru spațiul exterior al locuinței tale și te ajută să-ți creezi propria oază de relaxare urbană – fie în parc, pe acoperiș, în curtea din spatele casei sau pe terasă. Poți alege dintre diverse produse, precum o umbrelă, un șezlong, un balansoar, un rucsac de ratan, un coș frigorific, un hamac, prosoape de plajă, perne și multe altele. Schema populară de culori a articolelor, dar și modelele îndrăznețe îți vor transmite un sentiment plăcut, specific vacanțelor de vară.


Autor: BoncafeStyleAdauga comentariu

Numele tau:

Comentariul tau:


Security Code:Blogurile BonCafe

Isteria dietelor

Text trimis de Viorela Dobre Oriunde intorci capul, oriunde privesti, invariabil te va lovi sceptrul unei noi metode de slabire, un regim minune care sa te ajute sa te transformi dintr-o scrofita i... Citeste tot

I'm good or not!?

Eu nu sint o persoana normala-sau ceea ce se  numeste de regula  in societate  normal!nu stiu cum sint dar nu ma sperii una ,doua  din ce mi se intimpla  ;ma tem  cu adevarat doar cind mi se imbol...Citeste tot

Arome noi de toamnă

Se știe că fiecare dintre noi are un parfum după care întinde mâna și îl alege cel mai des, un parfum (sau mai multe) preferat. Eu am preferințe bine stabilite, care dăinuie de ani de zile, de

... Citeste tot

Cu ce te îmbraci de cutremur?

 

În martie 1977 aveam 4 ani. Deşi s-a întâmplat ceva îngrozitor atunci – celebrul cutremur de 7,2 grade pe scara ... Citeste tot

Picior peste picior, NIG de vorbă cu Petronela Rotar

Deşi citind-o pe Petronela Rotar, am avut un pic senzaţia de deja-vu(poate pentru că mi-a fost recomandată de un prieten drag care vede o oarecare asemănare între noi), nu o ştiam totuşi pe această fa... Citeste tot

Prietenii mei, barbatii

Cand eram mica nu l-am citit pe Leonard Cohen si nu stiam ca scrisese el intr-o carte, probabil in urma experientelor personale, ca "o prietenie intre un barbat si o femeie, daca nu e bazata pe sex, e...Citeste tot

Oamenii aceia - Povestea unei cărți / Those people – The making off

 

 (the English version is available just after the Romanian one)

  Pădurea Franconă este un tărâm feeric, unul dintre acele meleaguri în care și ... Citeste tot